Apart veld voor uitverkochte activiteiten

September 2021

Na een jaar waarin cultuur en vrije tijd noodgedwongen niet, kleinschaliger of online plaatsvond, kunnen we weer langzaam aan samen genieten van een lezing, voorstelling of sportwedstrijd.

Sommige evenementen raken hierbij snel uitverkocht. Om het publiek optimaal te informeren hierover kan je voortaan aanduiden of er nog plaatsen of tickets beschikbaar zijn voor je activiteit of niet.

Nieuw in UiTdatabank: apart veld voor uitverkochte / volzette activiteiten

In UiTdatabank kun je vanaf nu aanduiden of een activiteit volzet of uitverkocht is. Door deze informatie in een apart veld te plaatsen kunnen de filters van je agenda eenvoudiger worden aangepast, waardoor je bv enkel aanbod waarvoor nog tickets of plaatsen zijn in je online of gedrukte agenda kunt tonen.

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Pas je activiteit aan in de UiTdatabank. Hoe je dit doet lees je hier

  • Hoe filter je uitverkochte of volzette activiteiten weg uit je gedrukte UiTagenda: klik hier

Vragen, suggesties, zin in een online partnerbezoek? Geef een seintje!

Je event steeds up to date: een geheugensteuntje

juni 2021

Na een lange periode zonder evenementen is er nu steeds meer te doen. Toch is het niet altijd zeker of een activiteit zal doorgaan, en onder welke voorwaarden.

Daarom krijgen organisatoren die een event invoerden in de UiTdatabank vanaf nu een automatische herinnering via mail om hun ingevoerde activiteiten te controleren en indien nodig te updaten.

Invoerders die een dag-event gepland hebben over de komende twee weken ontvangen zo'n herinneringsmail, en dat tweewekelijks.

Organisatoren die via een API of importkoppeling activiteiten aan de UiTdatabank toevoegen, ontvangen deze mails voorlopig niet. Enkel wie rechtstreeks via de UiTdatabank invoert, ontvangt deze mails.

Geen enkele mail missen? Voeg dan zeker vragen@uitdatabank toe aan je contacten.

Dit is een test dat we nog evalueren. Feedback is steeds welkom.

Als lokale overheid is het steeds een goed idee je verenigingen en organisatoren eraan te herinneren hun evenementen up-to-date te houden via de UiTdatabank. publiq doet hiervoor verschillende inspanningen, maar zeker op lokaal niveau heb je hier het beste zicht op en kan je het verschil maken voor je publiek.

Je kunt je organisatoren op regelmatige basis herinneren aan hun activiteit in de UiTdatabank, bijvoorbeeld via mailings of je gemeenteblad of UiTmagazine.

Gelijkaardige events gebundeld

mei 2021

Sinds de lancering van de nieuwe UiTinVlaanderen bundelen we gelijkaardige events tot ‘producties’. Dat wil zeggen dat we aanbod dat thuishoort in een reeks waarbij de inhoud steeds hetzelfde is, bundelen onder één zoekresultaat, met daaronder meerdere tijdstippen en eventueel meerdere locaties.

BV:

  • hetzelfde kamp dat in verschillende weken plaatsvindt, komt onder 1 zoekresultaat
  • dezelfde film die op verschillende plekken en verschillende tijdstippen draait, verschijnt onder 1 zoekresultaat.
  • een lessenreeks met verschillende contactmomenten, komt onder 1 zoekresultaat.

Activiteit geannuleerd of uitgesteld?

Maart 2021
Breng je publiek in enkele klikken op de hoogte. Via de knop 'status wijzigen' kan je voor een toekomstige evenement aangeven of het:

  • doorgaat
  • uitgesteld is
  • geannuleerd is

Hoe doe je dat?

Op de detailpagina van je ingevoerde evenementen of locaties vind je nu een knop ‘status wijzigen’.

Deze knop brengt je naar een pagina waar je de status voor de verschillende tijdsloten voor je evenement of locatie kan aanpassen. Optioneel kan je een reden meegeven voor de gewijzigde status.

Een nieuw eventtype bij vormingsaanbod

November 2020
Om bezoekers van de UiT-kanalen beter te kunnen gidsen door het ruime en diverse vormingsaanbod voegden we een nieuw eventtype toe aan het invoerformulier: cursus met open sessies.

Het vroegere eventtype 'cursus en workshop' is hierdoor opgesplitst in volgende twee types:

  • Lessenreeks: voor langlopende cursussen waarbij je niet meer kan aansluiten na de eerste of tweede lesdag, bv. een cursus programmeren dat op verschillende lesmomenten doorheen het jaar doorgaat.
  • Cursus met open sessies: voor cursussen of workshops waar je (steeds) vrijblijvend aan kan deelnemen, bv. een workshop pottenbakken.

Voor wie is je evenement geschikt?

Leeftijdsinformatie krijgt een prominentere plaats bij het invoeren in UiTdatabank. Hierdoor moet vanaf nu elk evenement leeftijdsinformatie bevatten.

Is je evenement toegankelijk voor iedereen? Dan duid je gewoon alle leeftijden aan.

Schrijf je in op de UiTdatabank nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle handige nieuwigheden en tips!