Op 8 en 9 februari organiseert het departement Cultuur, Jeugd en Media in Kunstencentrum VIERNULVIER (Gent) de conferentie 'Empowering the Cultural and Creative Sectors in Data-driven Audience Development', in het kader van het EU-voorzitterschap.

Twee dagen lang gaan we dieper in op de digitale transformatie van de culturele en creatieve sectoren (CCS), met bijzondere aandacht voor datagebruik en de digitale mogelijkheden om publieksparticipatie aan te moedigen.

Volg je ook graag mee? Alle plenaire sessies en een groot deel van de breakout sessies zijn voor iedereen toegankelijk via livestreaming op het evenementenplatform.

Bekijk nu het programma van de conferentie en registreer je alvast op het platform!

publiq is een partner van deze conferentie en zal een bijdrage leveren op het gebied van digitale transformatie in de cultuursector, met specifieke aandacht voor de mogelijkheden van het delen van data. De bijdrage van publiq aan deze drie sessies omvat:

UiTwisselingsplatform wint Vlaanderen Digitaal Award 2023

26 okt 2023

Ontdek hoe het Uitwisselingsplatform, ontwikkeld door het Departement Cultuur, Jeugd en Media en ACA Group, de Digitaal Vlaanderen Digitaal Award voor "Beste Digitaal Transformatieproject" heeft gewonnen.

Meer lezen
Kennisdossier

Het UiTwisselingsplatform van dichterbij bekeken

20 okt. 2023

Het programma Doelgericht Digitaal Transformeren stimuleert met het UiTwisselingsplatform een datagedreven aanpak in de cultuursector.

Meer lezen

Slimmere publieksinzichten door open ticketing data

12 dec 2023

In naam van CJM lanceert publiq een aanbestedingsprocedure voor de ontwikkeling van een functionaliteit voor uniforme uitwisseling van cultuurdata volgens de OSLO-standaarden.

Meer lezen