UiTPAS.be

Voor de ruim 253.000 pashouders lanceerden we in het voorjaar van 2020 UiTPAS.be.

Met deze website kunnen we, samen met alle UiTPASpartners, de UiTPAShouders nog beter begeleiden door het UiTPASlandschap. Zij kunnen op één plek terecht om hun puntensaldo te raadplegen, alle omruilvoordelen uit alle UiTPASregio's te bekijken en alle aanbieders en verkooppunten op één centrale plek te zien.

Bovendien is het mogelijk om via de smartphone punten te sparen met de mobiele applicatie.

UiTPAS.be vergemakkelijkt de communicatie naar de pashouder aanzienlijk, want vanaf nu vinden ze alle info terug op dezelfde plek.

Jongeren & UiTPAS

Jongeren en UiTPAS kregen dit jaar een centrale plaats in onze kenniswerking. We organiseerden twee webinars rond deze doelgroep en ontwikkelden een begeleiding voor steden en gemeenten over hoe UiTPAS de communicatiestrategie naar jongeren kan versterken. Ook in 2021 zetten we verder in op deze doelgroep.

Mensen in armoede

In totaal tellen we maar liefst 642.000 verkochte tickets aan het kansentarief. In 2020 werkten we nauwer samen met Demos rond de toeleiding van mensen met een beperkt inkomen naar het vrijetijdsaanbod.

60 UiTPASsteden & gemeenten

60 steden & gemeenten bieden nu de UiTPAS aan! Dit zijn lokale besturen die stuk voor stuk bewust willen inzetten op meer vrije tijd voor meer en ander publiek, met aandacht voor mensen in armoede.

In 2020 mochten we deze nieuwkomers verwelkomen bij UiTPAS:

  • Lebbeke (uitbreiding Regio Dender)
  • Lochristi, Melle (uitbreiding Regio Gent)
  • Dilsen-Stokkem, Lanaken (uitbreiding Regio Maasland)
  • Vleteren, Langemark-Poelkapelle, Mesen, Lo-Reninge, Heuvelland (uitbreiding Regio Westhoek)
  • Kaprijke, Wachtebeke (uitbreiding Meetjesland)
  • Mortsel
  • Nijlen
  • Aarschot

Is jouw stad of gemeente nog niet aangesloten? De eerste deadline om je dossier in te dienen in 2021 is 15 april.

ijskar lancering UiTPAS regio Maasland
ijskar lancering UiTPAS regio Maasland

2500 organisatoren

In deze steden en gemeenten maken meer dan 2500 organisatoren deel uit van het UiTPASaanbod. Jeugdverenigingen, sportclubs, musea, bibliotheken, cinema's, podia, seniorenverenigingen,... allemaal bieden ze omruilvoordelen en kortingen voor mensen in armoede aan.

Dit jaar gingen we langs bij enkele sport- en jeugdverenigingen. We stelden ook een eerste toolkit samen: een praktische handleiding voor alle UiTPAStrekkers of UiTPASverantwoordelijken die hun lokale jeugdverenigingen ervan willen overtuigen om in het UiTPASverhaal te stappen.

5,7 miljoen deelnames

In totaal konden we maar liefst 5,7 miljoen deelnames met UiTPAS registeren. Jammer genoeg werden slechts een klein aantal daarvan in 2020 gedaan, om welbekende redenen. Toch gingen de UiTPASsteden & gemeenten creatief om met alle sluitingen en maatregelen, en hielden ze hun pashouders creatief, sportief en cultureel op de been met alternatieve en Coronaproof UiTPASactiviteiten en omruilvoordelen.

Online kennisdeling

2020 was ook het jaar waarin we volop hebben ingezet op online kennisdeling. Online interactieve bijeenkomsten rond jeugd- en sportverenigingen, UiTPAS & jongeren en UiTPAScommunicatie passeerden de revue, alsook o.a. de UiTPAS productdagen, kennismakingsmomenten en een infosessie met Demos. We maakten ook videotutorials en het publiqForum ging drie dagen lang volledig online! Deze online bijeenkomsten bleken een echte succesformule waar we in 2021 graag mee verdergaan.

Pexels lukas 590041
Verslag kennisevent

5 tips voor meer rendement uit je e-mailcampagnes

29 sep. 2020

Hoe zorg je ervoor dat meer mensen je e-mail zien in hun mailbox, je e-mail open doen, zin hebben in je voorstel, en er effectief op ingaan? En dat jij dus meer rendement haalt uit je e-mail?

Meer lezen
Camping

Dit was het publiqForum 2020

Op 8, 9 en 10 december waren meer dan 250 collega’s aanwezig op het online publiqForum! Het waren drie dagen bomvol inspiratie, uitwisseling en boeiende praktijkverhalen. Vind hier de artikels, praktijkvoorbeelden, presentaties, opnamen etc. van het publiqForum 2020.

Meer lezen
Aan de slag met communicatie

Webinar UiTPAS-communicatie

Bekijk dit webinar voor meer inzicht in de principes van UiTPAS-communicatie en de bijhorende acties.

Meer lezen

UiTPASpartner

We verzamelden alle info voor (toekomstige) partners op één plek, voor een handig overzicht.

Nieuwe UiTPAS spaarzuilen

In december 2020 verstuurden we tot slot ook meer dan 100 gloednieuwe check-in-devices oftewel UiTPASspaarzuilen naar onze partners in heel Vlaanderen en Brussel.
De bestaande versies kunnen nog een tijdje mee, maar de nieuwe zuilen bieden een aangenamere spaarervaring en kunnen de pashouder meteen tonen welke omruilvoordelen er op die plaats beschikbaar zijn. Helemaal klaar voor de toekomst dus!

UiTPAS zuil
UiTPAS zuil

Cijfers op maat

Wil je meer UiTPAScijfers van jouw stad of gemeente in 2020? Neem contact op met je partnermedewerker bij publiq.

Op de hoogte blijven

Ontvang maandelijks het laatste UiTPAS nieuws, tips & trick en praktijkvoobeelden in je mailbox.