Vitamine C


Lerend netwerk omtrent cultuureducatie in de non-formele sector.

Sinds januari blazen we de werking van Vitamine C nieuw leven in. Onder de vleugels van publiq vzw werken we over de grenzen van sectoren en disciplines verder aan expertisedeling, inspiratie, dialoog en uitwisseling. Zo willen we in overleg met zo veel mogelijk partners verder een een duurzaam, lerend en boeiend netwerk voor cultuureducatie in de vrije tijd uitbouwen.

Dat we samen met de sector aan de slag willen gaan is voor ons van cruciaal belang.

Van 22 mei tot 18 juni organiseren we een roadtrip cultuureducatie

De formule is eenvoudig: een reeks van acht korte evenementen. We nodigen steeds een spreker uit die ons laat meekijken in zijn werkveld. Met een lezing, debat of tafelgesprek duiken we in de verschillende hoeken van cultuureducatie. Steeds verfrissend en actueel.  We voorzien telkens ook een netwerkmoment met een hapje en een drankje. Iedereen is welkom, van expert tot newbie, van voltijdse cultuureducator tot iemand met een heel andere job maar een sterke interesse. Nodig je collega's uit en kom gezellig samen. Of kom in je eentje en leer andere mensen in het werkveld kennen. 

Schrijf je in en vergezel ons op deze roadtrip! 

Roadtrip gemist of even terugblikken? Bekijk onze verslagpagina. 

 

Schrijf je hiernaast in op onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van al onze activiteiten.

Samen sloten we de studiedag Dig It Up af tijdens het JEFfestival in Antwerpen. John Moravec bracht zijn visie op cultuureducatie en tijdens de netwerkdrink nadien was het thema veelbesproken. 

Sven Gatz @ Vitamine C  John Moravec @Vitamine C  publiek @Vitamine C  Medialab JEF @Vitamine C 

Vragen, ideeën of suggesties? vitaminec@publiq.be 
 


 

Ken je ook Cultuurkuur al? Het platform voor cultuureducatie op school. 

Cultuurkuur is het platform waar cultuur en school elkaar vinden. Organisatoren van cultuureducatief aanbod publiceren hun activiteiten en bereiken meteen de juiste doelgroep. Scholen contacteren organisatoren en gaan met hen aan de slag. Daarnaast vind je op Cultuurkuur inspiratie en praktijkvoorbeelden en de juiste subsidies voor jouw cultureel project. Cultuurkuur is een initiatief van CANON Cultuurcel en publiq in opdracht van de Vlaamse Overheid.