Als je als vereniging of lokale organisator wil communiceren over je activiteiten, zijn er heel wat vragen die je je kan stellen:

Hoe kan je als vereniging meer en nieuw publiek bereiken? Hoe krijg je jouw activiteit in de gemeentelijke UiTagenda? Wat is eigenlijk de UiTdatabank en waarom zou je je activiteiten daarin invoeren?

Mag je ook een oproep voor vrijwilligers in de UiTdatabank zetten? Wat moet je doen als het type of thema van jouw activiteit niet in de keuzelijst staat? Waarom is het belangrijk om niet enkel een beginuur, maar ook een einduur te vermelden bij je activiteit? Wat kan je als lokale organisator doen met de functie activiteiten exporteren in de UiTdatabank?

Waarom is Aperitiefconcert niet de beste titel voor je aperitiefconcert? En waar moet je zeker aan denken als je een wervende tekst over je evenement schrijft?

Uit eerste hand

Sinds de eerste versie in 2005 is het invoeren van activiteiten in de UiTdatabank steeds eenvoudiger en intuïtiever geworden. Toch blijft het nuttig om uit eerste hand te horen hoe je met de UiTdatabank moet werken, en wat de precieze rol is van elk invoerveld. Maar belangrijker nog is het om te leren waarom het rendeert je activiteit in de UiTdatabank in te voeren, en hoe je de UiTdatabank een rol kan geven in je eigen publiekscommunicatie.

Organiseer een vorming

Daarom biedt publiq een vorming aan die je als lokale overheid of als (koepel)organisatie kan boeken voor je eigen vrijetijdsverenigingen of lidorganisaties. Deze vorming bevat een algemene introductie tot publiekscommunicatie op maat van lokale organisatoren en verenigingen, een toegepaste uitleg over het gebruik van de UiTdatabank, en een vragenrondje na afloop.

Toon Beullens
Neem contact op met
Toon Beullens
Partnermedewerker UiTnetwerk
Ik had al eens eerder uitleg gekregen over de UiTdatabank, maar vond het interessant om de positieve aanpassingen in het systeem te kunnen volgen. Ik ben blij dat ik ben gekomen vanavond.
een deelnemer van de informatiesessie Bereik meer publiek met de UiTdatabank

Meer begeleidingen op maat

Ui Tin Print

UiT in print

Boek deze begeleiding op maat van jouw stad of gemeente.

Meer lezen
Maxime bhm 9 Zn G Wdsq NZ4 unsplash

Regionaal UiT

Boek deze begeleiding op maat van je stad of gemeente.

Meer lezen
Ui Tforum Werksessie01

Mini-audit: gemeentelijke vrijetijdscommunicatie

Wat zit al goed en wat kan beter in de communicatie rond vrije tijd, vanuit de stad of gemeente?

Boek nu