Proefproject EYCA x UiTPAS

22 jun 2022

Neem deel aan het proefproject en bereik meer jongeren met UiTPAS.

Meer lezen

Doelgericht Digitaal Transformeren

15 jun 2022

Neem deel aan de focusgroepen en geef mee vorm aan de gebruikerservaring voor een digitaal ecosysteem voor de Vlaamse cultuursector.

Meer lezen

UiTPAS Kempen wordt grootste UiTPAS-regio van Vlaanderen

13 jun 2022

Wat begon als een “experiment” van de vier gemeenten van Stadsregio Turnhout zal in januari 2023 uitgroeien tot de grootste UiTPAS-regio in Vlaanderen.

Meer lezen

Makkelijker aanmelden bij UiTPAS via UiTID

08 jun 2022

Vanaf nu kunnen pashouders makkelijker aanmelden bij UiTPAS.be en in de UiTPAS-app, via UiTID. Gedaan met graven naar kaartnummer en pincode!

Meer lezen

Campagne Welzijnszorg: 'Ontspanning is een basisrecht'

02 jun 2022

De voorjaarscampagne van Welzijnszorg staat in het teken van vrije tijd en ontspanning. Met een sensibiliserende campagne vraagt Welzijnszorg daarom aandacht voor vrij in te vullen vrije tijd, ook voor mensen in armoedesituaties.

Meer lezen

De inschrijvingen voor Open Monumentendag 2022 staan open

23 mei 2022

Schrijf je activiteit in voor Open Monumentendag 2022. Het grootste onroerend erfgoedfeest in Vlaanderen vindt dit jaar plaats op zondag 11 september 2022.

Meer lezen

Oproep: Presenteer jouw case rond actieve cultuurparticipatie voor kwetsbare jongeren op onze studiedag i.s.m. LKCA

28 apr 2022

Heb jij een project lopen waarin je met, voor en door jongeren in een kwetsbare positie aan de slag bent rond cultuurparticipatie? Deel het met de Vlaamse en Nederlandse sector op onze studiedag op 18 november 2022.

Meer lezen

100e UiTPAS-gemeente Westerlo komt uit nieuwe UiTPAS-regio de Merode

27 apr 2022

Vanaf nu is UiTPAS beschikbaar in 100 gemeenten in Vlaanderen. Met de komst van de vier gemeenten binnen cultuurregio de Merode wordt de symbolische kaap van 100 gemeenten overschreden.

Meer lezen

Voer jouw scholenaanbod 2022 - 2023 nu in!

13 apr 2022

Wil jij ook met leerkrachten en leerlingen aan de slag? Bereik deze leerkrachten dan waar ze vaak zijn: op Cultuurkuur! Meer dan tienduizend leerkrachten bezoeken maandelijks de website.

Meer lezen

Stad Oostende start pilootproject om evenementen meer toegankelijk te maken voor mensen met beperking

07 apr 2022

Bij de start van dit traject is stad Oostende ook de eerste partner die via de UiTdatabank evenementen verrijkt met toegankelijkheidsinformatie.

Meer lezen

Een euregionale cultuuragenda: waar we vandaag staan

04 apr 2022

publiq levert de techniek en ondersteuning voor de Euregionale cultuuragenda- en database van de steden Maastricht, Genk en Hasselt en de regio Ostbelgien. Welke verdere stappen hebben we tot nu toe gezet en wat komt eraan?

Meer lezen

Nieuwe UiTX-campagne: meer cultuur voor meer studenten

24 mrt 2022

UiTX mag weer op pad! Met onze campagnes op hogescholen en universiteiten laten we studenten op een laagdrempelige manier kennismaken met het cultuuraanbod in hun studentenstad.

Meer lezen