Campagnebeeld

Wil je je actie aankondigen via je website, programmaboekje, nieuwsbrief of andere online en print kanalen? Wil je levensgrote stickers maken? Gebruik dan het Vlieg campagnebeeld! Download het campagnebeeld en afgeleiden hieronder in verschillende extensies.

Je zoektocht in de UiTdatabank

Iedere locatie voegt zijn zoektocht toe aan de UiTdatabank. Enkel zo wordt je zoektocht meegenomen in de grote promocampagne van Vlieg. Speel al je troeven uit en zorg voor een aantrekkelijk bericht, want de Vliegredactie selecteert elke week zoektochten om in de kijker te zetten bij het grote publiek.

Moeten families vooraf reserveren (bv ivm coronarichtlijnen?) Vermeld dit dan steeds in je bericht, zo komt niemand voor verrassingen te staan.

Belangrijk: voer je actie in in de UiTdatabank voor 17 mei 2021! Daarna kun je je bericht steeds updaten.

Filmpje

Gebruik de nieuwste promovideo van Vlieg op jouw online kanalen!

De Communicatiegids

Zet jij komende zomer een zoektocht in het kader van Schatten van Vlieg op poten? In de zomer van 2020 bereikten de meer dan 300 deelnemende organisaties naar schatting samen 70.000 kinderen.

Die kinderen komen natuurlijk niet zomaar binnengewaaid. Een uitgekiende communicatie is dan ook belangrijk. Vlieg voert heel wat promotie voor de zoektochten. In deze gids (binnenkort beschikbaar) zetten we op een rijtje hoe Vlieg promo voert in heel Vlaanderen en lichten we toe hoe jij daar het meeste kunt uithalen.

Daarnaast geven we tips en ideeën hoe jij ook zelf lokale promotie kunt maken voor je schattenjacht en zo meer bezoekers over de vloer krijgt.

Sjablonen

Zelf een affiche ontwerpen kan een hele uitdaging zijn. Daarom maken we voor jullie invulsjablonen, volledig in Schatten van Vlieg-stijl!

Bij je inschrijving krijg je ook 4 standaardposters gratis opgestuurd.

STAM Gent © Visit Flanders
STAM Gent © Visit Flanders

#schattenvanvlieg

Gebruik op sociale media steeds #schattenvanvlieg & #uitmetvlieg, en spoor je bezoekers aan hetzelfde te doen met hun foto's!

Je kunt ons ook taggen op Instagram met @uitmetvlieg, zo vinden wij jouw foto's makkelijk terug om ze te delen met een grote publiek. Zorg steeds dat je toestemming hebt van je 'modellen' om hun foto's online te zetten.

Instagram stories

Promoot je je zoektocht op Instagram stories? Zoek dan bij de stickers op 'Uitmetvlieg' of 'schattenvanvlieg', dan vind je de campagne-elementen in stickervorm!

Lettertype en kleuren

Maak je zelf flyers of affiches, of neem je de actie op in je magazine of brochure? Dan kan je werken met de campagnekleuren en lettertype:

  • Het font dat we in het campagnebeeld gebruiken is Museo. Je kan het lettertype hier gratis downloaden. Andere lettertypes die bij ‘Museo’ aansluiten zijn Raleway (Google Fonts) en Trebuchet MS (Word).
  • Kleuren:
    Donkerblauw: RGB 11 80 96 / HEX 0B5060
    Lichter blauw: RGB 66 151 167 / HEX 4297A7

Sjabloon korte tekst, die je kàn gebruiken

Staat je zoektocht nog niet helemaal op punt? Dan kun je de algemene en personaliseerbare promotekst van Schatten van Vlieg gebruiken om je zoektocht aan te kondigen, op je eigen kanalen en in de UiTdatabank. Probeer bij de start van de zomer wel zoveel mogelijk je unieke troeven van je zoektocht in de kijker te zetten: zo kunnen families gerichter een zoektocht kiezen die het best bij hun past. Ook de redactie van Vlieg zet zoektochten in de kijker met een eigen karakter.

Je kunt je tekst in de UiTdatabank steeds aanpassen.

Het MOT
Het MOT

Inhakers

Ken je de toptopicals of inhakers van Vlieg al? Dit zijn vormgegeven afbeeldingen die je kunt gebruiken op sociale media. Bijvoorbeeld op moederdag, bij een regendag of op een feestdag.

Filmpje

Maak families warm voor je zoektocht met dit promofilmpje van Vlieg. Deel gerust mee!

Vlieg - svg

Zet het Vlieg-label bij je kindvriendelijk aanbod

Download het herkenbare Vlieg-label. En check even de afspraken.

Meer weten