De UiTdatabank

Bereik een breed publiek door gratis je activiteit in te voeren in de UiTdatabank. UiTdatabank levert informatie aan meer dan 1.000 agenda's, waaronder UiTinVlaanderen, websites van steden en gemeenten, thema-agenda's, gedrukte bladen en mobiele apps. Jaarlijks voeren meer dan 28.000 organisatoren meer dan 215.000 activiteiten gratis in in de UiTdatabank.

Elke UiTpartner voert vrijetijdscommunicatie onder het UiT-label, via online en offline kanalen.

Zet het logo gerust in je eigen huisstijlkleur, maar zorg het steeds voor dat het logo slechts 1 kleur bevat.

Vlieg-label

Zet het gekende Vlieg-label bij je activiteiten voor families en kinderen tot 12 jaar. Zo herkennen (groot)ouders meteen kindvriendelijk aanbod.

Agenda op maat

Publiceer een UiTdatabank-selectie die past bij jouw publiek met de UiTwidgets van publiq.

Dit zijn eenvoudige toepassingen waarmee je agenda-informatie in je website kan integreren. Deze evenementen komt uit de UiTdatabank en wordt gefilterd op maat van de inhoud en het doelpubliek van je website, met verrijking op maat (toegankelijkheid, taaliconen, UiTX-label of Vlieg-label voor jongeren en families...).

Labels

Een label is een trefwoord of tag in de UiTdatabank waarmee een activiteit makkelijker opgepikt wordt door zoekmachines of bepaalde agenda’s. Wanneer je activiteit gericht is aan een specifieke doelgroep, zoals kinderen, mensen met een beperking of mensen die Nederlands leren, kan je de specifieke doelgroep aanduiden door die doelgroep mee te sturen als label.

UiT in mijn regio

Vrije tijd stopt niet bij de gemeentegrens. Daarom is het handig dat je publiek in je agenda ook activiteiten kan terugvinden die net buiten de eigen gemeente plaatsvinden.

Tipsblaadjes

Maak makkelijk gratis flyers maken vanuit de UiTdatabank.

UiTdocumentatie

Bouw mee aan de verschillende UiT-producten, ga er zelf mee aan de slag en geef meer mensen meer goesting in meer vrije tijd!

UiTPAS

UiTPAS is de kers op de taart voor jouw UiTcommunicatie. Dit Vlaamse programma stimuleert vrijetijdsparticipatie, met speciale aandacht voor mensen in armoede. Vandaag sparen en ruilen al meer dan 200.000 pashouders bij meer dan 3000 verschillende vrijetijdsorganisaties.