Samenwerking van de 3 gewesten

Stichting Zoniënwoud is sinds juni 2020 actief en werd opgericht om de samenwerking tussen de drie gewesten te versterken. De stichting stimuleert initiatieven ten voordele van het Zoniënwoud, is een aanspreekpunt voor de vele partners die actief zijn in en rond het woud en zorgt voor een eenvormige communicatie naar het publiek.

Op deze dag organiseren zowel Vlaamse, Brusselse als Waalse partners activiteiten in het bos. Denk aan natuurverenigingen, dierenverenigingen, gemeentelijke toeristische diensten, maar ook boswachters en bosarbeiders zelf doen mee.

Nieuw publiek ontdekte het bos tijdens lockdown

“De dag van het Zoniënwoud is er voor een breed publiek. Zowel boskenners als liefhebbers vinden er hun gading, maar ook mensen die het bos pas leerden kennen tijdens hun wandelingen in de voorbije corona-periode. Vaak zijn de regels voor hen nog niet zo duidelijk. Deze dag is het ideale moment om hen op een toegankelijke manier vertrouwd te maken met de do’s en dont’s in het bos”, zegt Sanne De Troyer van Stichting Zoniënwoud.

“Partners zijn de enthousiaste, dragende kracht”

Stichting Zoniënwoud heeft een coördinerende rol in het project, de partners staan zelf in voor de samenstelling van het programma en de georganiseerde activiteiten. Sanne: “De partners zijn de enthousiaste en dragende kracht achter deze dag. Wij behouden wel het overzicht om met een complementair programma naar buiten te komen.”

Alle activiteiten op 1 overzichtelijke, drietalige website met publiq widget

Ook het toevoegen van activiteiten aan de website doen de partners zelf. Met de widget van publiq volstaat het dat de organisatoren hun event invoeren in de UiTdatabank. “De partner brengt ons op de hoogte wanneer hun activiteit erin staat, waarna wij een label toekennen om de activiteit te laten doorstromen naar de website.” Op die manier gebeurt er een curatie waardoor enkel events in het kader van de Dag van het Zoniënwoud verschijnen in de online agenda op dagvanhetzonienwoud.be, en vele andere kanalen.

"Gebruiksvriendelijk en veel voordelen"

Sanne: “We merken dat de Vlaamse partners al heel vertrouwd zijn met de UiTdatabank, zelf invoeren is voor hen geen enkel probleem. Ook zijn ze zich bewust van de vele voordelen die de UiTdatabank biedt: naast onze website verschijnen hun activiteiten zo ook op UiTinVlaanderen, in gemeentelijke infobladen, streekkranten en andere (online) agenda’s.

Voor de Brusselse en Waalse partners, voor wie de UiTdatabank onbekend terrein is, gaven we een toelichting. Ook aan hun kant was er een grote interesse, iedereen vindt het immers belangrijk dat hun activiteit op de website verschijnt. Mits een beetje hulp van onze kant!”

In samenspraak met publiq maakte Stichting Zoniënwoud een handleiding om stap voor stap in te voeren. Daarin legden we ook de focus op inhoudelijke zaken, zoals het belang van een goede titel.

©Visit Tervuren
Onze partners hebben door dat de UiTdatabank een handige tool is, ze zijn er actief mee bezig.
Sanne De Troyer
Stichting Zoniënwoud

Meertaligheid?

Activiteiten die in éen taal doorgaan, verschijnen in die taal in de agenda. Indien de activiteit doorgaat in meerdere talen voegt Stichting Zoniënwoud een vertaling toe. Is de activiteit geschikt voor kinderen? Dan verschijnt het Vlieglogo, dat goed gekend is bij families.

Activiteiten in tijden van corona

Het voordeel van de UiTdatabank is dat activiteiten steeds kunnen worden aangepast, mochten deze wijzigen of geannuleerd worden bijvoorbeeld wegens corona. Deze aanpassingen stromen dan meteen door naar de agenda van Dag van het Zoniënwoud en alle andere online agenda’s.

De tool zit eenvoudig en goed in elkaar. Door hem te gebruiken ontdek je pas echt alle mogelijkheden!
Sanne De Troyer
Stichting Zoniënwoud

"De samenwerking met publiq verloopt heel vlot en aangenaam. We hebben nog veel vragen, gelukkig zijn de publiq-medewerkers heel bereikbaar. Wanneer er een probleem is, lossen we dit samen op zodat we perfect weten hoe alles in elkaar zit. Deze samenwerking beschouwen we ook als testcase, misschien gaan we de widget daarna ook gebruiken voor onze algemene website", zegt Sanne.

De Dag van het Zoniënwoud maakt ook deel uit van de Week van het bos die van 11 tot en met 18 oktober plaatsvindt in het Vlaamse gewest. Ook deze website maakt gebruik van de publiq widget voor hun online agenda.

Ook een agenda op je thema-website implementeren? Wij helpen je graag verder met een oplossing op maat.

Wannes Van Ingelghem
Neem contact op met
Wannes Van Ingelghem
Partner support
email hidden; JavaScript is required
JavaScript is required to reveal this message.

UiTkalender op maat

Een UiTdatabank-selectie die past bij jouw publiek.

Meer weten