Schrijf je regelmatig artikels over uitstapjes, activiteiten of recensies of voorbeschouwingen van bijvoorbeeld concerten of theaterstukken?

Dan wil je je lezers waarschijnlijk ook informeren over de praktische kant van het verhaal: waar en wanneer kunnen ze naar de activiteit of voorstelling? Hoeveel kost het en waar kunnen ze tickets kopen?

Familie-uitstap

Wat als je al die info met enkele kliks zou kunnen toevoegen? Via de 'redactionele widget' van publiq kan je als redacteur eenvoudig de praktische gegevens (plaats, prijs, link, en/of korte beschrijving) van een evenement uit de UiTdatabank ophalen binnen je artikel, én je artikel linken aan UiTinVlaanderen.

En er zijn nog meer voordelen aan de widget verbonden.

Wat levert het je op?

  1. Je bespaart tijd bij de opmaak van je artikel.
  2. Je artikel krijgt gratis visibiliteit op UiTinVlaanderen.
  3. Je verbetert automatisch de SEO-score van je artikel.

De redactionele widget gebruiken levert je dus eerst en vooral tijdwinst op: de praktische gegevens kan je geautomatiseerd en steeds up-to-date ophalen uit de databank en invoegen in je artikel.

Eens je de praktische gegevens hebt opgehaald, krijg je er gratis extra visibiliteit op UiTinVlaanderen bovenop. Bij de bijhorende activiteit wordt automatisch verwezen naar je artikel. UiTinVlaanderen gidst bezoekers immers niet alleen via de eigen content door het aanbod, maar we zorgen er ook voor dat onze partners een plaats krijgen om onze bezoekers verder te inspireren.

En omdat je je artikel linkt met een bekende website als UiTinVlaanderen, levert je dat extra SEO-punten op. Een grote troef, want een plaatsje bemachtigen bovenaan in de zoekmachine is niet altijd eenvoudig!

Ook mooi meegenomen: de getipte artikels kunnen ook getoond worden op de detailpagina van andere partners die gebruik maken van een widget agenda van publiq.

De widget in de praktijk

O.a. BRUZZ & UiTX maken gebruik van de redactionele widget bij artikels rond evenementen. Onder het artikel wordt zo automatisch alle praktische info van het evenement opgenomen. Verandert er iets aan het event? Dan stroomt de meest recente info steeds door en staan de eventgegevens altijd up-to-date.

Het evenement op UiT in Vlaanderen verwijst dan weer terug naar het artikel op BRUZZ.

UiTinVlaanderen verwijst bij het event naar de gelinkte artikels
De redactionele tool is superhandig en gebruiksvriendelijk, zowel voor de redacteur als voor de lezer. Het ziet er visueel mooi uit en je hebt er geen technische kennis voor nodig. Eigenlijk een must voor elke website die bezig is met events!
Yannick Vertommen
Content marketeer UiTX

Interesse om de redactionele widget te gebruiken op jouw website? Contacteer ons voor meer informatie.

Wannes Van Ingelghem
Neem contact op met
Wannes Van Ingelghem
Partner support
email hidden; JavaScript is required
JavaScript is required to reveal this message.

UiTkalender op maat

Een UiTdatabank-selectie die past bij jouw publiek.

Meer weten

Activiteiten verrijken in de UiTdatabank

Verrijk je UiT-activiteiten met extra informatie. Door je publiek zo volledig mogelijk te informeren, haal je de drempel om deel te nemen aan een activiteit nog een stukje naar beneden.

Meer lezen
Begeleiding op maat

Meer publiek met de UiTdatabank

Een introductie tot publiekscommunicatie op maat van lokale organisatoren en verenigingen en een toegepaste uitleg over het gebruik van de UiTdatabank.

Meer lezen