Voor wie?

Deze vorming boek je als lokale overheid voor vrijetijdsverenigingen en lokale organisatoren in je stad of gemeente. Ook koepelorganisaties kunnen deze opleiding organiseren voor hun lidorganisaties.

Wat leer je in deze sessie?

 • Deelnemers maken kennis met de UiTdatabank en leren waarom het nuttig is om hun activiteiten daarin in te voeren.
  Bv: hoe komt een activiteit in het gemeentelijk magazine op op UiTinVlaanderen terecht?

 • Deelnemers leren hoe je met de UiTdatabank meer en nieuw publiek bereikt.
 • Deelnemers leren een activiteit in te voeren in de UiTdatabank. Daarbij vertellen we hoe een goed bericht en titel in de UiTdatabank eruit ziet.
  Bv: Waarom is 'Aperitiefconcert' niet de beste titel voor je aperitiefconcert? En waar moet je zeker aan denken als je een wervende tekst over je evenement schrijft? Wat moet je doen als het type of thema van jouw activiteit niet in de keuzelijst staat? Waarom is het belangrijk om niet enkel een beginuur, maar ook een einduur te vermelden bij je activiteit?
 • We lichten de richtlijnen en afspraken toe over welke activiteiten toegelaten zijn.
  Bv: Mag je ook een oproep voor vrijwilligers in de UiTdatabank zetten?
 • Deelnemers ontdekken wat ze kunnen doen met de functie 'activiteiten exporteren' in de UiTdatabank en hoe ze zelf makkelijk tipsflyers kunnen maken.

Hoe pakken we dit aan?

We starten met een algemene introductie tot publiekscommunicatie op maat van lokale organisatoren en verenigingen. Dan volgt een toegepaste uitleg over het gebruik van de UiTdatabank, en een vragenrondje na afloop.

We voorzien een presentatie met voorbeelden toegepast op jouw gemeente. Het is niet nodig om computers voor de deelnemers te voorzien.

Waarom zou je deze vorming boeken?

Een activiteiten toevoegen aan de UiTdatabank wordt met elke update eenvoudiger en intuïtiever. Toch blijft het nuttig om uit eerste hand te horen hoe je met de UiTdatabank moet werken, en wat de precieze rol is van elk invoerveld. Maar belangrijker nog is het om te leren waarom het rendeert je activiteit in de UiTdatabank in te voeren, en hoe je de UiTdatabank een rol kan geven in je eigen publiekscommunicatie.

Liever digitaal?

Is het niet mogelijk om deze workshops met alle deelnemers ter plaatse te organiseren? Deze sessie is ook digitaal te boeken. Wij denken graag mee over oplossingen!

Deze vorming is te boeken vanaf € 350. Contacteer ons voor een offerte op maat.

Interesse?

Wil je meer info over deze vorming? Wil je deze sessie graag boeken? Neem dan contact op met Toon.

Toon Beullens
Neem contact op met
Toon Beullens
Consulent vrijetijdsorganisatie en -strategie
email hidden; JavaScript is required
JavaScript is required to reveal this message.