Oproep: partners gezocht voor de roadtrip cultuureducatie 2022

18 nov 2021

In 2022 organiseert publiq voor de vierde keer een roadtrip cultuureducatie. Hiervoor gaan we op zoek naar een 5-tal partners die samen met ons de diversiteit van cultuureducatie in de vrije tijd in Vlaanderen en Brussel willen belichten. Doe jij mee?

Meer lezen

Terugblik naar Schatten van Vlieg 2021

26 okt 2021

Ook deze zomer was Schatten van Vlieg een groot succes. Heel wat families beleefden een zorgeloze tocht en ontdekten nieuwe culturele plekjes dicht bij huis, of net ietsje verder. Wat vonden de organisatoren en deelnemers van Schatten van Vlieg?

Meer lezen

Nieuwe UiTPAS-regio Van Polder tot Kempen gelanceerd

01 okt 2021

De gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem en Wuustwezel bundelen de krachten en lanceren op vrijdag 1 oktober 2021 de UiTPAS.

Meer lezen

Campagne UiTX uit de startblokken

23 sep 2021

Samen X zien, horen of doen? Op maandag 27 september geven wij het startschot van de lanceringscampagne van het nieuwe jongerenlabel van UiTinVlaanderen: UiTX.

Meer lezen

Miljoenste bezoek met de museumpas

21 sep 2021

Drie jaar na de lancering werd de museumpas voor de miljoenste keer gebruikt. Het grootste museumabonnement van het land, waarmee je intussen al 204 musea kan binnenwandelen, groeide in korte tijd uit tot de motor achter de museumbezoeken in België.

Meer lezen

Vlaamse Overheid lanceert innovatiemechanisme

13 sep 2021

Organisaties, kunstenaars en cultuurwerkers kunnen hiermee een subsidie krijgen om te investeren in het uitwerken van een innovatiestrategie.

Meer lezen

Nieuwe prijzen in Antwerpse stedelijke musea

26 aug 2021

De stedelijke musea van Antwerpen bieden vanaf september ook permanent gratis inkom aan alle UiTPAS-houders met kansentarief uit heel Vlaanderen en Brussel.

Meer lezen

Campagne Samen verenigen in september van start

25 aug 2021

De campagne wil inwoners aanporren om weer deel te nemen aan activiteiten van amateurkunsten en sociaal-culturele organisaties.

Meer lezen

UiTPAS Druivenstreek van start

16 aug 2021

Met de lancering van UiTPAS Druivenstreek zijn er vandaag maar liefst 80 UiTPAS steden en gemeenten die UiTPAS aanbieden!

Meer lezen

Schatten van Vlieg officieel geopend bij Triënnale Brugge

05 jul 2021

Op 1 juli ging de 15e editie van Schatten van Vlieg van start, dé zomercampagne om families met jonge kinderen op een speelse manier te laten kennismaken met cultuur. Minister Jan Jambon opende de actie bij de zoektocht van de Triënnale Brugge.

Meer lezen

Leuven, Bierbeek, Herent en Oud-Heverlee lanceren UiTPAS regio Leuven

21 jun 2021

UiTPAS Leuven breidt uit met de buurgemeenten Bierbeek, Herent en Oud-Heverlee en wordt zo UiTPAS-regio Leuven. In deze regio kunnen pashouders terecht bij meer dan 100 organisatoren die UiTPAS-voordelen aanbieden.

Meer lezen

Praktijkgids sociaal-sportief werk #1

18 jun 2021

De UGent-Leerstoel Frans Verheeke publiceerde getuigenissen van 125 sociaal-sportief werkers uit het hele land over hun visies, noden en dromen, waaronder die van Helene D'haeseleer, partnermedewerker UiTPAS bij publiq.

Meer lezen