Doet jouw organisatie mee met Schatten van Vlieg en is UiTPAS beschikbaar is jouw stad of gemeente? Ga dan mee de samenwerking aan!

UiTPAS? Schatten van Vlieg?

Schatten van Vlieg is een zomeractie voor families met kinderen tot 12 jaar. Door een schattenzoektocht te organiseren, laat je families op een laagdrempelige manier kennis maken met je locatie.

UiTPAS is het Vlaamse spaar- en voordeelprogramma voor vrije tijd. Meer dan 100 steden en gemeenten bieden UiTPAS aan. Door deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten kunnen pashouders punten sparen en deze weer omruilen voor leuke voordelen in heel Vlaanderen. UiTPAS geeft met het kansentarief ook extra aandacht aan mensen in armoede.

Punten sparen bij Schatten van Vlieg

Als jouw locatie UiTPAS inzet bij Schatten van Vlieg, dan kunnen pashouders UiTPAS-punten sparen bij jouw schattentocht.

  • Een punt sparen kan met de UiTPAS-kaart of UiTPAS-app aan de UiTPAS-spaarzuil op jouw locatie.
  • Punten sparen kan ook via een QR-code gelinkt aan jouw zoektocht. Om de QR-code extra te doen opvallen, voorzien we op maat gemaakte pancartes om je QR-code op te bevestigen. Deze pancartes kon je bestellen bij je inschrijving en jouw unieke QR-code krijg je opgestuurd van publiq. Wil je meer pancartes of vergat je er te bestellen? Tijdens de zomer kan je de pancartes nabestellen.

UiTPAS & Schatten van Vlieg pancarte voor QR code

Punten ruilen voor leuke cadeaus

De verzamelde punten kan de schattenjager dan weer omruilen tegen tal van leuke voordelen, zoals gadgets, korting of gratis tickets. Dit kan bij UiTPAS-aanbieders in heel Vlaanderen en Brussel.

Een extra stimulans dus om veel zoektochten en andere UiTPAS-activiteiten te doen om er punten te verzamelen.

Wat betekent UiTPAS voor jouw locatie?

Met Schatten van Vlieg & UiTPAS bereik je meer en ander publiek.

  • Je kunt je (nieuw) publiek makkelijk opnieuw contacteren. Via de UiTPAS-segmentatiemailing kun je de schattenjagers die een punt spaarden op de hoogte brengen over nieuw familieaanbod op je locatie in combinatie met een UiTPAS-voordeel. BV: 5 euro korting op een een voorstelling, tegen 15 UiTPAS-punten. Contacteer hiervoor de UiTPAS-verantwoordelijke van jouw stad of gemeente.
  • Je krijgt een zicht op de gespaarde punten en dus over de aantal deelnames aan de zoektocht met UiTPAS.
  • Je zoektocht wordt opgenomen in de bovenlokale UiTPAS-communicatie.

Nieuw! Familie-account in de UiTPAS-app

Families kunnen nu meteen een punt sparen via de app voor alle deelnemende gezinsleden die ook een UiTPAS hebben. Daarvoor volstaat het om gezinsleden toe te voegen in de app.

Extra tips voor je UiTPAS-actie

  • Zet je actie extra in de kijker met een tijdelijk UiTPAS-omruilvoordeel dat leuk is voor families. Je kunt hiervoor het Schatten van Vlieg-gadget gebruiken of een eigen voordeel bedenken. Dit kan gaan van korting op activiteiten tot gratis tickets of gadgets.

  • Maak gebruik van de UiTPAS-promokanalen in je stad of gemeente.

  • Zet de UiTPAS-segmentatiemailing in om je schattentocht en bijhorend omruilvoordeel bekend te maken.

  • Informeer je bezoekers dat ze zeker hun UiTPAS-kaart of smartphone met UiTPAS-app moeten meehebben.

FAQ UiTPAS en Schatten van Vlieg

Dat kan zeker. Mensen uit heel Vlaanderen kunnen met hun UiTPAS punten sparen en omruilen op jouw locatie. Maar, het UiTPAS-kansentarief voor betalende activiteiten is enkel geldig voor pashouders uit de eigen stad of gemeente.

Dan kun je jammer genoeg niet meedoen als UiTPAS-partner. Uiteraard kun je wel gewoon meedoen met Schatten van Vlieg.

Wanneer je organisatie aansluit als UiTPAS-partner, kun je meedoen met de actie. Contacteer de lokale UiTPAS-coördinator voor meer info over aansluiten als UiTPAS-partner.

Een UiTPAS-spaarzuil valt het meeste op voor je bezoekers. In sommige gevallen kan het gebruik van een QR-code handiger zijn om te sparen. Bijvoorbeeld wanneer je meerdere activiteiten tegelijk hebt lopen waarvoor gespaard kan worden of wanneer je zoektocht niet gebonden is aan openingsuren en buiten je locatie doorgaat en de spaarzuil dus niet altijd toegankelijk is.

Hou er wel rekening mee dat bezoekers dan internet / WiFi bereik moeten hebben, en ze hun smartphone met UiTPAS-app moeten mee hebben.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met ons.

Liesel Verdonck
Neem contact op met
Liesel Verdonck
Coördinator Schatten van Vlieg / EU-voorzitterschap: Conferentie Digitale Transformatie
email hidden; JavaScript is required