Het Departement CJM heeft samen met publiq een indrukwekkend datagedreven platform tot stand gebracht voor de culturele sector met als doel het delen en hergebruiken van data voor een snellere ontwikkeling van nieuwe producten en diensten, zodoende cultuurparticipatie te bevorderen.

De basis van dit innovatieve project is Data Mesh, waarbij we samen met onze partner A.C.A Group bouwstenen opgezet hebben voor de data strategie van de toekomst.

Als erkenning voor deze grensverleggende inspanningen is CJM dubbel genomineerd voor de Vlaanderen Digitaal Awards 2023, in de categorieën "Beste Digitale Transformatie" en "Meest Duurzame Project."

Twee categorieën

De genomineerden voor de Vlaanderen Digitaal Awards 2023 zijn onlangs bekendgemaakt, maar liefst 26 uitzonderlijke projecten werden ingediend. De jury richtte zich op de meest toegankelijke en inclusieve projecten die aanzienlijk potentieel op lange termijn vertoonden.

CJM en publiq zijn in twee categorieën genomineerd met het project “Doelgericht Digitaal Transformeren”: Beste Digitaal Transformatieproject en Meest Duurzame Project.

Doelgericht Digitaal Transformeren?

Het project 'Doelgericht Digitaal Transformeren' (DDT) ondersteunt de digitale transformatie van de cultuursector en bevordert cultuurparticipatie. Het creëert een ecosysteem met het UiTwisselingsplatform als kern, waardoor snellere en efficiëntere ontwikkeling van nieuwe toepassingen mogelijk is, ten gunste van zowel cultuurdeelnemers als de cultuursector.

Met deze datagedreven aanpak wil het departement CJM het gefragmenteerde datalandschap van de cultuursector op één platform samenbrengen.

De winnaars worden op 25 oktober 2023 bekendgemaakt tijdens de nocturne van de Trefdag Vlaanderen Digitaal.

UiTwisselingsplatform

Een platform voor samenwerking en datadeling in de cultuursector

Meer weten
Kennisdossier

Het UiTwisselingsplatform van dichterbij bekeken

20 okt. 2023

Het programma Doelgericht Digitaal Transformeren stimuleert met het UiTwisselingsplatform een datagedreven aanpak in de cultuursector.

Meer lezen

De UiTdatabank wint de award voor API van het Jaar

20 dec 2019

Wat kan de API voor jou betekenen?

Meer lezen