Doctoraatsstudente in de Architectuur en kunst Carla Swerts sleepte op de uitreiking van de Ultimas, de Vlaamse Cultuurprijzen, de BILL Award in de wacht. Zij werd gekozen als winnares uit tien genomineerde talenten. Met de BILL Award beloont publiq aanstormend Vlaams creatief talent.

In het boek Woestijngetijdenen de expo in CIAP staan Swerts’ ervaringen als archeologisch tekenares centraal bij de opgravingen in Egypte die ze voor haar doctoraatsproject bijwoonde. Daarmee bemachtigde ze afgelopen dinsdag bij de uitreiking van de Ultimas een plaats op het podium. Daar stond ze naast andere winnaars als Coely, Viviane De Muynck en Philippe Van Snick.

Dankzij de ver doorgedreven interdisciplinariteit en de sterke focus op zintuiglijke waarneming slaat Swerts de brug tussen tekenkunst, fotografie, literatuur en installatie. Het publiek maakte kennis met haar en haar werk via een filmpje en een interview met de kunstenares en beloonden haar uiteindelijk met het hoogste aantal stemmen.

De BILL Award is een initiatief van BILL, het jongerenlabel van publiq. Adviserende juryleden van dienst waren Imke Vannuffelen (JongDOEK), Art Philippeth (Poppunt), Ruth Dupré (Danspunt) en Anneleen Winten (Creatief Schrijven).

Graag meer weten over de gloednieuwe winnares? Bekijk dan hier het promofilmpje of het interview met Carla Swerts.