Praktijkvoorbeeld

Dag van de Wetenschap in de kijker op UiTinVlaanderen

07 mrt. 2023

Om ervoor te zorgen dat de organisatoren een zo breed mogelijk publiek bereiken, helpt UiTinVlaanderen de activiteiten mee bekend te maken bij families met jonge kinderen.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

Een UiT-activiteitenagenda op maat van bibliotheken

23 jan. 2023

Vanaf nu kunnen bibliotheken met de widgetbouwer van publiq een agenda maken voor een specifiek publiek op de bibliotheekwebsite.

Meer lezen

De Groene Agenda van Natuurpunt en partners Meetjesland

26 sep 2022

Een spotlight op de Groene Agenda van Natuurpunt en partners Meetjesland: een agenda die het brede publiek warm maakt voor natuur en milieu.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

Toegankelijke evenementen in Gent

30 nov. 2021

Zijn jouw evenementen toegankelijk voor iedereen? Via widgets toon je bezoekers in één oogopslag welke voorzieningen voor mensen met een beperking aanwezig zijn op je evenement. Stad Gent levert verschillende inspanningen om evenementen toegankelijker te maken voor mensen met een beperking.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

UiTX-kalender op WAT WAT

07 apr. 2021

Om jongeren nog beter te kunnen informeren over het cultuuraanbod, gebruikt het jeugdinformatieplatform WAT WAT de jongerenagenda-widget van publiq.

Meer lezen
Aan de slag

Gebruik de UiT-widget voor regionale UiT-communicatie

15 feb. 2019

Het is heel gemakkelijk om op de gemeentelijke (online) UiTagenda ook activiteiten te tonen die plaatsvinden buiten het grondgebied van de gemeente in kwestie met de UiT in mijn Regio- widget.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

UiT via het Huis van het Kind

03 jan. 2022

Via Kind en Gezin kunnen de Huizen van het Kind intekenen op een interessant groepsaanbod van online agenda’s. Een agenda op maat van jonge gezinnen.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

Kunstendag voor Kinderen: een agenda op maat van jonge kunstfans

05 nov. 2021

Jonge kinderen en hun familie van kleins af aan warm maken voor kunst, dat is de missie van Kunstendag voor Kinderen! Hierbij hoort uiteraard een agenda op maat bomvol activiteiten.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

Alle Open Monumentendag-activiteiten makkelijk verzameld met UiTdatabank

27 aug. 2021

Voor Open Monumentendag bouwde publiq een handige invoermodule op maat.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

Agenda op maat voor 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

22 sep. 2021

10 dagen, meer dan 750 activiteiten verzameld in een overzichtelijke kalender dankzij een eigen label en een handige widget.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

Een overzichtelijke agenda voor liefhebbers van het bos

01 okt. 2020

Enthousiaste partners vullen de agenda met een resem activiteiten voor de Dag van het Zoniënwoud.

Meer lezen

Een euregionale cultuuragenda: waar we vandaag staan

04 apr 2022

publiq levert de techniek en ondersteuning voor de Euregionale cultuuragenda- en database van de steden Maastricht, Genk en Hasselt en de regio Ostbelgien. Welke verdere stappen hebben we tot nu toe gezet en wat komt eraan?

Meer lezen

Zelf een agenda bouwen?

Ondersteuning nodig?

Interesse in een eigen UiTagenda, voor een specifieke doelgroep? Een efficiënte oplossing voor grootschalige invoer in de UiTdatabank? Een agenda op maat voor jou gebouwd door publiq via widgets? Nog een andere vraag? Contacteer ons voor de beste oplossing.

Veelgestelde vragen

Ja. Hiervoor kan je gratis je activiteiten invoeren via www.uitdatabank.be.

Organiseer je meer dan 100 activiteiten op jaarbasis? Dan kan je overwegen om je activiteiten automatisch door te sturen vanuit je eigen website of CMS naar de UiTdatabank. Je kan hiervoor onze Entry API gebruik. Toegang is gratis, maar de koppeling moet je wel zelf bouwen.

Ingevoerde activiteiten verschijnen op www.uitinvlaanderen.be en tal van andere UiTagenda's!

Nee. Activiteiten die je invoert via www.uitdatabank.be of via Entry API doorstuurt naar de UiTdatabank verschijnen op UiTinVlaanderen en tal van andere UiTagenda's.

Zo'n 1000 partners maken gebruik van een UiTagenda. Invoeren in UiTdatabank zorgt er dus voor dat je activiteit meteen heel wat extra bereik krijgt!

Widgets volstaan in de meeste gevallen. Widgets bieden een aantal voordelen, zoals de snelle en eenvoudige setup ervan. Bovendien zijn de configuratiemogelijkheden met widgets erg uitgebreid. Wist je dat sommige functionaliteiten enkel in onze widgets beschikbaar zijn?

De UiT-widgets evolueren boven automatisch mee met nieuwe evoluties binnen het publiq platform. Zo ben je er altijd zeker

Wil je extra gemak? Laat de widget dan door publiq configureren. Neem hiervoor contact op met partnerships@publiq.be.

Heb je zelf technische kennis in huis? Dan kan je met de ruwe data van onze Search API aan de slag en zelf een agenda bouwen die aansluit bij jouw doelpubliek.

Ja. Surfers zoeken steeds meer via smartphone naar activiteiten. De widgets zijn responsive en dus perfect leesbaar op elk toestel: van laptop tot smartphone.

Ja. Met de redactionele widget kan je activiteiten integrereren binnen artikelen op je eigen website. Zo staat de info over de activiteit steeds up to date én wordt je artikel gelinkt aan de activiteit op UiTinVlaanderen!

Neem contact op met partnerships@publiq.be voor meer info.