Digitaal Vlaanderen heeft onlangs de prestigieuze Digital Awards voor het jaar 2023 uitgereikt, en we zijn verheugd om te melden dat het UiTwisselingsplatform, ontwikkeld door het Departement Cultuur, Jeugd en Media in samenwerking met ACA Group, de felbegeerde prijs voor "Beste Digitaal Transformatieproject" heeft gewonnen.

Vlaanderen Digitaal Awards

De Digitaal Awards worden uitgereikt aan bedrijven, overheidsinstanties, verenigingen en onderwijsinstellingen die een significante bijdrage leveren aan de succesvolle digitale transformatie van de publieke sector in Vlaanderen. Deze erkenning benadrukt de toewijding van het UiTwisselingsplatform om digitale innovatie te omarmen en daarmee de culturele sector in de regio ingrijpend te vernieuwen.

Vlaanderen Digitaal reikte drie prijzen uit, namelijk één voor het meest vooraanstaande digitale transformatieproject, één voor het meest inclusieve initiatief en één voor het meest duurzame project.

© styn.be
De jury prijst dit project voor het leveren van een op maat gemaakte ervaring voor de burger, terwijl deze te allen tijde volledige controle behoudt over de gedeelde gegevens.
Jan Jambon
Vlaams minister van Buitenlandse Zaken, Cultuur, Digitalisering en Facilitair Management

Beste Digitaal Transformatieproject

De jury prees dit project vanwege het hergebruik van data. Het levert de burger een gepersonaliseerde ervaring op en behoudt de volledige controle over zijn eigen gegevens. Daarom werd dit project in 2023 bekroond met de prijs voor 'Beste Digitale Transformatieproject'. Met deze lovende woorden van Jan Jambon, minister van Digitalisering en Cultuur, ontvingen we de award.

Met de recente toekenning van de Digitaal Vlaanderen Award worden de inspanningen van alle betrokkenen terecht gevierd. Het UiTwisselingsplatform heeft het potentieel om de culturele sector in Vlaanderen te brengen naar nieuwe hoogten. We zijn trots op deze prestatie en kijken uit naar een toekomst waarin het UiTwisselingsplatform de culturele beleving voor alle Vlamingen verrijkt.

© styn.be

Wat is het UiTwisselingsplatform?

Het UiTwisselingsplatform, tot stand gebracht door het Departement Cultuur, Jeugd en Media in samenwerking met publiq, is een indrukwekkend datagedreven platform voor de culturele sector. Dit programma heeft als doel om culturele evenementen bij het passende publiek te brengen en waardevolle inzichten te delen met organisatoren. Het uiteindelijke doel is om de betrokkenheid bij cultuur in Vlaanderen te vergroten.

UiTwisselingsplatform dubbel genomineerd voor Vlaanderen Digitaal Awards

19 okt 2023

Departement CJM en publiq verbinden cultuurspelers door datagedreven platform.

Meer lezen

UiTwisselingsplatform

Een platform voor samenwerking en datadeling in de cultuursector

Meer weten

De UiTdatabank wint de award voor API van het Jaar

20 dec 2019

Wat kan de API voor jou betekenen?

Meer lezen