Een selectie die perfect past...

Zo'n 1000 partners in de cultuur- en vrijetijdssector, Vlaamse overheid en media kiezen al voor een eigen UiTagenda met activiteiten relevant voor hun publiek. Eenmaal ingevoerd in de UiTdatabank, verschijnt de activiteit in de agenda op maat, op UiT in Vlaanderen en in de 1000-en andere agenda’s: websites van steden en gemeenten, thema-agenda's, gedrukte bladen en mobiele apps.

...zonder technische kennis

Jouw activiteit van de UiTdatabank laten doorstromen naar je eigen website kan via de API of op een eenvoudige en snelle manier via widgets, zonder technische voorkennis.

Met de interface die publiq ter beschikking stelt, kan je in enkele klikken je eigen agendawidget instellen. Bovendien kan je de vormgeving van de widget volledig aanpassen aan de vormgeving van je website.

Heb je de kennis in huis? Helemaal zelf personaliseren kan natuurlijk ook.

  • Stad Gent publiceert alle evenementen binnen Gent op haar website.
  • Agentschap Innoveren en Ondernemen toont alle STEM-activiteiten in de vrije tijd op hun website.
  • Indiestyle toont alle concerten binnen het alternatieve muziekcircuit op hun website.
  • WAT WAT gebruikt de jongerenagenda-widget en toont in hun kalender alle events gelabeld met UiTX.
  • Gezondheidsacademie De Brug toont alle activiteiten rond geïntegreerde zorg in hun kalender.
  • Huis van het Kind Dendermonde toont alle lokale activiteiten voor ouders en kinderen op hun website.

Interesse in een eigen UiTagenda, voor een specifieke doelgroep? Een efficiënte oplossing voor grootschalige invoer in de UiTdatabank? Een agenda op maat voor jou gebouwd door publiq via widgets? Nog een andere vraag? Contacteer Jeroen voor de beste oplossing.

Jeroen Verraest
Neem contact op met
Jeroen Verraest
Projectmedewerker partnerships

En natuurlijk ook...

deelbaar via sociale media

Bezoekers kunnen de evenementen van jouw UiTagenda delen via sociale media, zo stuur je meer bezoekers naar je website en inspireer je potentiële bezoekers uit het netwerk van wie je event deelde.

leesbaar op mobiel

Bezoekers zoeken steeds meer via smartphone naar activiteiten. De widgets zijn perfect leesbaar op elk toestel: van laptop tot smartphone.

Veelgestelde vragen

  • Iedereen kan gebruik maken van de UiTdatabank, je organisatie of activiteit hoeft dus niet in Vlaanderen of Brussel te zijn. publiq heeft reeds een aantal lopende projecten die buiten de grenzen reiken van Vlaanderen en Brussel, zoals het project Euregio Maas-Rijn dat activiteiten bundelt vanuit zowel België, Nederland als Duitsland en onze samenwerking met de European Festival Association.

  • Je kan activiteiten in de drie landstalen van België invoeren: het Nederlands, Frans en Duits. Je kan de taal van de UiTdatabank voor jou aanpassen in de rechteronderhoek als je op de homepagina bent. Tijdens het invoeren kan je enkel één taal gebruiken. Nadat de activiteit in ingevoerd kan je wel nog vertalingen toevoegen in het Nederlands, Frans, Duits en Engels. Hiervoor kan je beroep doen op de vraag hieronder.

De Uitdatabank ondersteunt vier talen: het Nederlands, Frans, Duits en Engels. Nadat je een activiteit hebt ingevoerd in de UiTdatabank kan je naar het event gaan in de UiTdatabank. Rechts zie je onder de knop voor te bewerken de knop “vertalen” staan. Nadat je hierop klikt kan je in het nieuwe scherm rechts bovenaan de taal of talen kiezen waarin je je activiteit wil vertalen. Je activiteit zal nu in de verschillende talen tevoorschijn komen op de anderstalige agenda’s van onze partners.

