De gemeentelijke UiTagenda is het middel bij uitstek om inwoners op een handige en overzichtelijke manier de weg te laten vinden naar de vrijetijdsactiviteiten in je gemeente. Maar soms zou het ook handig zijn dat je publiek daar ook bepaalde activiteiten kan terugvinden die net buiten de eigen gemeente plaatsvinden.

Enkele voorbeelden:

  • Een vereniging uit je gemeente organiseert iets in een buurgemeente.
  • Meerdere cultuurcentra programmeren samen een activiteit die plaatsvindt op het grondgebied van een andere betrokken gemeente.
  • Twee gemeenten delen een academie die ook concerten of tentoonstellingen organiseert op het grondgebied van de andere gemeente.
  • Een bekend kunstenaar uit je gemeente heeft een overzichtstentoonstelling in een andere gemeente.
  • Een begeleide wandeling passeert door je gemeente maar het vertrekpunt (en dus de locatie van de activiteit) ligt buiten de gemeentegrenzen.
  • Een organisatie uit je gemeente organiseert een uitstap en spreekt af in een andere gemeente.

Zo eenvoudig is het!

Gelukkig is het heel gemakkelijk om op de gemeentelijke (online) UiTagenda ook activiteiten te tonen die plaatsvinden buiten het grondgebied van de gemeente in kwestie. Je hebt er twee dingen voor nodig:

1. Een label
De gemeentelijke verantwoordelijke voor vrijetijdscommunicatie kan in de UiTdatabank een label hangen aan de activiteiten buiten de eigen gemeente die ook op de gemeentelijke UiTagenda moeten verschijnen. Dat label heet dan bijvoorbeeld ‘ookvoorgemeente’, waarbij de gemeente dan de naam van de gemeente in kwestie is, bv. ookvoorkalmthout


2. Een filter
Elke gemeentelijke UiTagenda heeft als standaard filter: ‘toon mij alle vrijetijdsactiviteiten die plaatsvinden op het grondgebied van de gemeente’. Die filter moeten we dus uitbreiden naar: ‘toon mij alle vrijetijdsactiviteiten die plaatsvinden op het grondgebied van de gemeente én alle activiteiten met het label ookvoorgemeente.

Wil je de filter op je gemeentelijke UiTagenda laten aanpassen?

Stuur dan een mailtje naar vragen@uitnetwerk.be en je partnermedewerker bij publiq regelt dit meteen voor jou!

Wil je ook activiteiten in Nederland tonen?

Dan is er goed nieuws! Want het is nu ook mogelijk om ook activiteiten die plaatsvinden in Nederland in te voeren in de UiTdatabank

En deze activiteiten kan je dus ook labelen met ‘ookvoorgemeente’.
Als je gelabelde activiteiten in Nederland wil tonen, laat het dan ook zeker weten aan je partnermedewerker of via vragen@uitnetwerk.be.

Begeleiding op maat

Regionale UiT-communicatie

Maak werk van regionale vrijetijdscommunicatie met een communicatie- en aanbodsanalyse, en een actieplan.

Meer lezen