Ontdek hier wie zich al aanmeldde als radar in het netwerk Vitamine C.

Kunst in Zicht

Kunst in Zicht is in netwerk Vitamine C vertegenwoordigd door algemeen coördinator Arlette Van Overvelt.

Kunst in Zicht heeft de bemiddeling van kunst naar kinderen, jongeren en hun begeleiders als doel, en dit via het ontwikkelen, begeleiden en verspreiden van kunsteducatieve projecten. Kunst in Zicht wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de deelnemers door processen en producten uit de wereld van de kunsten te begeleiden. De deelnemers van Kunst in Zicht-projecten leren actief de taal van de kunsten kennen en gebruiken om zichzelf creatief uit te drukken.

Cultuurconnect

Ianthe De Boeck is radar in het netwerk Vitamine C voor Cultuurconnect.

"Voor een sector van bibliotheken en cultuurinstellingen hou ik voor Cultuurconnect de vinger aan de pols van digitale cultuurbeleving. Ik kijk ernaar uit om nieuwe initiatieven te delen en geïnspireerd te worden onder het motto: samen sterk."

De Veerman

Bij De Veerman is de contactpersoon voor netwerk Vitamine C Annemie Geerts, projectontwikkelaar en -coördinator. De Veerman is een kunstenorganisatie die zich richt op participatie en educatie. De Veerman wil de kunsten ontsluiten voor diverse doelgroepen, de relatie tussen kunst en publiek activeren en vanuit de kunsten reflecteren op maatschappelijke vraagstukken. Daarom ontwikkelen zij projecten waarin mensen experimenteren, spelen en leren over en door kunst.

In alle projecten van De Veerman zitten drie belangrijke componenten vervat: het receptieve, het actieve en het reflectieve. De Veerman werkt o.a. voor kunsthuizen, musea, muziekhuizen, scholen en alle mogelijke organisaties die kunst en publiek dichter bij elkaar willen brengen.

Musica

Musica is in netwerk Vitamine C vertegenwoordigd door Loes Bruyninckx.

Musica stimuleert een bewuste en avontuurlijke omgang met klank en muziek en een kwaliteitsvolle muziekparticipatie voor iedereen. Met het project 'Babelut' proberen we zoveel mogelijk kinderen van 0 tot 5 jaar te bereiken via workshops, muzikale prikkels in kinderdagverblijven en kleuterscholen, een tweejaarlijks reizend Babelut Parcours en vele andere projecten.

Creanaut

Bij Creanaut kan je terecht bij Meike Janssens.

Creanaut helpt kinderen groeien in zelfvertrouwen door in te zetten op hun talenten en mindset. Cultuureducatie is daarbij hun stokpaardje om talenten in actie te zetten en te werken rond doorzetten, falen, emoties, toewijding en mildheid.

Muzische workshops vzw

Manu Luyten meldde zich ook als radar aan voor Muzische workshops vzw.

"Als coördinator van Muzische Workshops begeleid ik dagelijks kunst-educatieve docenten binnen alle muzische disciplines. De doelstelling van Muzische Workshops vzw is cultuureducatie stimuleren en ondersteuning bieden aan Artiest-Docenten. Kunst & Cultuur is wat mensen verbindt. Zo willen wij mee bouwen aan een sterkere wereld. Cultuureducatie is een basisrecht voor elke mens!"

Concertgebouw Brugge

Concertgebouw Brugge is vertegenwoordigd in het netwerk Vitamine C door Evi Huys.

Concertgebouw Brugge zet in op kunsteducatie en participatie aan de hand van projecten en programma’s die diverse doelgroepen (kinderen, jongeren, personen met een verstandelijke beperking, …) verrijken en confronteren met intense artistieke ervaringen zowel in schoolverband als vrije tijd. Ze vertrekken steeds vanuit het kernaanbod van het Concertgebouw en laten de doelgroepen op een laagdrempelige en interactieve manier muziek en dans ontdekken. Concertgebouw Brugge zet hierbij in op een actieve deelname van het publiek om de artistieke beleving te intensifiëren en streven naar een evenwicht tussen langere trajecten voor een beperkte groep deelnemers en kortere projecten waarmee een grotere groep bereikt kan worden.

En jij?

Waarom ben jij nog geen radar in het netwerk Vitamine C? Wacht niet langer en onderteken de engagementsverklaring.

Bekijk ook:

Minimaatjesbaas 2018 piep bgsndn
Praktijkvoorbeeld

PIEP, Cultuurprikkels voor de allerkleinsten

03 apr. 2020

PIEP brengt cultuuraanbod voor de allerjongsten in Leuven. Voor àlle allerjongsten, ook voor de meest kwetsbare families.

Meer lezen
de Filmclub
Praktijkvoorbeeld

De Filmclub

27 mrt. 2020

De FilmClub toont kleuters, kinderen en jongeren een jaar lang film, op een plek naar keuze, dankzij een netwerk van vrijwilligers.

Meer lezen
Vr in het ziekenhuis ontwerp achtergrond
Praktijkvoorbeeld

VR in het ziekenhuis

27 mrt. 2020

VR in het ziekenhuis wil door middel van Virtual Reality kinderen even laten ontsnappen uit de ziekenhuisomgeving.

Meer lezen