Op woensdag 13 april is het weer Buitenspeeldag! Buitenspeeldag en CultuurNet Vlaanderen hebben samen een nieuwe website gemaakt. De huisstijl en lay-out bleven gelijkaardig van aanpak, maar achter de motor zitten voortaan de Culturefeed Modules van UiTdatabank. Zo worden de intussen meer dan 250 speelse activiteiten vlot gepubliceerd. Bovendien hebben zich al meer dan 220 gemeenten en steden zich als initiatiefnemer geregistreerd, waardoor de activiteiten niet alleen op de overkoepelende website, maar ook op de kanalen van deze UiTpartners gepubliceerd worden.

Ook een activiteit bekendmaken voor Buitenspeeldag?

Vraag na bij je gemeente of organisatie wie activiteiten invoert op de UiTdatabank vooraleer je zelf een account aanmaakt. Voer je activiteit zo snel mogelijk in. De ingevoerde activiteiten verschijnen dan niet enkel op de Buitenspeeldagwebsite maar ook op talloze andere sites en kalenders, waaronder UITinVlaanderen.be, UITmetVlieg.be, Nieuwsblad.be, jouw gemeentelijke website, etc.

Een paar tips om de zichtbaarheid van je invoer te vergroten:

  • Vermeld in de titel 'Buitenspeeldag' samen met de naam van je gemeente en/of organisatie.
  • Voeg in het veld 'tags' zeker de term 'Buitenspeeldag' in
  • Start je omschrijving met een titel van max. 144 tekens die concreet zegt wat er te beleven valt. Bv. Avontuurlijk hindernissenparcours in het speelbos (6 tot 12j) of Grote speelstraat voor kleuters en kinderen tot 12j (stoeptekenen, springkastelen, grimmage... Onder de titel is dan nog ruimte voldoende om meer in detail te treden via een wervend tekstje

Levert het invoeren problemen op, contacteer dan de helpdesk op vragen@uitdatabank.be of bel 02 551 07 30. 

Meer weten over de Culturefeed Modules?

Ontdek alle mogelijkheden van deze toepassing voor een unieke evenementenwebsite via deze link.