Geen technische kennis? Geen probleem! Met de interface die publiq ter beschikking stelt, kan je in enkele klikken je eigen agendawidget instellen. Bovendien kan je de vormgeving van de widget volledig aanpassen aan de vormgeving van je website.

Op dit moment zijn er al meer dan 300 websites die een agenda op maat tonen dankzij de UiTwidgets, en wekelijks komen er partners bij.

Jeroen Verraest
Neem contact op met
Jeroen Verraest
Projectmedewerker partnerships

Een kalender...

Via de UiTdatabank voeren organisatoren eenmalig hun activiteiten in. Deze evenementen stromen door naar honderden kanalen: van UiTinVlaanderen over UiTinGent tot tal van nieuwswebsites.

UiTwidgets laten je toe snel en gemakkelijk een kalender op maat te integreren op je website. Bijvoorbeeld:

  • Stad Kortrijk publiceert alle evenementen binnen gemeente Kortrijk op haar website.
  • Indiestyle toont alle concerten binnen het alternatieve muziekcircuit op hun website.
  • WAT WAT gebruikt de jongerenagenda-widget en toont in hun kalender alle events gelabeld met UiTX.

...met verrijking op maat

Toegankelijkheid

Zijn jouw evenementen toegankelijk voor iedereen? Via widgets toon je bezoekers in één oogopslag welke voorzieningen voor mensen met een beperking aanwezig zijn op je evenement. Inter helpt je je evenement nog toegankelijker te maken en de widget te beheren om beter te communiceren over de voorzieningen.

Taaliconen

Bereik je een anderstalig publiek, of wil je hen warm maken voor je aanbod? De widget maakt het mogelijk de taaliconen in je agenda te integreren.

UiTPAS

Ondertussen werken er al heel wat steden, gemeenten en regio's met UiTPAS. Zij kunnen in de agenda op hun website bij ieder UiTPAS-evenement ook een UiTPAS-logo tonen, wat het kansentarief is en welke omruilvoordelen de organisator aanbiedt.

Vlieg

Dankzij het Vlieg-label dat ondertussen ingeburgerd is bij het jong familiepubliek, geef je aan dat een activiteit geschikt is voor kinderen.

UiTX

UiTX staat voor cultuuravontuur dat doorgaans door 16- tot 26-jarigen gesmaakt wordt. Jongeren zelf cureren deze agenda, met een pak aanbod van jonge makers. Wil je deze agenda tonen op je website? Vraag dan naar de jongerenagenda-widget van publiq.

Regio

De vrijetijdsbeleving van je publiek stopt niet bij de gemeentegrens. Daarom is het handig dat je publiek op de gemeentelijke website bepaalde activiteiten kan terugvinden die net buiten de eigen gemeente plaatsvinden. Gebruik hiervoor een UiT in mijn Regio-widget.

Sociale media

Bezoekers kunnen de evenementen van jouw UiTagenda delen via sociale media, zo stuur je meer bezoekers naar je website en inspireer je potentiële bezoekers uit het netwerk van wie je event deelde.

Leesbaar op mobiel

Bezoekers zoeken steeds meer via smartphone naar activiteiten. De widgets zijn perfect leesbaar op elk toestel: van laptop tot smartphone.

Meer info op maat?

Contacteer je partnermedewerker bij publiq of neem contact op met jeroen@publiq.be.

UiTdatabank

Het fundament van een platform voor vrijetijdsactiviteiten

Meer weten

UiTkalender op maat

Een UiTdatabank-selectie die past bij jouw publiek.

Zo'n 1000 partners in de cultuur- en vrijetijdssector, Vlaamse overheid en media kiezen al voor een UiTagenda-selectie, passend in hun website.

Meer weten

In de praktijk

Hoe toegankelijk is jouw evenement?

In samenwerking met verschillende partners biedt publiq ondersteuning om het aanbod in jouw stad of gemeente of bij jouw organisatie toegankelijker te maken op verschillende vlakken.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

Meer fietsplezier dankzij Knooppunter en UiTinVlaanderen

06 mei 2021

Met een redactionele samenwerking en een UiTagenda voor de beste fietsuitstappen laten Knooppunter en UiTinVlaanderen meer mensen fietsplezier dicht bij huis beleven.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

UiTX-kalender op WAT WAT

07 apr. 2021

Om jongeren nog beter te kunnen informeren over het cultuuraanbod, gebruikt het jeugdinformatieplatform WAT WAT de jongerenagenda widget van publiq.

Meer lezen
Aan de slag

Taaliconen: cultuur en vrije tijd als taaloefenkans

09 jan. 2021

Krijg je veel anderstalig publiek over de vloer of wil je anderstaligen beter wegwijs maken in je aanbod? Dan zijn de taaliconen de ideale gids.

Meer lezen