Makkelijker aanmelden bij UiTPAS via UiTID

08 jun 2022

Vanaf nu kunnen pashouders makkelijker aanmelden bij UiTPAS.be en in de UiTPAS-app, via UiTID. Gedaan met graven naar kaartnummer en pincode!

Meer lezen

Campagne Welzijnszorg: 'Ontspanning is een basisrecht'

02 jun 2022

De voorjaarscampagne van Welzijnszorg staat in het teken van vrije tijd en ontspanning. Met een sensibiliserende campagne vraagt Welzijnszorg daarom aandacht voor vrij in te vullen vrije tijd, ook voor mensen in armoedesituaties.

Meer lezen

De inschrijvingen voor Open Monumentendag 2022 staan open

23 mei 2022

Schrijf je activiteit in voor Open Monumentendag 2022. Het grootste onroerend erfgoedfeest in Vlaanderen vindt dit jaar plaats op zondag 11 september 2022.

Meer lezen

Oproep: Presenteer jouw case rond actieve cultuurparticipatie voor kwetsbare jongeren op onze studiedag i.s.m. LKCA

28 apr 2022

Heb jij een project lopen waarin je met, voor en door jongeren in een kwetsbare positie aan de slag bent rond cultuurparticipatie? Deel het met de Vlaamse en Nederlandse sector op onze studiedag op 18 november 2022.

Meer lezen

100e UiTPAS-gemeente Westerlo komt uit nieuwe UiTPAS-regio de Merode

27 apr 2022

Vanaf nu is UiTPAS beschikbaar in 100 gemeenten in Vlaanderen. Met de komst van de vier gemeenten binnen cultuurregio de Merode wordt de symbolische kaap van 100 gemeenten overschreden.

Meer lezen

Voer jouw scholenaanbod 2022 - 2023 nu in!

13 apr 2022

Wil jij ook met leerkrachten en leerlingen aan de slag? Bereik deze leerkrachten dan waar ze vaak zijn: op Cultuurkuur! Meer dan tienduizend leerkrachten bezoeken maandelijks de website.

Meer lezen

Stad Oostende start pilootproject om evenementen meer toegankelijk te maken voor mensen met beperking

07 apr 2022

Bij de start van dit traject is stad Oostende ook de eerste partner die via de UiTdatabank evenementen verrijkt met toegankelijkheidsinformatie.

Meer lezen

Een euregionale cultuuragenda: waar we vandaag staan

04 apr 2022

publiq levert de techniek en ondersteuning voor de Euregionale cultuuragenda- en database van de steden Maastricht, Genk en Hasselt en de regio Ostbelgien. Welke verdere stappen hebben we tot nu toe gezet en wat komt eraan?

Meer lezen

Nieuwe UiTX-campagne: meer cultuur voor meer studenten

24 mrt 2022

UiTX mag weer op pad! Met onze campagnes op hogescholen en universiteiten laten we studenten op een laagdrempelige manier kennismaken met het cultuuraanbod in hun studentenstad.

Meer lezen

Geef jouw data over het lokale vrijetijdsgebeuren in

23 mrt 2022

Heb je al gehoord van de lokale vrijetijdsmonitor? Met deze monitor ondersteunt het Departement Cultuur, Jeugd en Media steden en gemeenten met een rijk overzicht van vrijetijdsgegevens. Dat helpt jouw gemeente om het eigen vrijetijdsbeleid te onderbouwen. Voeg jij de data van je eigen vrijetijdsbeleid in?

Meer lezen

Dit zijn de 5 meest gelezen artikels in 2021

07 jan 2022

Bij het begin van een nieuw jaar kijken we graag even terug naar het vorige. Waar was jij als partner van publiq het afgelopen jaar mee bezig? Wat vond je boeiend? Blik even terug met ons.

Meer lezen

UiTPAS in 2021

06 jan 2022

Ook 2021 was een uitdagend jaar voor de vrijetijdssector en voor UiTPAS. Daartegenover stonden gelukkig veel nieuwe partners en samenwerkingen, ontwikkelingen en vooral een hoop flexibiliteit en creativiteit van iedereen die met UiTPAS bezig is! Lees mee wat we samen met onze partners in 2021 realiseerden en hoe jij hier komend jaar mee aan de slag kunt.

Meer lezen