Resultaten filteren
Project
Doelgroep
Resultaten filteren

Hoe kan ik u helpen?

20 dec. 2023

Ontdek het kloppende hart van publiq: onze helpdesk. Het is het vaak minder zichtbare maar o zo belangrijke fundament van heel wat organisaties.

Meer lezen
Verslag kennisevent

De kracht van helder communiceren

19 dec. 2023

In een wereld vol informatie benadrukt Zuidpoort, de Gentse vereniging voor armen, het belang van heldere communicatie om problemen veroorzaakt door complexe informatie te verminderen.

Meer lezen
Verslag kennisevent

Evenementen waar iedereen zich welkom voelt

18 dec. 2023

7 cruciale aspecten die vrouwen in het algemeen en vrouwen met een migratieachtergrond in het bijzonder belangrijk vinden wanneer ze deelnemen aan een evenement.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

Bornem boost UiTPAS-bekendheid met een inspirerende campagne

15 dec. 2023

Nog niet iedereen is bekend met UiTPAS en de diverse voordelen die het te bieden heeft. Bornem besloot hier verandering in te brengen en lanceerde een inspirerende campagne.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

Inclusief communiceren over Sinterklaas: 3 goede voorbeelden

14 dec. 2023

Hoe communiceer je best over je Sinterklaasactiviteiten, zonder stereotypen te bevestigen? We zetten een paar goede voorbeelden uit de UiTdatabank op een rij.

Meer lezen
Verslag kennisevent

Sana Sellami: Hoe maak je jouw communicatie echt inclusief?

14 dec. 2023

Sana Sellami, socioloog en communicatiestrateeg, deelde opmerkelijke inzichten over inclusieve communicatie tijdens het publiqForum.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

Ons museum is geen tijdscapsule, wij zetten aan tot gesprek

13 dec. 2023

De collectie van het Huis van Alijn in Gent, het museum van het dagelijks leven, roept wellicht veel nostalgische gevoelens op bij de bezoeker. Maar hoe spreek je een publiek aan dat die tradities niet kent?

Meer lezen
Verslag kennisevent

Wat leren cultuureducatoren van herinneringseducatie?

13 dec. 2023

“Als ieder van ons in zijn familiegeschiedenis gaat graven, is de kans reëel dat je op WOI botst. Op de een of andere manier zijn we zo met elkaar verbonden.” Aan het woord is Wouter Sinaeve, verantwoordelijk voor het educatieve luik van het In Flanders Fields Museum. Daar streek de Roadtrip Cultuureducatie 2023 neer met het event ‘Het herdenken her-denken’. Herinneringseducatie stond er centraal. We praten met Wouter na over zijn aanpak en over hoe kunst en co-creatie kunnen helpen bij het omgaan met verlies.

Meer lezen
Verslag kennisevent

Dit was het publiqForum 2023

12 dec. 2023

Op 7 december 2023 waren zo'n 250 collega’s aanwezig op het 15e publiqForum bij STUK in Leuven! Het was een dag bomvol inspiratie, uitwisseling en boeiende praktijkverhalen.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

Jongeren aan het roer: het verhaal van Cultuurshock bij 30CC

12 dec. 2023

Ongeveer een jaar geleden kreeg Pieter Pyck de opdracht van 30CC om een participatieve jongerenwerking op te zetten. Tijdens het publiqForum nam hij ons mee in zijn verhaal en deelde hij zijn indrukwekkende verwezenlijkingen van het afgelopen jaar.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

Art for You(th): cultuureducatie voor een moeilijk bereikbare doelgroep

08 dec. 2023

De deelnemers? Niet-begeleide minderjarige asielzoekers. Het speelveld? Brussel. Het doel? Elkaar, de stad en de eigen talenten leren kennen via culturele workshops en events. Hoe Art for You(th) dat alles klaarspeelt? Lees het hier.

Meer lezen
Kennisdossier

Res-sentir/Op de Tast: alle inzichten op een rij

23 nov. 2023

Res-sentir/Op de Tast, dat is een een tweejarig onderzoek- en uitwisselingsproject in nauwe samenwerking met negen kunsteducatieve partners uit Noord-Frankrijk en Vlaanderen. De insteek van Res-sentir/Op de Tast? Kunstbeleving inclusiever maken via zintuiglijke ervaringen. Met een digitale publicatie delen we alle inzichten en bevindingen uit het project.

Meer lezen