Zo’n 1000 partners in de cultuur- en vrijetijdssector, Vlaamse overheid en media maken gebruik van een UiTagenda. De activiteiten die op deze agenda’s tevoorschijn komen zijn ook allemaal afkomstig uit onze UiTdatabank. Indien toepasselijk zal jouw activiteit dus ook in de agenda’s van deze partners tevoorschijn komen.

Als organisator kun je je aanbod gratis invoeren via de UiTdatabank. Vervolgens gaat een team van jongeren aan de slag: zij selecteren wat het UiTX-label krijgt. Heb je een groot aanbod voor jongeren? Interesse in je eigen agenda op je site? Of de UiTX-artikels? Neem dan contact op, want dan zijn er enkele oplossingen.

Zo’n 1000 partners in de cultuur- en vrijetijdssector, Vlaamse overheid en media maken gebruik van een UiTagenda. Jij kan zeker één van deze partners worden. Interesse? Neem dan zeker contact met ons op.

Enkele praktijkvoorbeelden

De UiT-widgets van publiq zijn eenvoudige toepassingen waarmee je agenda-informatie in je website kan integreren. Deze evenementen komen uit de UiTdatabank en worden gefilterd op maat van de inhoud en het doelpubliek van je website.

Op dit moment zijn er al meer dan 300 websites die een agenda op maat tonen dankzij de UiT-widgets, en wekelijks komen er partners bij.

Praktijkvoorbeeld

Toegankelijke evenementen in Gent

30 nov. 2021

Zijn jouw evenementen toegankelijk voor iedereen? Via widgets toon je bezoekers in één oogopslag welke voorzieningen voor mensen met een beperking aanwezig zijn op je evenement. Stad Gent levert verschillende inspanningen om evenementen toegankelijker te maken voor mensen met een beperking.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

UiTX-kalender op WAT WAT

07 apr. 2021

Om jongeren nog beter te kunnen informeren over het cultuuraanbod, gebruikt het jeugdinformatieplatform WAT WAT de jongerenagenda-widget van publiq.

Meer lezen
Aan de slag

Regionale UiT-communicatie

15 feb. 2019

Het is heel gemakkelijk om op de gemeentelijke (online) UiTagenda ook activiteiten te tonen die plaatsvinden buiten het grondgebied van de gemeente in kwestie met de UiT in mijn Regio- widget.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

UiT via het Huis van het Kind

03 jan. 2022

Via Kind en Gezin kunnen de Huizen van het Kind intekenen op een interessant groepsaanbod van online agenda’s. Een agenda op maat van jonge gezinnen.

Meer lezen
Aan de slag

Taaliconen: cultuur en vrije tijd als taaloefenkans

09 jan. 2021

Krijg je veel anderstalig publiek over de vloer of wil je anderstaligen beter wegwijs maken in je aanbod? Dan zijn de taaliconen de ideale gids.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

Alle Open Monumentendag-activiteiten makkelijk verzameld met UiTdatabank

27 aug. 2021

Voor Open Monumentendag bouwde publiq een handige invoermodule op maat.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

Agenda op maat voor 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

22 sep. 2021

10 dagen, meer dan 750 activiteiten verzameld in een overzichtelijke kalender dankzij een eigen label en een handige widget.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

Een overzichtelijke agenda voor liefhebbers van het bos

01 okt. 2020

Enthousiaste partners vullen de agenda met een resem activiteiten voor de Dag van het Zoniënwoud.

Meer lezen

Een euregionale cultuuragenda: waar we vandaag staan

04 apr 2022

publiq levert de techniek en ondersteuning voor de Euregionale cultuuragenda- en database van de steden Maastricht, Genk en Hasselt en de regio Ostbelgien. Welke verdere stappen hebben we tot nu toe gezet en wat komt eraan?

Meer lezen