De Toegankelijkheidsmodule van de UiTdatabank stelt alle organisatoren in staat om activiteiten te verrijken met waardevolle informatie over toegankelijkheid. Zo worden je evenementen inclusiever en toegankelijker voor alle bezoekers.

Wat is de Toegankelijkheidsmodule van de UiTdatabank?

De Toegankelijkheidsmodule is een krachtige tool waarmee je je activiteiten kunt verrijken met specifieke voorzieningen voor verschillende soorten beperkingen, zoals motorische, visuele, auditieve, verstandelijke en neurodivergente beperkingen. Door deze informatie toe te voegen, vergroot je de toegankelijkheid van je evenementen en maak je ze aantrekkelijker voor een breder publiek.

Waarom zou je de Toegankelijkheidsmodule gebruiken?

Het creëren van een inclusieve omgeving is essentieel om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van je evenementen. Met de Toegankelijkheidsmodule toon je jouw inzet voor inclusiviteit en maak je je evenementen toegankelijk voor mensen met diverse behoeften. Dit draagt niet alleen bij aan een positieve ervaring voor je bezoekers, maar kan ook leiden tot grotere betrokkenheid en loyaliteit.

Hoe gebruik je de Toegankelijkheidsmodule?

  1. Activering van je UiTid: Om toegang te krijgen tot de Toegankelijkheidsmodule, moet je UiTid hiervoor geactiveerd worden. Vraag je toegang aan.
  2. Technische Richtlijnen: In onze handleiding vind je een gedetailleerd document dat technische instructies biedt over hoe je je activiteiten kunt verrijken.
  3. Definities van Voorzieningen: In de handleiding vind je ook de definities voor elke beschikbare voorziening via de UiTdatabank. Dit zal je helpen de juiste informatie toe te voegen en duidelijkheid te bieden aan je bezoekers.
    De handleiding krijg je ook toegestuurd nadat je het formulier hebt ingevuld om de Toegankelijkheidsmodule voor jou te activeren.

We streven ernaar om inclusieve vrijetijdsbeleving te bevorderen waarin alle evenementen toegankelijk zijn voor iedereen. Met de Toegankelijkheidsmodule van de UiTdatabank kun je je bijdrage leveren aan deze visie. Maak je evenementen toegankelijk en geniet van de voordelen van een diverse en betrokken gemeenschap!

Voor meer informatie en technische richtlijnen, bekijk de handleiding en neem deel aan het creëren van een inclusieve ervaring voor alle bezoekers.