Doet jouw organisatie mee met Schatten van Vlieg en is UiTPAS beschikbaar is jouw stad of gemeente? Ga dan mee de samenwerking aan!

Wat houdt dit precies in? 

Schatten van Vlieg is een zomeractie voor families met kinderen tot 12 jaar. Door een schattenzoektocht te organiseren, laat je families op een laagdrempelige manier kennis maken met je locatie.

UiTPAS is het Vlaamse spaar- en voordeelprogramma voor vrije tijd. Bijna 100 steden en gemeenten bieden UiTPAS aan. Door deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten kunnen pashouders punten sparen en deze weer omruilen voor leuke voordelen in heel Vlaanderen. UiTPAS geeft met het kansentarief ook extra aandacht aan mensen in armoede.

Om nog meer publiek te bereiken en betrekken, verbinden we deze twee projecten met elkaar.

Wat betekent dit voor schattenjagers?

Als jouw locatie UiTPAS inzet bij Schatten van Vlieg, dan kunnen pashouders ook UiTPAS-punten sparen bij jouw schattentocht.

Een punt sparen kan ofwel aan de UiTPAS spaarzuil op jouw locatie, met UiTPAS-kaart of via smartphone. Sparen kan ook via een QR code gelinkt aan je activiteit, met een smartphone.

De verzamelde punten kan de schattenjager dan weer omruilen tegen tal van leuke voordelen, zoals gadgets, korting of gratis tickets, bij UiTPAS-aanbieders in heel Vlaanderen en Brussel.

Waarom zou mijn locatie meedoen?

Met Schatten van Vlieg & UiTPAS bereik je meer en ander publiek, en kun je je (nieuw) publiek makkelijk opnieuw contacteren.

Via de ‘UiTPAS-segmentatiemailing’ kun je de schattenjagers die een punt spaarden opnieuw op de hoogte brengen over nieuw familieaanbod op je locatie in combinatie met een UiTPAS-voordeel. BV: 5 euro korting op een een voorstelling, tegen 10 UiTPAS-punten. Contacteer hiervoor de UiTPAS-verantwoordelijke van jouw stad of gemeente.

Wie kan meedoen?

Is UiTPAS beschikbaar in jouw stad of gemeente en is je locatie aangesloten als ‘UiTPAS-balie’? Dan heb je alles in huis om mee te doen met de actie!

Extra tips voor je UiTPAS-actie

 • Zet je actie extra in de kijker met een tijdelijk UiTPAS-omruilvoordeel dat extra leuk is voor families. Je kunt hiervoor het Vlieg-gadget gebruiken of een eigen voordeel bedenken. Dit kan gaan van korting tot gratis tickets of gadgets.

 • Maak gebruik van de UiTPAS-promokanalen in je stad of gemeente.

 • Zet de segmentatiemailing in om je schattentocht bekend te maken.

 • Maak zelf extra reclame voor de actie en de extra prijzen.

 • Informeer je bezoekers dat ze zeker hun UiTPAS-kaart of smartphone met UiTPAS-app moeten meehebben.

 • Ga na in het UiTPAS-systeem of spaarders een geldig e-mailadres hebben opgegeven in hun UiTPAS-account. Zonder e-mailadres kunnen ze immers geen extra code ontvangen en kun jij ze nadien niet meer contacteren.

UiTPAS en Schatten van Vlieg in 2021

 • 73 organisaties namen deel aan de actie
 • Er werden 1.895 punten gespaard waarvan 165 via QR-code

 • Op 65 verschillende locaties (via QR-code, zuil of balie)

 • 1.158 schattenjagers (die hun e-mailadres registreerden bij UiTPAS) kregen zo een extra code

Hoe doe je mee?

 1. Schrijf je in voor Schatten van Vlieg vanaf 22 februari 2022, voor 15 april 2022.
 2. Voer je activiteit in in de UiTdatabank voor 17 mei 2022. Geef in stap 5 je organisatie op. Het UiTPAS-logo verschijnt dan bij je activiteit.
 3. Daarna ontvang je meer praktische informatie om je UiTPAS-actie op te zetten op je locatie.
 4. Breng je lokale UiTPAS-coördinator op de hoogte over je UiTPAS-actie. Deze kan je helpen om van de actie een succes te maken.

Veelgestelde vragen over UiTPAS en Schatten van Vlieg

Dat kan zeker. Mensen uit heel Vlaanderen kunnen met hun UiTPAS punten sparen en omruilen op jouw locatie. Maar, het UiTPAS-kansentarief is enkel geldig voor pashouders uit de eigen stad of gemeente.

Dan kun je jammer genoeg niet meedoen als UiTPAS-partner. Uiteraard kun je wel gewoon meedoen met Schatten van Vlieg.

Wanneer je organisatie aansluit als UiTPAS-partner, kun je meedoen met de actie. Contacteer je lokale UiTPAS-coördinator voor meer info over aansluiten als UiTPAS-partner.

Een UiTPAS-spaarzuil valt het meeste op voor je bezoekers. In sommige gevallen kan het gebruik van een QR-code handiger zijn om te sparen. Bijvoorbeeld wanneer je meerdere activiteiten tegelijk hebt lopen waarvoor gespaard kan worden of wanneer je zoektocht niet gebonden is aan openingsuren en buiten je locatie doorgaat en de spaarzuil dus niet altijd toegankelijk is.

Hou er wel rekening mee dat bezoekers dan internet / WiFi bereik moeten hebben, en ze hun smartphone met UiTPAS-app moeten mee hebben.