Hoe werkt de aanvraag om UiTPAS-partner te worden?

Opgelet, voorlopig is er geen nieuwe indienronde voorzien om als stad of gemeente aan te sluiten bij UiTPAS en kun je bijgevolg geen aanvraagdossier indienen.

 1. Download het dossier, vul het in, en laat het ondertekenen.
  Onze partnermedewerkers staan klaar om je te ondersteunen bij de voorbereiding en uitwerking van je dossier.
 2. Mail het ondertekende document naar contact@uitpas.be, ten laatste op (voorlopig geen nieuwe indiendatum bepaald).
 3. Voldoet het engagement aan alle voorwaarden? Dan kunnen we samen snel starten om UiTPAS uit te rollen.
 4. Afwijkingen van de criteria zijn mogelijk, dan passeert eerst de argumentatie langs de beoordelingscommissie, die de raad van bestuur van publiq adviseert .
 5. Elke nieuwe UiTPAS-gemeente wordt gratis ondersteund om UiTPAS succesvol te lanceren en te laten groeien.

Wat zijn de voorwaarden?

 1. Als mensen in armoede hun UiTPAS gebruiken voor een ticket, dan betalen ze zelf maar 20%. 40% van de kost wordt gedragen door de organisator en 40% door het gemeentebestuur.
 2. Wie korting krijgt, wordt bepaald door het statuut met verhoogde tegemoetkoming of collectieve schuldenregeling.
 3. Er is een 'lokaal netwerk voor de bevordering van vrijetijdsparticipatie van mensen in armoede', zoals in het Participatiedecreet staat.
 4. Er is voldoende aanbod om deel te nemen, te sparen en voordelen te ruilen met een UiTPAS. En de intentie om dat regionaal nog uit te breiden.

UiTPAS-partner

Ben je een bestaande of toekomstige UiTPAS-partner, en heb je concrete stappen gezet voor opstart of aansluiting? Op deze pagina vind je alle info die je nodig hebt.

Ga aan de slag met onze toolkits, tutorials, tips, praktijkvoorbeelden en meer.

UiTPAS verhoogt niet alleen de vrijetijdsparticipatie, maar verbetert ook de afstemming tussen de verschillende vrijetijdsdiensten.

Aansluiten bij een regio?

Wil je als stad of gemeente aansluiten bij een bestaande UiTPAS-regio? Dan hoef je geen dossier in te dienen en is er geen deadline. Je eerste stap is contact opnemen met de aangrenzende UiTPAS-regio. Keurt die regio je aansluiting goed, en voldoet je engagement aan de UiTPAS-voorwaarden en de werking van de bestaande regio? Dan kunnen we snel starten.

Aansluiten als organisator?

Organiseer je als cultuurhuis, vereniging, sportclub, jeugdbeweging,... vrijetijdsactiviteiten in een UiTPAS-gemeente, en wil je ook UiTPAS-voordelen aanbieden en meer en ander publiek bereiken?

Vind hier de UiTPAS-verantwoordelijke die je meteen mag contacteren. Nog geen UiTPAS in jouw stad of gemeente? Praat erover, met iemand van de vrijetijds- of sociale diensten, of beleidsmakers.

Wim D'haeyer
Neem contact op met
Wim D'haeyer
Manager Partnernetwerk
email hidden; JavaScript is required
JavaScript is required to reveal this message.

Veelgestelde vragen over UiTPAS

Hoeveel personeel is nodig om te starten met UiTPAS? Wat is een goed omruilvoordeel? Vind hier een snel antwoord op jouw vraag.

Meer weten

UiTPAS in 2022

04 jan 2023

Lees mee wat we samen met onze partners in 2022 realiseerden en hoe jij hier komend jaar mee aan de slag kunt.

Meer lezen

UiTPAS in 2021

06 jan 2022

Ook 2021 was een uitdagend jaar voor de vrijetijdssector en voor UiTPAS. Daartegenover stonden gelukkig veel nieuwe partners en samenwerkingen, ontwikkelingen en vooral een hoop flexibiliteit en creativiteit van iedereen die met UiTPAS bezig is! Lees mee wat we samen met onze partners in 2021 realiseerden en hoe jij hier komend jaar mee aan de slag kunt.

Meer lezen

Schrijf je in op de UiTPAS-nieuwsbrief voor organisatoren

Maandelijks praktijkverhalen, nieuws en UiTPAS-tips in je mailbox.