Prijs voor API van het jaar

De jury van Informatie Vlaanderen loofde in het bijzonder de duidelijke meerwaarde die de API biedt voor zowel organisator (meer bereik) als vrijetijdszoekers (gemakkelijker toegang tot vrijetijdsaanbod). Maar ook de manier waarop publiq de vinger aan de pols houdt bij de developer community en zo zijn producten voortdurend verbetert werd geprezen.

Wat de API voor jou kan betekenen

Laagdrempelig data toevoegen aan de API

Elke organisator kan zijn evenement gratis toevoegen aan de UiTdatabank API via de invoerinterface beschikbaar op www.uitdatabank.be. Grote organisaties die hun eigen vrijetijdsaanbod uit een eigen databank willen toevoegen aan UiTdatabank kunnen de UiTdatabank API vanuit hun eigen platform aanspreken.

Gemakkelijk data publiceren op je eigen website

Wil je evenementen uit de UiTdatabank op je eigen website publiceren? Developers kunnen hiervoor onze Search API aanspreken en een custom made agenda ontwikkelen. Geen technische kennis? Geen nood: publiq biedt agendawidgets aan waarmee je in enkele klikken zelf een agenda configureren. Enkele voorbeelden:

Redactionele content linken aan evenementen

Mediapartners die redactionele content schrijven over evenementen, kunnen die content linken aan onze eventdata via een private API. Zo ontstaat en een organische link tussen evenement en artikel. Redacteurs bereiken een groter publiek voor hun artikels, vrijetijdszoekers worden meer geprikkeld om naar een evenement te gaan en organisatoren krijgen op die manier extra exposure voor hun evenement. Triple win!

  • Benieuwd hoe dat werkt? Neem een kijkje op de website van van BRUZZ.

Probeer de API zelf UiT

  • Zelf organisator van evenementen? Voeg je evenementen toe via www.uitdatabank.be en bereik een groter publiek!
  • Vrijetijdsevenementen uit de UiTdatabank op je eigen website publiceren? Bouw zelf een agenda op onze search API of gebruik onze kant-en-klare widgets. Probeer het hier.
  • Redacteur? Je kan je artikels over evenementen linken met het evenementen in UiTdatabank. Neem hiervoor contact op met Julie Meiresonne.
  • Developer? Organisator van een hackathon? Maak een project aan en ga meteen gratis aan de slag

UiTdatabank

Het fundament van een platform voor vrijetijdsactiviteiten

Meer weten