ikdoemee.be

De agentschappen voor integratie en inburgering (AgII, Amal, Atlas) lanceerden afgelopen week ikdoemee.be.

ikdoemee.be is een meertalige databank met activiteiten die toegankelijk zijn voor nieuwkomers en anderstaligen. Via deze activiteiten kunnen zij nieuwe mensen leren kennen en Nederlands oefenen in Vlaanderen en Brussel. Denk aan activiteiten zoals vrijwilligerswerk, buddyprojecten, en vrijetijdsactiviteiten zoals sportlessen, georganiseerde natuurwandelingen, theatervoorstellingen, kookworkshops …

Wil jij als organisatie of lokaal bestuur anderstalige nieuwkomers helpen om zich sneller thuis te voelen in Vlaanderen en Brussel? Zet je aanbod dan in de kijker via ikdoemee.be.

UiTdatabank: activiteiten efficiënt invoeren en beheren

Een groot deel van de activiteiten waaraan inburgeraars kunnen deelnemen, behoort ook tot het reguliere vrijetijdsaanbod, en wordt dus niet exclusief georganiseerd voor inburgeraars.

Dit aanbod wordt nu al voor een groot deel ingevoerd en beheerd via uitdatabank.be, en van daaruit automatisch gepubliceerd op een groot aantal agenda’s, zoals lokale UiTagenda's en UiTinVlaanderen.be.

Om de invoer en het beheer van promotionele activiteitendata voor lokale besturen en organisatoren zo efficiënt mogelijk te houden, werkt het Agentschap Integratie & Inburgering samen met publiq en is ikdoemee.be gekoppeld aan de UiTdatabank.

Hoe werkt dit?

Organiseer je vrijetijdsactiviteiten die ook toegankelijk zijn voor mensen die nog geen of nog niet goed Nederlands spreken? Voer deze dan in in de UiTdatabank en voeg het juiste taalicoon toe.

Activiteiten die in de UiTdatabank geregistreerd worden met taaliconen stromen automatisch door naar ikdoemee.be.

Je activiteit zal door je stad of gemeente effectief worden gepubliceerd op het platform, indien je activiteit daar thuishoort.

Om kort te gaan:

  1. Voer je activiteit toe in de UiTdatabank.
  2. Ken de juiste taaliconen toe via labels.
  3. Je activiteit stroomt door naar Ikdoemee.be.

Meer weten?

Wil je informatie en inspiratie over dit nieuwe platform uit eerste hand? Neem dan deel aan een van de infomomenten:

  • Herbekijk het webinar over ikdoemee.be op (doelpubliek: lokale besturen).
  • Neem op 21 november in Halle deel aan GOESTING, de ontmoetingsdag voor Inburgeraars, vrijwilligers, lokale besturen en organisaties, en krijg Inspiratie voor het participatietraject.
  • Schrijf je in voor het webinar op 5 december (doelpubliek: organisatoren).
  • Schrijf je in voor de sessie rond ikdoemee.be tijdens het publiqForum op 7 december in Leuven.

Meer van de UiTdatabank ⬇️

Tips & tricks

Iedereen welkom: tips voor een inclusieve activiteit in de UiTdatabank

16 aug. 2023

Wil je een groter en diverser publiek bereiken? Begin bij je communicatie: met deze tips zorg je ervoor dat iedereen de weg vindt naar jouw activiteit.

Meer lezen
Aan de slag

Bereik een breed publiek met publicatie op meer dan 1000 kanalen

20 jun. 2023

Bereik meer mensen met je activiteiten: maak gebruik van de UiTdatabank voor een grootschalige publicatie en om te verschijnen in specifieke agenda's voor een bepaald doelpubliek.

Meer lezen
Tips & tricks

Achter de schermen van de UiTdatabank

25 apr. 2023

Wat doet ons contentteam om jouw evenement bij een breed én het juiste publiek in de kijker te zetten, en hoe kun jij hier het meeste uit halen?

Meer lezen