Eén keer invoeren, output op honderden kanalen

De grootste database

Jaarlijks voeren meer dan 28.000 organisatoren meer dan 215.000 activiteiten gratis in in de UiTdatabank. Een concert, voorstelling, tentoonstelling of film? Een sportevenement, wandeling, kaartavond of kermis? Cursussen, workshops of lezingen? Dat en meer past allemaal in de grootste activiteitendatabase van Vlaanderen en Brussel.

Wie invoert, haalt er veel UiT

Je voert een keer in in de UiTdatabank, en je aanbod staat meteen op heel wat vindplekken, online en offline. Op onze eigen UiTinVlaanderen, Vlieg, UiTX en UiTPAS.be, natuurlijk. Daarnaast kan het ook verschijnen in zo'n 1000 gedrukte en digitale vrijetijdsagenda’s van lokale of nationale media, overheden of organisaties.

Digitaal aanbod

Ook digitaal aanbod hoort thuis in de UiTdatabank. Vrijetijdsparticipanten samen met anderen waardevolle ervaringen laten beleven in hun vrije tijd: daar gaat het om voor publiq en onze partners. Dit kan via deelname aan uithuizige, 'fysieke' activiteiten, maar evengoed via online activiteiten.

We zien het dus als een logisch uitbreiding van het concept 'UiT', versneld door de covid-19 crisis.

Activiteiten verrijken

Je kunt je UiTdatabank activiteiten verrijken met heel wat extra informatie. Door je publiek zo volledig mogelijk te informeren, haal je de drempel om deel te nemen aan een activiteit nog een stukje naar beneden.

Een opleiding nodig?

Boek de vorming 'Meer publiek met de UiTdabatank' als lokale overheid voor vrijetijdsverenigingen en lokale organisatoren in je stad of gemeente. Ook koepelorganisaties kunnen deze opleiding organiseren voor hun lidorganisaties.

UiTkalender op maat

Een UiTdatabank-selectie die past bij jouw publiek.

Zo'n 1000 partners in de cultuur- en vrijetijdssector, Vlaamse overheid en media kiezen al voor een UiTagenda-selectie, passend in hun website.

Meer weten

Nieuw in de UiTdatabank

03 nov 2020

We werken het hele jaar door aan UiTdatabank zodat het voor jou nog makkelijker wordt om jouw publiek goed te informeren. Hier vind je de laatste updates en hoe jij ermee aan de slag kan!

Meer lezen

UiTdatabank en copyright

Heb je de juiste rechten op de info en de beelden?

Meer weten

Blijf op de hoogte met de maandelijkse UiTdatabank-update vol tips & tricks, nieuws en praktijkvoorbeelden.

Developer?

Corneel Wille
Neem contact op met
Corneel Wille
Product manager UiTdatabank

Bekijk ook:

De inschrijvingen voor Open Monumentendag 2022 staan open

23 mei 2022

Schrijf je activiteit in voor Open Monumentendag 2022. Het grootste onroerend erfgoedfeest in Vlaanderen vindt dit jaar plaats op zondag 11 september 2022.

Meer lezen
Kinderen maken een opdracht in een museum tijdens erfgoeddag
Praktijkvoorbeeld

Erfgoed voor het grote publiek en op school

19 apr. 2022

Erfgoeddag en Erfgoeddag-week: twee kalenders boordevol erfgoedbeleving voor het brede publiek en voor scholen.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

UiT op de Buitenspeeldag

15 apr. 2022

De Buitenspeeldag zet het belang van buitenspelen in de kijker en stimuleert met tal van speelprikkels en activiteiten verspreid over Vlaanderen, terug te vinden in een kalender met behulp van de UiTdatabank.

Meer lezen