Als jeugdhulp en kunstenaars elkaar vinden
Drie maanden lang samen zoeken, werken, leren en creëren. Om dan te exposeren. Dat doen de duo’s van TRES. De ene is een kind of jongere uit de jeugdhulp, de andere een kunstenaar. Twee heel aparte werelden dus, die elkaar vinden in dit bijzonder creatieproject.
Een zomer op Camping Josée: nomadisch, participatief en coronaproof
Welkom op Camping Josée! Deze vakantieplek midden in de stad zorgde een zomer lang voor plezier en cultuur in de straten en parken van Sint-Joost-ten-Node. Van participatief tot nomadisch: welke inspiratie haal jij uit de ervaringen van GC Ten Noey?
Curating The Young laat fris talent groeien
Curating the Young een jong curatoren-collectief uit Leuven, geeft beginnende kunstenaars een podium. Daarbij ligt alles in hun handen: van het scouten van kunstenaars, de opbouw van de expo, de communicatie op sociale media tot de publieksbemiddeling en de verkoop. AmuseeVous zorgt voor de begeleiding.
Opgelet: het enthousiasme van De Stokers werkt aanstekelijk
De Stokers? Dat is het nieuwe jongerencollectief van CCHA. Aan de hand van prospecties, workshops en samenkomsten verrijken ze hun culturele achtergrond. Ze krijgen carte blanche om hun ideale cultuurevenement te organiseren.
Islam en cultuur, vraag het aan een imam
Hoe kijken moslims naar cultuur en cultuureducatie? Waar moet je rekening mee houden als je publiek wil bereiken met een religieuze achtergrond? Hoe kom je tegemoet aan bepaalde verwachtingen of verzuchtingen? Ontdek het visuele verslag van de sessie met imam Khalid Benhaddou tijdens publiqForum 2020.
Nederlands oefenen in tijden van corona
Hoe bereik je anderstaligen die Nederlands willen oefenen als de gewone activiteiten als praattafels niet mogen doorgaan? Tijdens het publiqforum vertelden Alexandra van bib Muntpunt en Steffi en Lore van de Brusselse gemeenschapscentra over hun aanpak tijdens corona.
Van lege ruimte naar socioculturele vrijplaats: het verhaal van Toestand vzw
Toestand vzw geeft een tijdelijke socioculturele invulling aan leegstaande gebouwen en verlaten ruimtes. Coördinator Bie Vancraeynest lichtte op het publiqForum hun innovatieve werking toe.
RADAR, ondersteunt creatief talent en cultuurprojecten
RADAR, het nieuwe Mechelse platform dat voortvloeide uit H30 en Talentenfabriek Mechelen, ondersteunt en stimuleert creatief talent in Mechelen om te groeien en te experimenteren en verbindt dat talent met kansen in de stad.
Impact van kunst en leren op het brein van kinderen en jongeren
Op 6 oktober 2020 organiseerden we in samenwerking met Bamm! tijdens de roadtrip cultuureducatie een online sessie met Mark Mieras, wetenschapsjournalist. In een videoverslag van de sessie bundelen voor jou de highlights.
Art Thinking, dé methode voor out-of-the-box cultuureducatie
Tijdens de Roadtrip cultuureducatie 2020 gaf Maria Acaso (Pedagogias Invisibles) een interactieve workshop over Art Thinking, een cultuureducatieve methode die performing arts en educatie verweeft. Aan de hand van de 4 principes van Art Thinking ontdek je wat de methode inhoudt en tips & tricks om ze zelf - ook online - toe te passen.
Online kunsteducatie: 8 tips uit het praktijkverhaal van WISPER
Kunsteducatief aanbod op een kwalitatieve manier online overbrengen, hoe doe je dat? Ontdek hoe WISPER dit aanpakte en welke tips ze voor jou hebben.
Abdelkader Benali: Welke rol kunnen boeken en lezen spelen in onze persoonlijke ontwikkeling?
Ontdek de tips van Abdelkader Benali om kinderen & jongeren met etnisch-culturele diverse achtergrond te bereiken via taal en verhalen.