Jaarlijks voeren meer dan 28.000 organisatoren samen meer dan 215.000 activiteiten in de UiTdatabank. Dat doen ze niet zomaar! Door één keer in te voeren in de UiTdatabank komt het aanbod immers meteen terecht op heel wat vindplekken, zoals op UiTinVlaanderen.be, Vlieg, UiTX en UiTPAS.be. En daarnaast zijn er nog honderden andere publicatiekanalen waar een activiteit op kan verschijnen.

Verschijn in thema-agenda’s dankzij de UiTdatabank

Denk aan gemeentelijke online UiTagenda’s zoals UiT in Leuven of UiT in Gent, maar ook agenda’s rond een heleboel verschillende thema’s zoals:

Behoort jouw activiteit tot de doelgroep van een bepaalde agenda? Dan zal deze automatisch meegenomen worden.

Export uit de UiTdatabank voor print

Goed om te weten: heel wat gemeenten en mediapartners gebruiken een export van een selectie activiteiten van de UiTdatabank om weer te geven in hun geprinte kalenders of UiTkalenders, tijdschriften of brochures.

Hoe verschijnt je activiteit in een bepaalde agenda?

Je activiteit zal terechtkomen in de agenda’s die het beste bij jouw doelpubliek passen. Wat moet je doen om in die agenda’s te verschijnen?

Elke agenda wordt ingesteld om een selectie activiteiten van de UiTdatabank binnen te halen die voldoen aan bepaalde criteria. Deze criteria komen overeen met (een combinatie van) invulvelden van de UiTdatabank.

Daarom is het belangrijk dat je activiteit zo volledig mogelijk ingevuld is, om zeker opgepikt te worden door alle relevante agenda’s.

Bijvoorbeeld:

  • een bepaalde leeftijdsgroep
  • en/of een bepaalde activiteitscategorie
  • en/of in een bepaalde regio
  • ...

De volledegheidsscore van de UiTdatabank

Om jou hierbij te helpen, toont de UiTdatabank een volledigheidsscore bij het invoeren van een activiteit. Zo zie je meteen hoe volledig jouw activiteit is ingevuld en wordt je gewezen op lege velden. Hoe hoger jouw score, hoe hoger de kans dat je in andere agenda's terechtkomt.

Volledige én kwalitatieve invoer is belangrijk

Zorg ervoor dat je alle velden van de UiTdatabank invult, én dat je ze juist en kwalitatief invult. Want agendabeheerders hebben steeds de mogelijkheid om bepaalde activiteiten te weren uit hun agenda. Past jouw activiteit wel in een bepaalde agenda, maar heeft je bericht in de UiTdatabank geen of een weinig aantrekkelijke afbeelding, bevat je tekstje typefouten, een onduidelijke titel of slechts minimale info?

Dan bestaat de kans dat ze jouw activiteit niet gepubliceerd wordt op een bepaalde agenda. Zorg dus dat je bericht in de UiTdatabank zo volledig mogelijk is, maar ook zo correct en kwalitatief mogelijk. Zo maak je de meeste kans om in tal van agenda's te verschijnen.

Wil je in een specifieke agenda komen?

Heb je een specifieke agenda gezien en denk je dat je activiteit de perfecte activiteit is voor dit doelpubliek? Aarzel zeker niet om de agendabeheerder te contacteren met de vraag om op hun agenda te komen. Sommige van onze partners beschrijven op hun website hoe je dat kan doen. Neem daarvoor eens een kijkje helemaal onderaan de agenda of bij de aangegeven filters. Deze vind je meestal links van de online agenda. Vaak moet je enkel een bepaald label aan je activiteit in de UiTdatabank, om in die bepaalde agenda te verschijnen.

Begeleiding op maat

Meer publiek met de UiTdatabank

Een introductie tot publiekscommunicatie op maat van lokale organisatoren en verenigingen en een toegepaste uitleg over het gebruik van de UiTdatabank.

Meer lezen

Gerichte UiTcommunicatie

Wil je een bepaalde doelgroep bereiken?

Meer lezen
Tips & tricks

Haal nóg meer UiT de UiTdatabank

16 mrt. 2023

Je voert je vrijetijdsactiviteiten al in in de UiTdatabank? Perfect! Maar haal je er ook het meeste uit? We geven je een aantal tips zodat jouw activiteiten een zo breed mogelijk publiek bereiken.

Meer lezen