Nieuwe steden, gemeenten en regio's

Bijna 100 steden en gemeenten bieden nu UiTPAS aan! Dit zijn lokale besturen die stuk voor stuk bewust willen inzetten op meer vrije tijd voor meer en ander publiek, met aandacht voor mensen in armoede. Alle pashouders kunnen hier terecht om punten te sparen en om te ruilen.

In 2021 mochten we deze nieuwkomers verwelkomen bij UiTPAS:

Lancering UiTPAS Pelt
 • Regio Druivenstreek (Bertem, Hoeilaart, Huldenberg, Overijse, Tervuren en vzw de Rand)
 • Bierbeek, Herent en Oud-Heverlee sloten aan bij Leuven en vormen nu UiTPAS regio Leuven

 • Regio Noordrand (Asse)

 • Regio Van Polder tot Kempen (Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem en Wuustwezel)

 • Regio Reynaert (Beveren en Zwijndrecht)

 • Regio Rupel (Boom & Rumst)

 • Bornem

 • Hasselt

 • Herk-De-Stad & Lummen

 • Laarne, Zele en Buggenhout sloten aan bij UiTPAS Dender

 • Lille en Hoogstraten sloten aan bij UiTPAS Kempen

 • Pelt

 • Sint-Pieters-Leeuw

 • Wielsbeke sloot aan bij UiTPAS Zuidwest

Is UiTPAS nog niet beschikbaar in jouw stad of gemeente? Sluit makkelijk aan bij een bestaande regio of dien een dossier in om als nieuwe stad, gemeente of regio te starten! De eerste deadline daarvoor in 2022 is 15 april.

3000+ organisatoren

Meer UiTPAS-steden, gemeenten en regio’s: dat betekent dat ook het aantal UiTPAS-organisatoren flink uitbreidde. Mensen met een UiTPAS kunnen nu al terecht bij meer dan 3000 diverse aanbieders zoals jeugdverenigingen, sportclubs, concertzalen, musea, cinema’s,... om punten te sparen en om te ruilen.

Bij aanbieders uit hun eigen regio krijgen mensen met het kansenstatuut er fikse kortingen bovenop.

Meer sport- en jeugdverenigingen betrekken bij jouw UiTPAS-regio? Download onze toolkits met tips en praktijkverhalen.

Bovenlokale UiTPAS-aanbieders

Ook het aantal bovenlokale aanbieders breidde in 2021 fors uit. Bovenlokale UiTPAS-organisatoren breken uit de grenzen van hun eigen UiTPAS-regio.

Vanaf nu kunnen mensen met een UiTPAS aan kansentarief uit gelijk welke regio ook terecht bij o.a.

 • KSA

 • Film Fest Gent

 • Beroepenhuis

 • De Warande

 • Gezinsbond

 • Antwerpse stedelijke musea

 • en veel meer!

Praktijkvoorbeeld

KSA is bovenlokale UiTPAS-partner

23 nov. 2021

“Bij KSA willen we er zoveel mogelijk op in zetten om iedereen nog meer welkom te heten!”

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

Gezinsbond is nieuwe bovenlokale UiTPAS-partner

04 feb. 2021

Zo wordt Gezinsbond nog een stukje toegankelijker voor meer mensen in heel Vlaanderen! De lokale afdeling van Hofstade vertelt over hun ervaring met UiTPAS.

Meer lezen

Nieuwe prijzen in Antwerpse stedelijke musea

26 aug 2021

De stedelijke musea van Antwerpen bieden vanaf september ook permanent gratis inkom aan alle UiTPAS-houders met kansentarief uit heel Vlaanderen en Brussel.

Meer lezen

Kennisdeling

Ook in 2021 bleven we volop inzetten op online kennisdeling en uitwisseling. Maandelijks konden UiTPAS-medewerkers deelnemen aan UiTPAS startdagen, productdagen, themadagen, o.a. rond de customer journey, jongeren, dashboards, corona... voor elke UiTPAS-medewerker wat wils.

Omdat we bij deze online momenten veel UiTPAS-partners uit heel Vlaanderen kunnen betrekken gaan we hier in 2022 zeker mee verder. Toch kijken we al voorzichtig uit naar een fysieke samenkomst!

