Vanaf 2021 wordt Gezinsbond bovenlokale UiTPAS-partner. Dit betekent dat de Gezinsbond korting biedt op het lidgeld aan al wie daar recht op heeft.

Zo wordt de Gezinsbond nog een stukje toegankelijker voor meer mensen in heel Vlaanderen!

De Gezinsbond is er voor alle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Met advies, voordelen en activiteiten. Dag in dag uit werken ze aan een gezinsvriendelijke samenleving. De Gezinsbond kan rekenen op de steun van meer dan 200.000 leden-gezinnen, ruim 12.000 vrijwilligers in bijna 900 lokale afdelingen en +/-140 personeelsleden.

Gezinsbond Hofstade: lokale UiTPASpartner sinds 2018

De afdeling in Hofstade startte in 2018 al als lokale UiTPAS-partner. Anne De Pero, secretaris en UiTPAS-verantwoordelijke van deze lokale afdeling, geeft graag een woordje uitleg over waarom en hoe zij met UiTPAS aan de slag gaan.

“Ruim drie jaar geleden stapte ik in het bestuur van Gezinsbond Hofstade, omdat ik als gezinswetenschapper iets wilde betekenen in mijn gemeente. Nog voor ik secretaris werd van de groep, werd ik als verantwoordelijke aangesteld voor UiTPAS binnen Gezinsbond Hofstade.

Drie basisprincipes

"De coördinator van UiTPAS Dender, onze regio, leidde me in in het UiTPAS-verhaal. Ze vertelde me dat er drie voorwaarden zijn waaraan je als organisatie moet voldoen: je biedt pashouders de mogelijkheid punten te sparen bij elke activiteit, die punten vervolgens om te ruilen voor interessante voordelen, en biedt mensen in armoede korting aan op de toegangsprijs."

"Hier moesten we toch even over nadenken. Enerzijds waren we bang dat het UiTPAS-systeem te complex zou zijn, en we er niet voldoende technische bagage voor zouden bezitten. De UiTPAS-coördinator begeleidt me gelukkig heel goed in het systeem, en ondersteunt me ook bij het invoeren van activiteiten in de UiTdatabank."

Voor iedereen

"Als Gezinsbond zijn we er voor iedereen", benadrukt Anne: "voor de jonge kinderen, pubers en jongvolwassenen, maar ook voor de ouders en zelfs de grootouders. Deze families kunnen arm zijn of welgesteld, of iets daartussenin."

"Daarom past UiTPAS zo goed bij Gezinsbond: iederéén kan een UiTPAS aanschaffen, en die ziet er voor iedereen hetzelfde uit. Zo hoeven families die het minder breed hebben geen stempel te dragen wanneer ze deelnemen aan onze activiteiten. Dat is waarom we enkele jaren geleden besloten ons lokale aanbod open te stellen voor UiTPAS."

Promotie voor UiTPAS én Gezinsbond

Werken met UiTPAS vergroot de zichtbaarheid van je organisatie en maakt het mogelijk om meer en nieuw publiek aan te spreken, en je trouw publiek te belonen. En dit via de gemeentelijke UiTPAS-communicatiekanalen, zoals de gemeentelijke website, UiTPAS-mails, het gemeentelijk infoblad, speciale flyers en folders, een UiTPAS-gids met alle organisatoren,...

Anne: “Ik heb al gemerkt dat het UiTPAS-logo zeer bekend is. We proberen het dan ook altijd duidelijk te communiceren en te afficheren dat je bij ons met je UiTPAS mag bovenhalen. Het gemeenteblad van Aalst, de Chipka, is een goed kanaal om veel volk te bereiken. Onze activiteiten worden erin opgenomen en het UiTPAS-logo staat erbij.”

In evenwicht

"Initieel vreesden we wel voor een onevenwicht tussen leden die participeren aan kansentarief en aan niet-kansentarief, met mogelijk financieel verlies tot gevolg. Dat blijkt helemaal niet het geval. Sterker nog, we willen hier zelfs verder op inspelen door nog meer in te zetten op de visibiliteit van UiTPAS bij onze activiteiten, voor de doelgroep mensen in armoede."

Over de grenzen heen

"Ik vind het dus een fantastisch initiatief dat mensen met een beperkt inkomen vanaf nu ook korting krijgen op het lidgeld en in de toekomst ook op nationale activiteiten!"

Anne zou de lokale afdelingen zeker aanbevelen om ook aan te sluiten bij UiTPAS: "Het zou mooi zijn als we zo een eenheid kunnen vormen, dat iedereen weet dat ze overal bij Gezinsbond terechtkunnen met hun UiTPAS. Zodat nog meer mensen in armoede kunnen deelnemen, want die groep wordt vaak vergeten."

Een (of meerdere) Gezinsbond-afdeling(en) in jouw regio of gemeente die niet mag ontbreken in jouw UiTPAS-aanbod? Stuur een mailtje naar contact@gezinsbond.be.

Bovenlokaal UiTPASaanbod?

Bovenlokale aanbieders kiezen ervoor om het aanbod of lidgelden open te stellen, voor pashouders met kansentarief over heel Vlaanderen en Brussel. Dus bijvoorbeeld ook buiten de grenzen van de lokale afdeling. Dit kan op verschillende manieren en voor verschillende aanbieders (sport, jeugd, cultuur,...).