De vrijetijdswereld staat nooit stil, en de UiTdatabank evolueert mee. Vanaf nu vind je in de UiTdatabank een gloednieuw invoerformulier. Hiermee voer je nog eenvoudiger je evenement in en heb je meer mogelijkheden om je evenement aantrekkelijker te maken voor je potentieel publiek.

Wat is er nieuw?

Met minder klikken door het invoerformulier

We willen het invoeren van een evenement zo eenvoudig mogelijk maken. Heb je bijvoorbeeld al eens informatie over organisaties toegevoegd aan de UiTdatabank? Dan zetten we voortaan de organisaties waarvoor je recent een evenement invoerde al klaar voor jou. Met één klik voeg je ze toe aan je evenement.

Bovendien zorgt de nieuwe tabstructuur ervoor dat je het overzicht van je invoer beter bewaart en makkelijker info kan toevoegen of bewerken.

Online evenementen invoeren

Voortaan kan je eenvoudig digitale activiteiten zoals webinars, online concerten en virtuele rondleidingen invoeren in de UiTdatabank en publiceren op UiTinVlaanderen. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is de slider naast online in stap 3 naar rechts schuiven.

Ook je openbare deelnamelink kan je vanaf nu delen met je publiek. Wil je die liever voorbehouden voor een selecte groep? Dan kan je eventuele deelname-instructies kwijt in je beschrijving in stap 5.

Video toevoegen aan je evenement

Heb je een passende videolink bij je evenement? Dan kan je die voortaan toevoegen in stap 6. Zo maak je potentiële deelnemers extra warm voor je activiteit en zorg je ervoor dat ze nog beter geïnformeerd zijn. Videolinks van YouTube of Vimeo zijn geschikt om te gebruiken.

Je video zal net als je andere informatie gepubliceerd worden op UiTinVlaanderen en tal van andere online UiTagenda's.

Evenementen in Duitsland

In de UiTdatabank kan je voortaan ook activiteiten in Duitsland invoeren. Let wel: enkel evenementen binnen Vlaanderen en Brussel worden gepubliceerd op UiTinVlaanderen. Organiseer je met je vereniging een uitstap naar Duitsland? Dan raden we aan om als locatie voor je activiteit de vertrekplaats in Vlaanderen in te geven.

Volledige evenementen trekken meer publiek

Hoe vollediger je evenement, hoe aantrekkelijker het eruit ziet in de agenda van UiTinVlaanderen, én in die van honderden partners. Zo komt het publiek makkelijker bij jouw activiteit terecht, en vinden bezoekers meteen alle informatie die ze nodig hebben.

Om je te helpen je evenement zo volledig mogelijk toe te voegen, hebben we de volledigheidsscore in het leven geroepen. Deze score vind je terug rechts beneden in het formulier.

De score geeft aan hoe volledig je je activiteit hebt ingevoerd. Hoe meer informatie je toevoegt, hoe hoger je score. Je kan heel wat dingen doen om meer punten te krijgen:

  • Voeg een aantrekkelijke afbeelding toe

  • Zorg voor een goede beschrijving

  • Voeg contactgegevens toe

  • ...

Je score gaat automatisch naar omhoog naarmate je meer info toevoegt, en doorheen het formulier helpen we je op weg met tips op maat om je activiteit vollediger te maken.

Probeer het UiT!

Test nu zelf de bèta-versie van het invoerformulier.

Dit willen families weten