Op 7, 8 en 9 december 2021 waren meer dan 200 collega’s aanwezig op het online publiqForum! Het waren drie dagen bomvol inspiratie, uitwisseling en boeiende praktijkverhalen.

De presentaties kun je hier downloaden. Daaronder vind je gerelateerde artikels en praktijkvoorbeelden. Meer artikels over de sessies van het publiqForum vullen we aan.

Wil je nog even rondkijken op de publiqForum wall of zelf een berichtje achterlaten?

Words of wisdom uit de afsluiter met Charlotte!

Start to UiTPAS, lokale UiTPAS-communicatie, UiTPAS & sportclubs... UiTPAS kwam uitgebreid aan bod op het publiqForum. Hoe gaat een aansluiting in zijn werk? Wat met communicatie? Hoe begeleidt publiq je in het UiTPAS-verhaal van jouw stad of gemeente? Je vindt het op UiTPASpartner.be.

Toegankelijkheid, UiTPAS, cultuureducatie, jongeren,... slechts een greep uit de vele onderwerpen die voorbijkwamen. Bekijk hier gerelateerde artikels die we aanvullen.

(c) Christophe Vander Eecken
Praktijkvoorbeeld

Tragedie in en door het UZ Gent

05 jan. 2022

Een eeuwenoude Griekse tragedie omvormen tot een hedendaags totaalspektakel. Op locatie. In coronatijden. En met bijna 100 UZ Gent-medewerkers zonder ervaring. Hoe je dat klaarspeelt en welk effect het heeft, vertelt projectleider Filip Standaert in 5 bedrijven.

Meer lezen
Affiche
Verslag kennisevent

Antigone in UZ Gent - kunsteducatie als teambuilding

05 jan. 2022

Ontdek in de opname van deze sessie tijdens het publiqForum 2021 een bijzonder theaterproject. Antigone in het UZ Gent is een theater- en muziekvoorstelling met, voor en door meer dan 80 medewerkers gemaakt. In de video kom je te weten hoe de makers en personeelsleden handen in elkaar sloegen, wat er allemaal bij kwam kijken, en wat de bijzondere impact was voor iedereen die betrokken was.

Meer lezen
gendergelijkheid
Verslag kennisevent

Klein woordenboek genderinculsief communiceren

16 dec. 2021

We parafraseren een aantal kernbegrippen uit het interview met prof. Sofie Van Bauwel en lijsten voor jullie haar tips en tricks op.

Meer lezen
Jong divers publiek
Tips & tricks

Ingrijpen op de 3 P’s: Personeel, Publiek en Place

07 dec. 2021

De tips & tricks voor het bereiken van een jong divers, publiek die tijdens de "Expeditie Jong & Divers publiek" en op het publiqForum 2021 aan bod kwamen, sommen we voor je op.

Meer lezen
Schermafbeelding 2021 11 19 om 13 21 07
Praktijkvoorbeeld

Toegankelijke evenementen in Gent

30 nov. 2021

Stad Gent levert verschillende inspanningen om evenementen toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. Wij gingen kijken hoe dit eraan toe gaat het op het lichtfestival.

Meer lezen
UiTPAS Kortrijk
Praktijkvoorbeeld

Nieuwe look voor UiTPAS Zuidwest

01 okt. 2021

De felblauwe UiTPAS Zuidwest-kaart is niet meer: de regio ging voor een frisse nieuwe look aan de start van een goedgevuld seizoen!

Meer lezen
Kyle smith cas O7yk P Vg unsplash
Onderzoek

Wanted: de jeugd van tegenwoordig

06 sep. 2021

Wie zijn de jongeren eigenlijk en wat doen ze zoal in hun vrije tijd? Op basis van verschillende onderzoeken deden we een poging om tot een profiel te komen. Met alvast deze disclaimer: dé jeugd van tegenwoordig bestaat niet.

Meer lezen