Eén keer invoeren, output op honderden kanalen

De grootste database

Jaarlijks voeren meer dan 28.000 organisatoren meer dan 215.000 activiteiten gratis in in de UiTdatabank. Een concert, voorstelling, tentoonstelling of film? Een sportevenement, wandeling, kaartavond of kermis? Cursussen, workshops of lezingen? Dat en meer past allemaal in de grootste activiteitendatabase van Vlaanderen en Brussel.

Wie invoert, haalt er veel UiT

Je voert een keer in in de UiTdatabank, en je aanbod staat meteen op heel wat vindplekken, online en offline. Op onze eigen UiTinVlaanderen, Vlieg, UiTX en UiTPAS.be, natuurlijk. Daarnaast kan het ook verschijnen in zo'n 1000 gedrukte en digitale vrijetijdsagenda’s van lokale of nationale media, overheden of organisaties.

Digitaal aanbod

Ook digitaal aanbod hoort thuis in de UiTdatabank. Vrijetijdsparticipanten samen met anderen waardevolle ervaringen laten beleven in hun vrije tijd: daar gaat het om voor publiq en onze partners. Dit kan via deelname aan uithuizige, 'fysieke' activiteiten, maar evengoed via online activiteiten.

We zien het dus als een logisch uitbreiding van het concept 'UiT', versneld door de covid-19 crisis.

Activiteiten verrijken

Je kunt je UiTdatabank activiteiten verrijken met heel wat extra informatie. Door je publiek zo volledig mogelijk te informeren, haal je de drempel om deel te nemen aan een activiteit nog een stukje naar beneden.

Een opleiding nodig?

Boek de vorming 'Meer publiek met de UiTdabatank' als lokale overheid voor vrijetijdsverenigingen en lokale organisatoren in je stad of gemeente. Ook koepelorganisaties kunnen deze opleiding organiseren voor hun lidorganisaties.

UiTkalender op maat

Een UiTdatabank-selectie die past bij jouw publiek.

Zo'n 1000 partners in de cultuur- en vrijetijdssector, Vlaamse overheid en media kiezen al voor een UiTagenda-selectie, passend in hun website.

Meer weten

Nieuw in de UiTdatabank

03 nov 2020

We werken het hele jaar door aan UiTdatabank zodat het voor jou nog makkelijker wordt om jouw publiek goed te informeren. Hier vind je de laatste updates en hoe jij ermee aan de slag kan!

Meer lezen

UiTdatabank en copyright

Heb je de juiste rechten op de info en de beelden?

Meer weten

Blijf op de hoogte met de maandelijkse UiTdatabank-update vol tips & tricks, nieuws en praktijkvoorbeelden.

Developer?

Corneel Wille
Neem contact op met
Corneel Wille
Product manager UiTdatabank

Bekijk ook:

Onderzoek

Het publiek na corona: een internationaal perspectief

27 jan. 2023

Keert het cultuurpubliek terug na corona? En waarom of waarom niet? Niet alleen in Vlaanderen, maar ook in Nederland en in het Verenigd Koninkrijk stellen cultuurhuizen zich die vraag.

Meer lezen

De UiTdatabank in vogelvlucht

23 jan 2023

2022 zit erop, dus tijd voor een terugblik!

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

Een UiT-activiteitenagenda op maat van bibliotheken

23 jan. 2023

Vanaf nu kunnen bibliotheken met de widgetbouwer van publiq een agenda maken voor een specifiek publiek op de bibliotheekwebsite.

Meer lezen