Vitamine C


Lerend netwerk rond cultuureducatie in de non-formele sector.

Sinds januari blazen we de werking van Vitamine C nieuw leven in. Onder de vleugels van publiq vzw werken we over de grenzen van sectoren en disciplines verder aan expertisedeling, inspiratie, dialoog en uitwisseling. Zo willen we in overleg met zo veel mogelijk partners verder een een duurzaam, lerend en boeiend netwerk voor cultuureducatie in de vrije tijd uitbouwen.

Dat we samen met de sector aan de slag willen gaan is voor ons van cruciaal belang.

Van 22 mei tot 18 juni organiseerden we een roadtrip cultuureducatie

Een eenvoudige formule: een reeks van tien korte evenementen. We nodigden steeds een spreker uit die ons meenam zijn werkveld. Met een lezing, debat of tafelgesprek doken we in de verschillende hoeken van cultuureducatie. Steeds verfrissend en actueel.  Afsluiten deden we telkens met een netwerkmoment met een hapje en een drankje. De roadtrip is voor iedereen: van expert tot newbie, van voltijdse cultuureducator tot iemand met een heel andere job maar een sterke interesse. Blik samen met ons terug via de verslagpagina hieronder! 

Roadtrip gemist of even terugblikken? Bekijk onze verslagpagina. 

 

Schrijf je hiernaast in op onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van al onze activiteiten.

Vitamine C schoot terug uit de startblokken op de studiedag Dig It Up, tijdens het JEFfestival in Antwerpen. John Moravec bracht zijn visie op cultuureducatie en tijdens de netwerkdrink nadien werd er vollop gediscussieerd over de lezing.

Sven Gatz @ Vitamine C  John Moravec @Vitamine C  publiek @Vitamine C  Medialab JEF @Vitamine C 

Vragen, ideeën of suggesties? vitaminec@publiq.be 
 


 

Ken je ook Cultuurkuur al? Het platform voor cultuureducatie op school. 

Cultuurkuur is het platform waar cultuur en school elkaar vinden. Organisatoren van cultuureducatief aanbod publiceren hun activiteiten en bereiken meteen de juiste doelgroep. Scholen contacteren organisatoren en gaan met hen aan de slag. Daarnaast vind je op Cultuurkuur inspiratie en praktijkvoorbeelden en de juiste subsidies voor jouw cultureel project. Cultuurkuur is een initiatief van CANON Cultuurcel en publiq in opdracht van de Vlaamse Overheid.