Tijdens een sessie op het publiqForum 2020 kon je je vragen voorleggen aan imam Khalid Benhaddou. We maakten voor jou een verslag via visual harvesting.

Wie is Khalid Benhaddou?

Khalid Benhaddou was in 2006 met zijn 18 jaar de jongste imam van België. Vandaag is de Gentenaar coördinator van het netwerk islamexperten dat in scholen de radicalisering van moslimjongeren in Vlaanderen tegengaat. Daarnaast werkt hij als opdrachthouder aan de Ugent en is hij directeur van CIRRA.

Hij staat voor een moderne islam die de westerse regels en waarden wil verzoenen met de Koran.

Ben jij op zoek naar manieren om meer connectie te krijgen met gemeenschappen met een diverse achtergrond? Je kan terecht bij CIRRA voor advies en begeleiding. CIRRA treedt onafhankelijk en daadkrachtig op met het doel om veranderingsprocessen op gang te brengen en binnen diverse gemeenschappen te stimuleren.

Verslag kennisevent

Nederlands oefenen in tijden van corona

15 dec. 2020

Hoe bereik je anderstaligen die Nederlands willen oefenen als de gewone activiteiten als praattafels niet mogen doorgaan? Tijdens het publiqforum vertelden Alexandra van bib Muntpunt en Steffi en Lore van de Brusselse gemeenschapscentra over hun aanpak tijdens corona.

Meer lezen
Verslag kennisevent

Van lege ruimte naar socioculturele vrijplaats: het verhaal van Toestand vzw

15 dec. 2020

Toestand vzw geeft een tijdelijke socioculturele invulling aan leegstaande gebouwen en verlaten ruimtes. Coördinator Bie Vancraeynest lichtte op het publiqForum hun innovatieve werking toe.

Meer lezen
Verslag kennisevent

Impact van kunst en leren op het brein van kinderen en jongeren

09 dec. 2020

Op 6 oktober 2020 organiseerden we in samenwerking met Bamm! tijdens de roadtrip cultuureducatie een online sessie met Mark Mieras, wetenschapsjournalist. In een videoverslag van de sessie bundelen voor jou de highlights.

Meer lezen