Resultaten filteren
Project
Doelgroep
Resultaten filteren

BIS-stage bij het partner team

27 feb. 2024

Jakobe werkte van oktober 2023 tot eind februari 2024 als partner support medewerker bij publiq. Via een beroepsinlevingsstage (BIS) kon zij zo 5 maanden ervaring opdoen in de vrijetijds- en cultuursector. Jakobe blikt even terug op haar tijd bij publiq!

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

UiTPAS bij RONIN M.M.A vzw: een sportieve stap naar inclusiviteit

02 feb. 2024

Voor vechtsportclub RONIN M.M.A is het belangrijk om UiTPAS aan te bieden voor hun leden. Zo kan iedereen op gelijke voet aan de sport deelnemen en zo zijn of haar persoonlijke doelen bereiken of een grote sportprestatie neerzetten.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

UiTPAS op de buitenspeeldag

01 feb. 2024

Door met UiTPAS aanwezig te zijn op evenementen zoals de Buitenspeeldag bereik je rechtstreeks een nieuw en divers publiek.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

Interioor: luisteren naar de akoestiek van een ruimte

31 jan. 2024

Kunstorganisatie aifoon laat deelnemers op een open en avontuurlijke manier ontdekken hoe ze luisteren. De toolbox 'Interioor' stimuleert leerlingen en leerkrachten om te luisteren naar de akoestiek van een klaslokaal en deze aan te passen op een persoonlijke manier.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

UiTPAS-korting vervangt seizoensabonnement bij cultuurhuizen in de Druivenstreek

26 jan. 2024

Vrijetijdsregio Druivenstreek zet dit seizoen volop in op UiTPAS: meer flexibiliteit dankzij 10% korting voor alle UiTPAS-houders bij de aankoop van tickets.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

UiTPAS Leie Schelde: gids in het brede regio-aanbod

25 jan. 2024

In de nieuwe UiTPAS-regio Leie Schelde kunnen inwoners binnenkort terecht voor een breed aanbod vrijetijdsactiviteiten. UiTPAS neemt hier een gidsfunctie op om inwoners het aanbod uit eigen regio nog beter te leren kennen.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

Nieuw UiTmagazine en website zet vrijetijdsregio Druivenstreek op de kaart

15 jan. 2024

UiT in de Druivenstreek is online en in print dé gids voor vrije tijd in de Driuvenstreek.

Meer lezen
Verslag kennisevent

Sociaal-sportieve initiatieven bieden kansen voor iedereen

12 jan. 2024

Tijdens het publiqForum vertelden Gijs Justaert van Demos vzw en Lien de Bruycker van G-sport over sociaal sportieve initiatieven.

Meer lezen
Verslag kennisevent

Hoe verleiden we jongeren tot cultuurparticipatie?

12 jan. 2024

Om jongeren te verleiden tot cultuurparticipatie moet je hen ervaringen bieden die hen vooruit helpen in het proces van opgroeien. Dat is, kort gezegd, de boodschap van jeugdsocioloog Maike Kooijmans, die te gast was op het publiqForum van december 2023. Stoppen met aanbodsgericht denken, maar schakelen naar identiteitsgericht denken. Lees hier Kooijmans overtuigende argumenten.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

UiT in Leuven en UiTPAS versterken elkaar

10 jan. 2024

Karen Raymaekers, coördinator van UiTPAS regio Leuven, en Hanna van Zutphen, stafmedewerker cultuurcommunicatie bij de Stad Leuven, inspireerden ons op het publiqForum hoe ze UiTPAS en UiT in Leuven inzetten om de deelname aan vrijetijdsactiviteiten van de bewoners te bevorderen.

Meer lezen
Verslag kennisevent

Hoe bereik je een nieuw publiek, samen met UiTinVlaanderen?

05 jan. 2024

In het dynamische landschap van culturele evenementen speelt UiTinVlaanderen een essentiële rol bij het verbinden van organisatoren met hun doelgroep. Met een indrukwekkend maandelijks bezoekersaantal van ongeveer vijfhonderdduizend. heeft UiTinVlaanderen een breed bereik. Tijdens het publiqForum gaf Lene Ector, van het marketing-team bij publiq, waardevolle tips over hoe je kunt meesurfen op deze uitgebreide exposure.

Meer lezen
Verslag kennisevent

Naar een slagkrachtige cultuursector in digitale tijden

03 jan. 2024

In 2022 formuleerde het Departement Cultuur, Jeugd en Media een visietekst met betrekking tot de digitale toekomst van de cultuursector. Deze tekst werd toegelicht op het publiqForum.

Meer lezen