Vanaf januari 2024 wordt het aanbod van UiTPAS nog aantrekkelijker voor jongeren! Steden en gemeenten die deelnemen aan UiTPAS kunnen nu gratis EYCA lidmaatschappen (ter waarde van 5 euro) aanvragen als exclusief online omruilvoordeel voor hun jonge UiTPAS-publiek.

Wat is EYCA?

De European Youth Card Association (EYCA) biedt een Europese kortingskaart voor jongeren tussen de 16 en 30 jaar oud. Het lidmaatschap opent de deur naar tal van voordelen en kortingen. In Vlaanderen is publiq de officiële verdeler van deze lidmaatschappen, we ondersteunen steden en gemeenten door het bezorgen van gratis codes.

Hoe werkt het?

Jongeren kunnen kosteloos profiteren van dit aanbod, zonder dat ze UiTPAS-punten hoeven in te wisselen. Met slechts één klik op 'claim dit voordeel' ontvangen ze een unieke persoonlijke code om de EYCA-app te activeren. Vanaf dat moment hebben ze geen fysieke kaart meer nodig. Kortingen en extraatjes zijn binnen handbereik, simpelweg door de app te tonen. Bekijk zeker de UiTinVlaanderen website voor meer informatie.

Hoe communiceren?

Afgelopen zomer was er een testproject met verschillende UiTPAS-regio's. Tijdens deze periode werd duidelijk dat het eenvoudig aanbieden van codes niet voldoende is om jongeren te bereiken. Daarom is het van belang om in te zetten op communicatie.
Zuidwest, een van de deelnemende UITPAS-regio's tijdens de testperiode, heeft enkele inspirerende communicatie acties ondernomen.

  • Online overleg met jeugddiensten voor betrokkenheid

  • Creatie van UiTPAS foto's met jonge modellen

  • Verspreiding van een poster via jeugddiensten

  • Actieve sociale media-campagne op Instagram en Facebook

  • Publicatie van een informatief artikel op de website

  • Verzending van een segmentatie mailtje naar de doelgroep

Deelnemen?

Wil jij UiTPAS ook een boost geven bij jongeren met het gratis online omruilvoordeel?

Stuur een mailtje naar onze collega Hanne, zij bezorgt je graag de gratis EYCA codes.

Hanne Jacobs
Neem contact op met
Hanne Jacobs
Campagnes & projectmedewerker Jongeren
email hidden; JavaScript is required
JavaScript is required to reveal this message.