ikdoemee.be
De agentschappen voor integratie en inburgering (AgII, Amal, Atlas) lanceerden ikdoemee.be.
ikdoemee.be is een meertalige databank met activiteiten die toegankelijk zijn voor nieuwkomers en anderstaligen. Via deze activiteiten kunnen zij nieuwe mensen leren kennen en Nederlands oefenen in Vlaanderen en Brussel. Denk aan activiteiten zoals vrijwilligerswerk, buddyprojecten, en vrijetijdsactiviteiten zoals sportlessen, georganiseerde natuurwandelingen, theatervoorstellingen, kookworkshops …
Wil jij als organisatie of lokaal bestuur anderstalige nieuwkomers helpen om zich sneller thuis te voelen in Vlaanderen en Brussel? Zet je aanbod dan in de kijker via ikdoemee.be.
UiTdatabank: activiteiten efficiënt invoeren en beheren
Een groot deel van de activiteiten waaraan inburgeraars kunnen deelnemen, behoort ook tot het reguliere vrijetijdsaanbod, en wordt dus niet exclusief georganiseerd voor inburgeraars.
Dit aanbod wordt nu al voor een groot deel ingevoerd en beheerd via uitdatabank.be, en van daaruit automatisch gepubliceerd op een groot aantal agenda’s, zoals lokale UiTagenda's en UiTinVlaanderen.be.
Om de invoer en het beheer van promotionele activiteitendata voor lokale besturen en organisatoren zo efficiënt mogelijk te houden, werkt het Agentschap Integratie & Inburgering samen met publiq en is ikdoemee.be gekoppeld aan UiTdatabank.
Hoe werkt dit?
Organiseer je vrijetijdsactiviteiten die ook toegankelijk zijn voor mensen die nog geen of nog niet goed Nederlands spreken? Voer deze dan in op UiTdatabank en voeg het juiste taalicoon toe.
Om kort te gaan:
- Voer je activiteit toe in de UiTdatabank.
- Ken de juiste taaliconen toe via labels.
- Je activiteit stroomt door naar Ikdoemee.be.
Activiteiten die in UiTdatabank geregistreerd worden met taaliconen stromen automatisch door naar ikdoemee.be.
De activiteit zal door je stad of gemeente effectief worden gepubliceerd op het platform, indien je activiteit daar thuishoort.
Meer weten?
Meer van UiTdatabank ⬇️
Iedereen welkom: tips voor een inclusieve activiteit in de UiTdatabank
Wil je een groter en diverser publiek bereiken? Begin bij je communicatie: met deze tips zorg je ervoor dat iedereen de weg vindt naar jouw activiteit.
Taaliconen: cultuur en vrije tijd als taaloefenkans
Krijg je veel anderstalig publiek over de vloer of wil je anderstaligen beter wegwijs maken in je aanbod? Dan zijn de taaliconen de ideale gids.
Bereik een breed publiek met publicatie op meer dan 1000 kanalen
Bereik meer mensen met je activiteiten: maak gebruik van de UiTdatabank voor een grootschalige publicatie en om te verschijnen in specifieke agenda's voor een bepaald doelpubliek.