In juni 2017 kreeg het vroegere Literair Museum in Hasselt zijn huidige naam: Villa Verbeelding. Je komt binnen in een oud sfeervol herenhuis vol van woord en beeld. Iedereen is welkom om te genieten van de verbeelding van schrijvers en illustratoren, om te vertoeven in de werelden die verbeeld worden. Je wordt uitgenodigd om verder te lezen, denken en kijken dan het alledaagse. Ontdek in dit praktijkfilmpje hoe hun werking in elkaar zit en wat hun blik op cultuureducatie is.

Bea Udeh
Verslag kennisevent

“We need to move”: 4 pijlers voor een sterke publieksrelatie

25 sep. 2020

Welke pijlers zijn nodig om een duurzame relatie met je publiek op te bouwen? Bea Udeh (Arts Marketing Association, UK) toonde het tijdens een interactieve sessie op de Roadtrip cultuureducatie.

Meer lezen
Merksemdok 2
Praktijkvoorbeeld

Deliverart: CO Merksemdok start met culturele pakjesdienst voor kwetsbaar publiek

29 jul. 2020

Hoe hou je contact met kwetsbaar publiek in tijden van social distancing? Cultureel Ontmoetingscentrum Merksemdok zocht en vond de oplossing in een culturele pakjesdienst.

Meer lezen
Ben white EM Zx Dosij J4 unsplash

Abdelkader Benali: cultuureducatie en literatuur

27 okt 2020 9:30 - 12:15 — i.s.m. Iedereen Leest & Villa Verbeelding
Online event

I.h.k.v. de Roadtrip cultuureducatie 2020. Welke rol kunnen boeken en lezen spelen in onze persoonlijke ontwikkeling? En hoe kunnen we met cultuureducatieve praktijken zorgen voor leeservaringen die echt impact maken? Laat je inspireren door niemand minder dan Abdelkader Benali en enkele boeiende praktijken.

Meer lezen