Nieuwe voordelen-ervaring in de UiTPAS-app

19 sep 2023

Deze update belooft UiTPAS-houders een verrijkte ervaring en een eenvoudigere manier om te profiteren van vrijetijdsvoordelen in hun regio en daarbuiten.

Meer lezen

Terugblik naar Schatten van Vlieg 2023

15 sep 2023

Ook deze zomer was Schatten van Vlieg een groot succes. Heel wat families beleefden een zorgeloze tocht en ontdekten nieuwe culturele plekjes dicht bij huis, of net ietsje verder. Wat vonden de organisatoren en deelnemers van Schatten van Vlieg?

Meer lezen

Hoe zou het nog zijn met het… Masterplan Diversiteit van publiq?

05 sep 2023

publiq streeft naar een samenleving waarin iedereen kan deel uitmaken van een publiek. Om die diversiteit te bereiken ontwikkelden we in 2021 een Masterplan Diversiteit. Maar de samenleving evolueert in snel tempo, het denken over diversiteit ook. Wat is de stand van zaken vandaag?

Meer lezen

Inclusieve cultuur- en vrijetijdscommunicatie… als een voortdurende oefening

31 aug 2023

Diversiteit en inclusie - het zijn begrippen waar de brede cultuur- en vrijetijdssector vandaag gewoon niet meer omheen kan. publiq probeert diversiteit in haar brede communicatie op te nemen als een vanzelfsprekende waarde. Hoe dat concreet gaat? Je leest het hier.

Meer lezen

UiTPAS fotodatabank aangevuld met nieuwe beelden

16 aug 2023

Gebruik de nieuwe UiTPAS foto's om UiTPAS in de kijker te zetten bij een breed publiek.

Meer lezen

Marzena versterkte ons team als BIS-stagiaire

12 jul 2023

Marzena werkte 6 maanden als first line helpdeskmedewerker bij publiq. Via een beroepsinlevingsstage (BIS) kon ze ervaring opdoen in de vrijetijds- en cultuursector.

Meer lezen

Bart Temmerman, algemeen directeur van publiq, verlaat de organisatie

22 jun 2023

Op 30 juni verlaat Bart Temmerman publiq. Bart was 14 jaar lang Algemeen Directeur van de organisatie, oorspronkelijk Cultuurnet Vlaanderen.

Meer lezen

Persbericht: UiTPAS 10 miljoen keer gebruikt

20 jun 2023

UiTPAS, het spaar- en voordelenprogramma voor vrije tijd, bestaat tien jaar. Intussen hebben 400.000 Vlamingen een UiTPAS: ze spaarden samen al meer dan 10 miljoen UiTPAS-punten, bij meer dan 4.000 organisaties in Vlaanderen en Brussel.

Meer lezen

Bouw aan een bruisend vrijetijdslandschap: inspiratienota lokaal vrijetijdsbeleid

15 jun 2023

De VVSG schreef samen met een aantal partners uit de vrijetijdssector, waaronder publiq, de “Inspiratienota voor een lokaal vrijetijdsbeleid” die negen thema’s zoals toegankelijkheid van het aanbod of infrastructuur verder uitdiept.

Meer lezen

Campagne 'mijn cultuurhuis' gelanceerd

30 mei 2023

cult! lanceert in samenwerking met UiTinVlaanderen de campagne 'mijn cultuurhuis'. N.a.v. de 50-jarige samenwerking tussen cultuurhuizen zet de campagne de diversiteit, nabijheid en positieve impact van cultuurhuizen in de verf.

Meer lezen

Doe mee aan de campagne van het netwerk van cultuurhuizen

03 mei 2023

In 2023 viert cult! samen met het netwerk van cultuurhuizen hun vijftigste bestaan onder de naam "the next fifty".

Meer lezen

UiTPAS De Merode bestaat 1 jaar

03 mei 2023

"Vorig jaar lanceerden wij onze UiTPAS met een feestweekend, nu zetten we dit moment in de kijker met mooie cijfers!"

Meer lezen