Virtueel aanbod

Heel wat steden en gemeenten boden al de mogelijkheid om virtueel punten en van thuis uit te sparen en om te ruilen. Enkele voorbeelden zie je hieronder. Heb je zelf interessant online UiTPASaanbod? Vul het formulier in en we zetten het graag extra in de verf op UiTinVlaanderen.be.

Zet zeker de mogelijkheid om online of via een QR code punten te sparen of om te ruilen in de kijker bij de beschrijving van je activiteit.

Hoe gaat dit praktisch in zijn werk, online punten sparen?

Je laat UiTPAShouders het beste punten sparen door hen thuis een activiteit te laten doen en hen daarvan vervolgens een filmpje of foto te laten opsturen samen met hun UiTPASnummer.

Als je via een online formulier ook een opt-in vraagt voor verdere UiTPASmails kun je zo ook e-mailadressen verzamelen.

Punten sparen op locatie

Indien punten sparen via een zuil moeilijk is omwille van logistieke of hygiënische redenen, bekijk dan even met de baliemedewerkers of zij punten kunnen toekennen via de balie-applicatie. Om wachtrijen te vermijden kan je pashouders eventueel vragen om hun UiTPASnummer achter te laten. Zo kan je de punten dan achteraf in bulk toekennen.

Nog makkelijker is om QR-codes te voorzien. Pashouders die de UiTPAS-app geïnstalleerd hebben, kunnen zo makkelijk sparen.

Indien punten sparen niet mogelijk is, geef dit dan duidelijk aan in de beschrijving van de activiteit.

Omruilvoordelen

Stimuleer het ruilen van punten door bestaande omruilvoordelen tijdelijk aan te bieden voor minder punten, of bied gerichte omruilvoordelen aan om de aandacht te vestigen op het vrijetijdsaanbod dat wel toegankelijk is (bibliotheken, musea, wandelingen, culturele bezienswaardigheden, buiten sporten, …).
Bijv. een uurtje tennis in openlucht, een sportarmband voor je smartphone, een frisbee, ...

Gebruik de segmentatietool om specifieke omruilvoordelen in de kijker te zetten. Verstuur je voor het eerst een segmentatiemail? Of heb je nood aan een opfrissing? Bekijk dan nog even de tutorials of contacteer je partnermedewerker.

Zo pakken deze UiTPASpartners het aan

Wat als vrijetijdsinitiatieven de deuren gesloten moeten houden? Dan doen we gewoon van UiTPAS in Huis! Want ook thuis moedigen we met UiTPAS ontspannende, creatieve, sportieve en culturele activiteiten aan. We blijven ons hierbij wel focussen op vrije tijd. Het vele vrijwilligerswerk ten tijde van corona is mooi, maar deze belonen we niet met UiTpunten. Een kunstig mondmaskertje maken? Dat kan nog net wel.

Veel partners trekken de creatieve UiTPASkaart:

Voor de poëzieweek 2021 konden inwoners van de regio Zuidwest hun eigen gedicht aan het raam hangen. Op de gedichtensjablonen stond een UiTPAS QR-code, waardoor poëziewandelaars ter plekke meteen een punt konden sparen.

Mechelen spoort inwoners aan UiTPAS punten te verzamelen vanuit hun kot: door hun 'creatieve en positieve vibes' te delen, vallen er in één klap 5 punten te verzamelen.

Historische Huizen Gent roept op creatief aan de slag te gaan met de huizen: een gebakken Gravensteen? Een tekening van het kleurrijk behang in de Stadspaleizen? Het mag allemaal! Elke week loten ze een winnaar. Hij/zij wint een jaar lang gratis toegang tot alle Historische Huizen en expo’s. Iedereen die iets inzendt en zijn UiTPASnummer doorgeeft, krijgt een UiTPASpunt.

De Kunstacademie aan Zee was dan weer op zoek naar het meest treffende 3D portret van het Coronavirus. Ook daar wordt een winnaar geloot. Iedereen die iets inzendt, krijgt een punt.

Wie bij jeugdvereniging Creafant in Gent een knutseldoos bestelt en zijn UiTPASnummer doorgeeft, krijgt er een punt bovenop.

Quiz mee met het Ros Beiaard! Ook ‘virtuele bezoekers’ kunnen UiTPASpunten sparen voor de Ros Beiaardexpo van Dendermonde. Wie de correcte antwoorden op de quizvragen geeft krijgt van het Cultuurloket een punt.

Dendermonde gaat zelfs een stapje verder, want daar wordt UiTPAS tijdelijk InPAS. Ze stellen een hele reeks activiteiten voor waarbij van thuis uit een punt te verdienen valt.

Paspartoe Brussel schonk een gratis speelpakket voor kinderen met een Paspartoe aan kansentarief.

Omwille van de coronacrisis ligt het vrijetijdsaanbod in Mechelen stil. Maar creativiteit zet je niet zomaar even on hold.
Björn Siffer
Schepen van Cultuur stad Mechelen
Ook door thuis te sporten kunnen UiTPAShouders een punt verdienen:

Sportaround Gent deed dagelijks een sportieve challenge op Facebook. UiTPAShouders die meedoen sturen hun foto of filmpje naar Sportaround. Met de vermelding van het UiTPASnummer krijgen deelnemers een punt.

De Gentste Sportdienst doet dan weer op maandag, woensdag en vrijdag een live beweegmoment van op Facebook. Wie meedoet en hiervan een filmpje of foto doorstuurt, krijgt een UiTPASpunt.

Ook de bib doet mee

Bibliotheken worden beschouwd als openbare dienstverlening: daarom kunnen in veel bibliotheken in Vlaanderen boeken worden gereserveerd en afgehaald ten tijde van Corona. Inmiddels gaan veel bibliotheken weer open, maar de afhaaldiensten blijven bestaan.

Bij de afhaaldienst van de bib van Oostende krijg je er zelfs een UiTPASpunt bovenop!

Omruilvoordelen

UiTPAS Maasland geeft mondmaskers weg: 3 stuks voor 12 punten, altijd handig. Ontsmettingsgel komt ook steeds van pas: pashouders kunnen bij UiTPAS Dender eentje ophalen voor 2 punten.

Kidsproof: In Brussel kunnen pashouders voor 10 punten op stap met het Hoodietocht-boekje.

Paspartoe Brussel trok een solidariteitsactie op gang: voor 5 punten kunnen pashouders een douchebeurt schenken aan daklozen bij Doucheflux.

Nog in Brussel kunnen pashouders voor 15 punten meedoen met een street art wandeling.

UiTPAS Sint-Pieters-Leeuw laat je sporten: voor 10 punten ontvang je een mountainbikeplan.

Organiseer je zelf Coronaproof initiatieven met UiTPAS?

Voeg jouw activiteit toe in het formulier, onze medewerkers kijken deze na en plaatsen ze in de UiTdatabank met aangepaste labels. Wie weet verschijnt jouw initiatief wel in de tipslijstjes van de redactie van UiTinVlaanderen, UiTmetVlieg of BILL.

Hier vind je de reeds ingevoerde activiteiten

Gebruik het UiTPAS in Huis logo bij je coronaproof UiTPASacties.