UiTX trok in maart weer op pad naar de VUB-studenten met niet te missen film-, concert- en expotips. Meer dan 200 jongeren passeerden op de campussen in Jette en Etterbeek om hun dorst naar cultuur te stillen met een spelletje cup pong. Aan elk balletje dat in een beker belandde, hing een leuke cultuurprijs vast. De Brusselse studenten leken er getraind in te zijn!

Organiseert jouw organisatie jongerenaanbod voor 16- tot 26-jarigen?
Voeg jouw activiteiten toe aan de UiTdatabank en vermeld zeker de organisatie. Op deze manier komen jouw evenementen bij onze curatoren terecht en kunnen we de evenementen tippen bij jongeren via de UiTX-kalender.

Met veel dank aan onze Brusselse cultuurpartners: Cinema Aventure, Flagey, Ancienne Belgique, Recyclart, La Cabane, Pilar, Botanique, Beursschouwburg, Wiels, De CENTRALE, MIMA, Civa, KBR en Belgisch Stripmuseum.

Ook interesse?

Met onze campagnes op hogescholen en universiteiten willen we studenten op een laagdrempelige manier laten kennismaken met het cultuuraanbod in hun studentenstad.

Zet jij met jouw onderwijsinstelling op cultuurbeleving, dan kun je een beroep doen op de campagnes en kennis van UiTX. Graag samenwerken? Stuur een mailtje naar Hanne, dan bekijken we samen hoe we jouw studenten kunnen warm maken voor cultuur!

Hanne Jacobs
Neem contact op met
Hanne Jacobs
Campagnes & projectmedewerker Jongeren
email hidden; JavaScript is required
JavaScript is required to reveal this message.

Open oproep pilootproject UiTX voor steden en gemeenten

11 okt 2023

Heb je een groot cultuuraanbod voor jongeren? Ben je op zoek naar manieren om jongeren in je stad, gemeente of regio warm te maken voor cultuur en vrijetijd en hen te betrekken bij de communicatie?

Meer lezen

UiTX geeft cultuurprijzen weg op studenten kick-offs

13 okt 2023

Het academiejaar gaat weer van start en de steden verwelkomen opnieuw een heleboel studenten. En als er jongeren zijn, is UiTX ook van de partij.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

Jongeren aan het roer: het verhaal van Cultuurshock bij 30CC

12 dec. 2023

Ongeveer een jaar geleden kreeg Pieter Pyck de opdracht van 30CC om een participatieve jongerenwerking op te zetten. Tijdens het publiqForum nam hij ons mee in zijn verhaal en deelde hij zijn indrukwekkende verwezenlijkingen van het afgelopen jaar.

Meer lezen