Euregionale cultuuragenda

Met deze database van publiq kan de cultuurliefhebber gemakkelijker kennismaken met al het moois op het gebied van cultuur dat in de Euregio te vinden is. Het is voor het eerst dat op deze wijze wordt samengewerkt aan de promotie van culturele evenementen over de grenzen heen in de Euregio Maas-Rijn.

De "Euregionale cultuuragenda en database" is een initiatief dat wordt gesubsidieerd door het People to People-fonds van de EGTS Euregio Maas-Rijn, met steun van het Interreg V EMR-programma (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling - EFRO).

Enkele nieuwigheden

  • Vanaf nu is UiTdatabank.be en aanmelden met UiT-ID naast het Nederlands ook beschikbaar in het Frans en het Duits.
  • Ook de widget werd ge├»mplementeerd en is beschikbaar in het Nederlands, het Frans, het Duits en het Engels.
  • We implementeerden de search API op verschillende websites van steden die deelnemen aan het project: stad Genk stapt in met informatie over activiteiten over de grenzen heen via VisitGenk en stad Hasselt stapt in met informatie over activiteiten over de grenzen heen via UiTinHasselt.
  • De stad Maastricht gebruikt nu de entry API om Euregionale activiteiten naar de database te sturen via de Maastricht Marketing web interface.

Ambities voor de toekomst

Ambitie is dat in de toekomst meer steden en (toeristische) organisaties in de Euregio Maas-Rijn zich aansluiten. Deze agenda is een begin van een meer actieve culturele samenwerking in het gebied.

Binnenkort denken ook de stad Aken en Luik verbinding te leggen met de databank om ook hun activiteiten kenbaar te maken en te publiceren over de grenzen heen.

Interesse in een eigen agenda op maat?

Wannes Van Ingelghem
Neem contact op met
Wannes Van Ingelghem
Partner support
email hidden; JavaScript is required
JavaScript is required to reveal this message.

UiTdatabank

Het fundament van een platform voor vrijetijdsactiviteiten

Meer weten

UiTkalender op maat

Een UiTdatabank-selectie die past bij jouw publiek.

Meer weten

Eerste stappen naar een euregionale cultuuragenda

20 dec 2021

Cultuur in de Euregio snel en makkelijk bij de hand in een gezamenlijke cultuuragenda. publiq levert de techniek en ondersteuning voor dit project.

Meer lezen