Toegankelijkheid

Zijn jouw evenementen toegankelijk voor iedereen? Toon je bezoekers in één oogopslag welke voorzieningen voor mensen met een beperking aanwezig zijn op je activiteit. Zo gaat dit in zijn werk.

Taaliconen

Bereik je een anderstalig publiek, of wil je hen warm maken voor je aanbod? Door taaliconen in je agenda te integreren maak je anderstalig publiek duidelijk hoeveel Nederlands ze al moeten kennen om comfortabel deel te nemen aan een activiteit. Zo ga je aan de slag met de taaliconen.

  • Nederlandsoefenen.be toont in de agenda via de taaliconen hoeveel Nederlands een deelnemer moet kennen.

Regio

De vrijetijdsbeleving van je publiek stopt niet bij de gemeentegrens. Daarom is het handig dat je publiek op de gemeentelijke website bepaalde activiteiten kan terugvinden die net buiten de eigen gemeente plaatsvinden. Gebruik hiervoor een UiT in mijn Regio-widget.

UiTPAS

Ondertussen werken er al heel wat steden, gemeenten en regio's met UiTPAS. Zij kunnen in de agenda op hun website bij ieder UiTPAS-evenement ook een UiTPAS-logo tonen, wat het kansentarief is en welke omruilvoordelen de organisator aanbiedt.

  • UiT in Mechelen duidt alle UiTPAS-activiteiten aan in de agenda.

Vlieg

Dankzij het Vlieg-label dat ondertussen ingeburgerd is bij het jong familiepubliek, geef je aan dat een activiteit geschikt is voor kinderen.

UiTX

UiTX staat voor cultuuravontuur dat doorgaans door 16- tot 26-jarigen gesmaakt wordt. Jongeren zelf cureren deze agenda, met een pak aanbod van jonge makers. Wanneer de jongerenredactie een activiteit het UiTX-label geeft, kun je dit weergeven in je agenda. Of je kunt ook kiezen om de volledige UiTX-selectie te tonen aan je jeugdige publiek.

Wil je deze info toevoegen aan jouw UiTagenda? We helpen je graag verder op weg.

Wannes Van Ingelghem
Neem contact op met
Wannes Van Ingelghem
Partner support
email hidden; JavaScript is required
JavaScript is required to reveal this message.