UiTX vulde de lege gaten in de agenda’s van studenten op de kick-offs in Brussel, Hasselt en Sint-Niklaas. Honderden jongeren namen deel aan het spel en niemand ging met lege handen naar huis. Ze wonnen film-, concert- en expotickets in hun studentenstad of een leuk UiTX-gadget, waaronder de gloednieuwe webcam cover.

Heeft jouw organisatie leuk aanbod voor 16- tot 26-jarigen?

Voeg jouw activiteiten toe aan de UiTdatabank en vermeld zeker de juiste leeftijdscategorie. Zo komen jouw evenementen bij onze curatoren terecht en kunnen we ze tippen bij jongeren via de UiTX-kalender.

Stop 1: Brussel Brost

Maar liefst 8.000 studenten trapten het academiejaar af met Brussel Brost in Paleis 12 en ook UiTX kwam meevieren. Met een kleurrijke poster wall en een tof spel om cultuurprijzen te winnen, verwelkomden we studenten bij onze stand. Lege gaten in je agenda? Geen zorgen, UiTX helpt ze te vullen. Veel studenten hadden al een prijs op het oog, want Brussel bruist dan ook van cultuur. Aan enthousiasme was geen gebrek! Met dank aan onze Brusselse partners:

Ancienne Belgique - Beursschouwburg - Botanique - BOZAR - Brussels Philharmonic - CENTRALE - Cinéma Aventure - Cinéma Nova - CIVA - MIMA - WIELS

Stop 2: Student Take-Off Hasselt

Tijdens de Student Take-Off in Hasselt, kunnen studenten ook kuieren op een heuse ‘Cultuurmarkt’. Daar kon een stand van UiTX natuurlijk niet op ontbreken.De editie was een groot succes: ruim 10.000 studenten kwamen samen op het Dusartplein. Veel daarvan, waaronder ook heel wat internationale studenten, kwamen langs bij UiTX om hun stand op cultureel vlak beter te leren kennen. ‘s Avonds werd er nog een heus feestje gebouwd. Met steun van onze partners:

Café Café - C-mine - cultuurcentrum Hasselt - Modemuseum Hasselt - Jenevermuseum - Z33

Stop 3: AFTRAP! in Sint-Niklaas

Voor de eerste keer deed ook de stad Sint-Niklaas een grote studentenwelkom. Zowel middelbare scholieren als hogeschoolstudenten vanaf 16 jaar kwamen naar deze kleine, maar gezellige AFTRAP!. Ook hier gaven we opnieuw heel wat tickets weg en gingen de studenten met een brede glimlach naar huis. Dat was enkel mogelijk met de steun van onze partners:

CC Sint-Niklaas - De Casino - SteM Sint-Niklaas - Curiosum

Jouw studenten ook een dosis cultuur meegeven?

Wil jij de studenten op jouw hogeschool of universiteit ook op een laagdrempelige manier laten kennismaken met het cultuuraanbod in hun studentenstad? Neem dan contact met ons op en dan bekijken we samen hoe we studenten warm kunnen maken voor cultuur. Tot snel!

Hanne Jacobs
Neem contact op met
Hanne Jacobs
Campagnes & projectmedewerker Jongeren
email hidden; JavaScript is required
JavaScript is required to reveal this message.

Open oproep pilootproject UiTX voor steden en gemeenten

11 okt 2023

Heb je een groot cultuuraanbod voor jongeren? Ben je op zoek naar manieren om jongeren in je stad, gemeente of regio warm te maken voor cultuur en vrijetijd en hen te betrekken bij de communicatie?

Meer lezen
Verslag kennisevent

Succesvol communiceren met jongeren - tips en bedenkingen van het UiTnetwerk

03 okt. 2023

Jongeren bereiken en betrekken bij culturele activiteiten en vrijetijdsbesteding kan een uitdaging zijn, maar het is essentieel om je publiek van de toekomst te verzekeren. De deelnemers van de uitwisseling rond jongerencommunicatie deelden enkele waardevolle inzichten en tips.

Meer lezen
Begeleiding op maat

Jongeren en UiTPAS

Hoe kan UiTPAS jouw communicatiestrategie naar jongeren versterken?

Meer lezen