WAT WAT?

WAT WAT is een jeugdinformatieplatform van meer dan 80 organisaties (denk aan Awel, Sensoa, VDAB, publiq, Child Focus, …) die jongeren informeren en toeleiden naar advies of hulp. WAT WAT helpt kinderen en jongeren bij het maken van belangrijke keuzes op cruciale momenten in hun leven. Het platform daagt hen uit, inspireert, empowert en connecteert met advieskanalen wanneer nodig. Zo draagt WAT WAT bij aan een samenleving waar jongeren kritisch denken, geïnformeerde keuzes maken en een stem krijgen.

De kalender

Met de widget van publiq past de kalender perfect binnen de look van de WAT WAT website. Nu al benieuwd hoe dit eruit ziet?

Cultuurinformatie op WAT WAT

Vrijetijds- en cultuurinformatie is een van de vele thema’s die bij WAT WAT aan bod komt. Aan de hand van artikels en tips als ‘Waar vind ik cultuur’ of ‘Ik verveel mij. Wat kan ik thuis doen?’ inspireert het platform jongeren over wat er te doen valt.

Een volgende stap was de integratie van de jongerenagenda-widget van publiq op de website. Deze widget voedt de WAT WAT kalender.

"Met de 'WAT WAT kalender' kunnen we jongeren, die op zoek zijn naar cultuur, rechtstreeks doorsturen naar activiteiten”, zegt hoofdredacteur Liesa Carton.

Ook in de artikels over vrije tijd is er een doorverwijzing naar de kalender. En af en toe verwijst WAT WAT vanuit hun kanalen op sociale media naar de WAT WAT kalender door.

Met de WAT WAT kalender kunnen we jongeren, die op zoek zijn naar cultuur, rechtstreeks doorsturen naar activiteiten.
Liesa Carton
Hoofdredacteur watwat.be en ondersteuner partnernetwerk

De WAT WAT kalender werd gelanceerd tijdens de tweede lockdown van 2020. Een periode waarin het platform jongelingen heel vaak informeerde over de verstrengde maatregelen. Volgens Liesa ‘is het heel belangrijk om op zo’n momenten ook positief nieuws te brengen’. De jongerenagenda, die jongeren informeert over wat er wel nog te beleven valt, werd daardoor nog relevanter.

De jongerenagenda van publiq

publiq zet in op jongerenaanbod, met onder andere op UiTX.be, een gecureerde jongerenagenda. De bron van de jongerenagenda is de UiTdatabank, de grootste vrijetijdsdatabank van het land. Elk jaar verzamelen we meer dan 200.000 events.

Uit dat aanbod maken we een eerste selectie van activiteiten die interessant zijn voor jongeren. Om tot een relevante agenda te komen, bouwden we nog een extra stap in: curatie. De curatoren, allemaal tussen de 16 en 26 jaar, doorlopen alle geselecteerde activiteiten en bepalen mee welk aanbod in de jongerenagenda verschijnt.

De jongerenagenda widget op jouw website?

Interesse in de jongerenagenda? Ga zelf aan de slag met de widget of neem contact op voor een oplossing op maat.

Hanne Jacobs
Neem contact op met
Hanne Jacobs
Campagnes & projectmedewerker Jongeren
email hidden; JavaScript is required
JavaScript is required to reveal this message.

UiTX

Cultuuravontuur voor 16 tot 26

Meer weten

publiq platform

Bouw vrijetijdsagenda's en -applicaties op maat van jouw publiek.

Aan de slag

Een lokale cultuuragenda voor jongeren

15 apr 2024

Drie steden stappen in een proefproject om de drempel tot cultuurbeleving voor jongeren te verlagen. Ontdek hoe ze dat doen!

Meer lezen