Een euregionale cultuuragenda: waar we vandaag staan

04 apr 2022

publiq levert de techniek en ondersteuning voor de Euregionale cultuuragenda- en database van de steden Maastricht, Genk en Hasselt en de regio Ostbelgien. Welke verdere stappen hebben we tot nu toe gezet en wat komt eraan?

Meer lezen

Nieuwe UiTX-campagne: meer cultuur voor meer studenten

24 mrt 2022

UiTX mag weer op pad! Met onze campagnes op hogescholen en universiteiten laten we studenten op een laagdrempelige manier kennismaken met het cultuuraanbod in hun studentenstad.

Meer lezen

Geef jouw data over het lokale vrijetijdsgebeuren in

23 mrt 2022

Heb je al gehoord van de lokale vrijetijdsmonitor? Met deze monitor ondersteunt het Departement Cultuur, Jeugd en Media steden en gemeenten met een rijk overzicht van vrijetijdsgegevens. Dat helpt jouw gemeente om het eigen vrijetijdsbeleid te onderbouwen. Voeg jij de data van je eigen vrijetijdsbeleid in?

Meer lezen

Dit zijn de 5 meest gelezen artikels in 2021

07 jan 2022

Bij het begin van een nieuw jaar kijken we graag even terug naar het vorige. Waar was jij als partner van publiq het afgelopen jaar mee bezig? Wat vond je boeiend? Blik even terug met ons.

Meer lezen

UiTPAS in 2021

06 jan 2022

Ook 2021 was een uitdagend jaar voor de vrijetijdssector en voor UiTPAS. Daartegenover stonden gelukkig veel nieuwe partners en samenwerkingen, ontwikkelingen en vooral een hoop flexibiliteit en creativiteit van iedereen die met UiTPAS bezig is! Lees mee wat we samen met onze partners in 2021 realiseerden en hoe jij hier komend jaar mee aan de slag kunt.

Meer lezen

Eerste stappen naar een euregionale cultuuragenda

20 dec 2021

Cultuur in de Euregio snel en makkelijk bij de hand in een gezamenlijke cultuuragenda. publiq levert de techniek en ondersteuning voor dit project.

Meer lezen

Digitale UiTPAS met Solid

25 nov 2021

Tijdens de Trefdag Digitaal Vlaanderen maakte het publiek kennis met de digitale UiTPAS. Bekijk het filmpje om meer te weten te komen over dit project!

Meer lezen

Oproep: partners gezocht voor de roadtrip cultuureducatie 2022

18 nov 2021

In 2022 organiseert publiq voor de vierde keer een roadtrip cultuureducatie. Hiervoor gaan we op zoek naar een 5-tal partners die samen met ons de diversiteit van cultuureducatie in de vrije tijd in Vlaanderen en Brussel willen belichten. Doe jij mee?

Meer lezen

Terugblik naar Schatten van Vlieg 2021

26 okt 2021

Ook deze zomer was Schatten van Vlieg een groot succes. Heel wat families beleefden een zorgeloze tocht en ontdekten nieuwe culturele plekjes dicht bij huis, of net ietsje verder. Wat vonden de organisatoren en deelnemers van Schatten van Vlieg?

Meer lezen

Nieuwe UiTPAS-regio Van Polder tot Kempen gelanceerd

01 okt 2021

De gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem en Wuustwezel bundelen de krachten en lanceren op vrijdag 1 oktober 2021 de UiTPAS.

Meer lezen

Campagne UiTX uit de startblokken

23 sep 2021

Samen X zien, horen of doen? Op maandag 27 september geven wij het startschot van de lanceringscampagne van het nieuwe jongerenlabel van UiTinVlaanderen: UiTX.

Meer lezen

Miljoenste bezoek met de museumpas

21 sep 2021

Drie jaar na de lancering werd de museumpas voor de miljoenste keer gebruikt. Het grootste museumabonnement van het land, waarmee je intussen al 204 musea kan binnenwandelen, groeide in korte tijd uit tot de motor achter de museumbezoeken in Belgiƫ.

Meer lezen