Dan doen we gewoon van UiTPAS@home! Want ook thuis moedigen we met UiTPAS ontspannende, creatieve, sportieve en culturele activiteiten aan.

We blijven ons hierbij wel focussen op vrije tijd. Het vele vrijwilligerswerk ten tijde van corona is mooi, maar deze belonen we niet met UiTpunten. Een kunstig mondmaskertje maken? Dat kan nog net wel.

Zo pakken deze UiTPASpartners het aan

Veel partners trekken de creatieve UiTPASkaart:

Historische Huizen Gent roept op creatief aan de slag te gaan met de huizen: een gebakken Gravensteen? Een tekening van het kleurrijk behang in de Stadspaleizen? Het mag allemaal! Elke week loten ze een winnaar. Hij/zij wint een jaar lang gratis toegang tot alle Historische Huizen en expo’s. Iedereen die iets inzendt en zijn UiTPASnummer doorgeeft, krijgt een UiTPASpunt.

De Kunstacademie aan Zee is dan weer op zoek naar het meest treffende 3D portret van het Coronavirus. Ook daar wordt een winnaar geloot. Iedereen die iets inzendt, krijgt een punt.

Wie bij jeugdvereniging Creafant in Gent een knutseldoos bestelt en zijn UiTPASnummer doorgeeft, krijgt er een punt bovenop.

Quiz mee met het Ros Beiaard! Ook ‘virtuele bezoekers’ kunnen UiTPASpunten sparen voor de Ros Beiaardexpo van Dendermonde. Wie de correcte antwoorden op de quizvragen geeft krijgt van het Cultuurloket een punt.

Ook door thuis te sporten kunnen UiTPAShouders een punt verdienen:

Elke dag doet Sportaround Gent een sportieve challenge op Facebook. UiTPAShouders die meedoen sturen hun foto of filmpje naar Sportaround. Met de vermelding van het UiTPASnummer krijgen deelnemers een punt.

De Gentste Sportdienst doet dan weer op maandag, woensdag en vrijdag een live beweegmoment van op Facebook. Wie meedoet en hiervan een filmpje of foto doorstuurt, krijgt een UiTPASpunt

Ook de bib doet mee

Bibliotheken worden beschouwd als openbare dienstverlening: daarom kunnen in veel bibliotheken in Vlaanderen boeken worden gereserveerd en afgehaald ten tijde van Corona.

Bij de afhaaldienst van de bib van Oostende krijg je er zelfs een UiTPASpunt bovenop!

Hoe gaat dit praktisch in zijn werk?

Je laat UiTPAShouders het beste punten sparen door hen thuis een activiteit te laten doen en hen daarvan vervolgens een filmpje of foto te laten opsturen samen met hun UiTPASnummer.

Als je via een online formulier ook een opt-in vraagt voor verdere UiTPASmails kun je zo ook e-mailadressen verzamelen.

Organiseer je zelf Coronaproof initiatieven met UiTPAS?

Voeg jouw activiteit toe in het formulier, onze medewerkers kijken deze na en plaatsen ze in de UiTdatabank met aangepaste labels. Wie weet verschijnt jouw initiatief wel in de tipslijstjes van de redactie van UiTinVlaanderen, UiTmetVlieg of BILL.

Hier vind je de reeds ingevoerde activiteiten