Ook onze tutorials én de begeleidingen op maat hebben we verder uitgebreid en uitgediept.

Begeleiding op maat

Mini-audit van je UiTPAS-communicatie

Stimuleer de lokale vrijetijdsparticipatie en haal zonder extra moeite veel meer uit je UiTPAS-communicatie.

Meer lezen
Begeleiding op maat

Jongeren en UiTPAS

Hoe kan UiTPAS jouw communicatiestrategie naar jongeren versterken?

Meer lezen

Fotobank

Heb je beelden nodig van UiTPAS in actie? We gingen in de zomer langs bij enkele UiTPAS-partners om beelden te schieten die vrij te gebruiken zijn.

UiTPAS-spaarzuilen

in 2021 werden de nieuwe UiTPAS-spaarzuilen volop in gebruik genomen. Dit ging niet altijd zonder slag of stoot, maar voor elk probleem is er een oplossing.

Ontwikkelingen

Sparen via QR-codes

Heb je geen spaarzuil op je eventlocatie, of heb je meerdere UiTPAS-activiteiten tegelijk lopen? Dan is de unieke UiTPAS QR-code een goede oplossing. Hang de QR-code van je activiteit uit en laat pashouders de code scannen via de UiTPAS-app.

Mobiel sparen

Kaart vergeten? Wanneer pashouders via UiTPAS.be de app installeren op hun smartphone, hoeven ze hun kaart niet meer op zak te hebben. Mobiel sparen kan via de spaarzuilen en via de QR-codes.

Online voordelen omruilen

Sinds kort is het mogelijk om UiTPAS-voordelen aan te maken die de pashouder zelf meteen online kan omruilen en ontvangen via UiTPAS.be. Denk daarbij aan voordelen zoals een online workshop, een eBook, een unieke kortingscode, een voordeel voor het goede doel…

UiTPAS op de nieuwe UiTinVlaanderen

In het voorjaar van 2021 lanceerden we de vernieuwe UiTinVlaanderen. UiTPAS (en museumpas) kregen een duidelijke plaats binnen de nieuwe UiTinVlaanderen. Wie al zo’n pas heeft, ziet duidelijk wat de voordelen zijn en waar die te vinden. Ook wie nog geen pashouder is, ontdekt de extra pasvoordelen en vindt makkelijk waar de UiTPAS of museumpas te koop is.

Schatten van Vlieg en UiTPAS

In de zomer van 2021 integreerden we UiTPAS bij de succesvolle zomeractie Schatten van Vlieg. Organisatoren die meededen met Schatten van Vlieg konden ervoor kiezen om schattenjagers een UiTPAS-punt te laten sparen. Wie een punt spaarde, kreeg een extra code van Vlieg voor de hoofdprijs, win-win!

Omdat veel locaties werkten met een unieke UiTPAS-QR code, bijvoorbeeld op buitenlocaties, zagen we dat heel wat pashouders zo kennismaakten met deze nieuwe functionaliteit van mobiel sparen.

Ook deze zomervakantie herhalen we deze actie.

7 miljoen deelnames

In totaal konden we maar liefst 7.082.971 deelnames met UiTPAS registreren. 2021 was goed voor 1.093.880 punten. Helemaal niet slecht, gezien de situatie van afgelopen jaar.

Van lockdown tot relance tot sluitingen en capaciteitsbeperkingen: de vrijetijdssector moet zich steeds opnieuw heruitvinden.

De UiTPAS-steden, gemeenten en aanbieders legden steeds de nodige flexibiliteit en creativiteit aan de dag. Zullen we in 2022 kunnen spreken van een échte relance?

Tips om UiTPAS (opnieuw) in de kijker te zetten >

Mensen in armoede

In 2021 schaften 59.231 mensen een UiTPAS aan, waarvan 26.154 pashouders recht hebben op het kansentarief. In totaal zijn we nu met 314.921 pashouders.

In 2021 werden er 99.232 kaartjes aan kansentarief verkocht.

Cijfers op maat

Wil je meer UiTPAS-cijfers van jouw stad of gemeente in 2021? Neem contact op met je partnermedewerker bij publiq.

Alle info, steeds up to date, voor (toekomstige) partners op één plek, in een handig overzicht.