Een mooie en handige samenwerking die het gebruiksgemak voor organisatoren en bezoekers vergroot.
Griet Langbeen
Manager merkbeleving & marketing bij Herita

Jaarlijks organiseert Herita Open Monumentendag. Op deze dag kan iedereen de vele monumenten bezoeken die Vlaanderen te bieden heeft. Om dit waar te maken werkt Herita samen met een groot partnernetwerk. Zij sporen de beheerders van de monumenten aan om deel te nemen aan Open Monumentendag.

Entry API voor UiTdatabank

Organisatoren nemen deel door in te schrijven via de inschrijfmodule op de website van Open Monumentendag. Deze inschrijvingen stromen dan automatisch door naar UiTdatabank dankzij de Entry API van publiq.

Griet Langbeen, Manager merkbeleving & marketing bij Herita, legt uit hoe dit in zijn werk gaat: "Wanneer een deelnemend organisatie een activiteiten aanmaakt op de website van Open Monumentendag, treedt de koppeling met UiTdatabank in werking. We gebruiken dezelfde categorieën als UiTdatabank waardoor alles zonder verdere manuele tussenkomst kan doorstromen. Dankzij deze koppeling vindt het publiek de activiteiten niet enkel terug op onze eigen website, maar ook op UiTinVlaanderen en duizenden andere kanalen die gevoed worden door UiTdatabank."

"De meeste organisatoren zijn bovendien al vertrouwd met UiTdatabank. Doordat ze ook makkelijk hun organisatie of locatie kunnen opzoeken in de invoermodule in plaats van die opnieuw in te voeren, bespaart hen dat tijd en vermindert het de kans op fouten".

Nog meer ogen op je activiteiten

Activiteiten die doorstromen naar UiTdatabank via de Entry API, komen automatisch terecht bij UiTinVlaanderen en meer dan 1000 andere publicatiekanalen. Zo krijgen Herita en haar partners meteen toegang tot het grote netwerk van publiq, door enkel hun activiteit in te voeren bij Herita.

Alle activiteiten van Open Monumentendag worden automatisch doorgestuurd naar Uitdatabank, waardoor ze op alle UiT-platformen te vinden zijn.
Griet Langbeen
Manager merkbeleving & marketing bij Herita

Bereik een breed publiek door één keer in te voeren

Heb je al een invoermodule voor vrijetijdsactiviteiten van jouw organisatie of die van je partners? Ook dan kan je er baat bij hebben dat je activiteiten in UiTdatabank terechtkomen, en dit zonder dat je ze dubbel moet invoeren.

Met de Entry API van publiq maak je makkelijk een verbinding tussen jouw invoermodule en UiTdatabank. Zo komen jouw activiteiten meteen op UiTinVlaanderen en meer dan 1000 andere agenda’s, online of in print.

En het beste nieuws? We bieden je de Entry API volledig gratis aan. Zin om zelf aan de slag te gaan? Op onze platformwebsite heb je in enkele klikken toegang tot de API, documentatie en ondersteunende diensten.

Ga zelf aan de slag met de Entry API. Zit je met vragen? Neem contact op met Wannes.

Wannes Van Ingelghem
Neem contact op met
Wannes Van Ingelghem
Partner support
email hidden; JavaScript is required
JavaScript is required to reveal this message.
Praktijkvoorbeeld

Een UiT-activiteitenagenda op maat van bibliotheken

23 jan. 2023

Vanaf nu kunnen bibliotheken met de widgetbouwer van publiq een agenda maken voor een specifiek publiek op de bibliotheekwebsite.

Meer lezen

publiq platform

Bouw vrijetijdsagenda's en -applicaties op maat van jouw publiek.

Aan de slag

Nieuw in UiTdatabank

22 apr 2024

We werken het hele jaar door aan UiTdatabank zodat het voor jou nog makkelijker wordt om jouw publiek goed te informeren. Hier vind je de laatste updates en hoe jij ermee aan de slag kan!

Meer lezen