Schatten van Vlieg 2019

Projectpagina voor organisatoren

Schatten van Vlieg 2019 zit erop. Ook deze editie was weer een groot succes, en dat zie je aan de cijfers! 

De deelnemers van deze editie worden automatisch op de hoogte gehouden over de editie van 2020. 
Ben je nieuw of deed je organisatie nog nooit mee met Schatten van Vlieg? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief


 

Over het concept

Waarom organiseert Vlieg deze actie? Hoe kan je meedoen met je cultuurhuis? Welke ondersteuning biedt het Vliegteam aan de organisatoren?

Thema 2019: Proef jij wat ik proef?

Doe jij met je cultuurhuis mee aan Schatten van Vlieg in 2019? Dan moedigen we jou aan het veelzijdige thema 'Proef jij wat ik proef?' in je zoektocht te verwerken. Via deze herkenbare rode draad kunnen families op een tongstrelende manier kennismaken met het aanbod en de ruimte van jouw cultuurhuis. 

Door te proeven zet een herinnering zich goed vast in je geheugen. Dit is je kans om bezoekers op een verrassende manier met je aanbod te laten kennismaken zodat de beleving nog lang op hun tong blijft nazinderen. Het levert je heel wat voordelen op om het thema te verwerken in je zoektocht. Bekijk hier drie overtuigende redenen om met het gemeenschappelijk thema aan de slag te gaan.

Welke invalshoeken biedt het thema 'smaak' voor jouw locatie? Lees hier meer over het thema en laat je inspireren

 

Hulpmiddelen

We bieden je in de komende maanden ook enkele handige hulpmiddelen aan voor het maken van een goede schattenzoektocht. In de aanloop naar de actie worden de documenten aangevuld. Kom dus regelmatig eens kijken op hou de updates in het oog, daarin communiceren we alle nieuwe hulpmiddelen. 

 

Campagnemateriaal

Doe je mee, dan bestel je 1 schatkist en campagnemateriaal bij Vlieg en je organiseert een zoektocht. Je wordt daarbij ondersteund door het Vliegteam. Je kan de schatkist elk jaar hergebruiken en vullen met nieuw campagnemateriaal.

Wat zit er in de schatkist?

  • Een kunsteducatief item dat doorwerkt op het thema ‘Proef jij wat ik proef?’
  • Een logboek waarin kinderen hun naam en feedback kunnen noteren
  • Optioneel een gadget met onmiddellijke fun factor: de Tongtattoos 

Ontdek hier alles over het campagnemateriaal! 

Bestel campagnemateriaal bij

Je bestelt het campagnemateriaal samen met je inschrijving voor Schatten van Vlieg. 

Meertaligheid tijdens de zomeractie

Zowel het educatieve item en de affiches zijn beschikbaar in het Nederlands en in het Frans. We voorzien eveneens een Franstalige versie van het logboek om zelf te (laten) drukken. Moet en/of mag je organisatie ook Franstalig campagnemateriaal voorzien tijdens de Schatten van Vlieg? Bekijk hier wat de taalwetgeving zegt. 

 

Communicatie

Je kan je zoektocht op verschillende manieren in de kijker zetten. Om je hierbij te helpen, bieden we in de loop van 2019 weer heel wat tools aan. Wat mag je verwachten? 

Nieuws over Schatten van Vlieg 2019