Het UiT-aanbod in de buurt

Het UiTnetwerk bestaat uit steden en gemeenten die communiceren met het herkenbare UiT-label. De meeste van hun vrije tijd beleven mensen immers dicht bij huis. Daarom zijn steden en gemeenten de juiste partner om over het lokale cultuur- en vrijetijdsaanbod te informeren.

Bijna overal UiT-label, meer en meer UiTPAS

95% van de Vlaamse en Brusselse steden en gemeenten zetten het UiT-label in. Elk jaar kiezen meer en meer lokale overheden, samen met plaatselijke aanbieders, ook voor UiTPAS, als impuls voor meer vrijetijdsparticipatie van inwoners en bezoekers.

Schermafbeelding 2020 01 08 om 14 12 37

Leden van het UiTnetwerk

Lid zijn van het UiTnetwerk, wat houdt dat in en aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Meer lezen
Tools

Gereedschappen

Gebruik de instrumenten van publiq voor je 360° UiT-communicatie om verschillende doelgroepen te bereiken.

Meer lezen
UiTforum Werksessie01

UiT-begeleidingen op maat

Je vrijetijdscommunicatie optimaliseren? Een partnermedewerker helpt jouw stad of gemeente op maat, afgestemd op de operationele noden van de diensten.

Meer weten

Onze UiTnetwerk-medewerkers informeren, begeleiden, adviseren en nodigen uit voor boeiende uitwisselingen rond UiT-communicatie en UiTPAS.

Wim D'haeyer
Neem contact op met
Wim D'haeyer
Manager Partnernetwerk

Klaar voor de volgende stap?

UiTPAS is de kers op de taart voor jouw UiT-communicatie! Dit Vlaamse programma stimuleert vrijetijdsparticipatie, met speciale aandacht voor mensen in armoede. Vandaag sparen en ruilen al meer dan 200.000 pashouders bij meer dan 3000 verschillende vrijetijdsorganisaties.

Bekijk ook:

© JulieBlik
Verslag kennisevent

De toekomst van het cultuurevenement

21 jan. 2022

publiq ging in gesprek met de Nederlandse curator Monique van Dusseldorp over de voor- en nadelen van fysieke en digitale evenementen. Uit onze inspirerende babbel met Monique plukten we deze bedenkingen.

Meer lezen
UIT pas Aalst 12

UiTPAS in 2021

06 jan 2022

Ook 2021 was een uitdagend jaar voor de vrijetijdssector en voor UiTPAS. Daartegenover stonden gelukkig veel nieuwe partners en samenwerkingen, ontwikkelingen en vooral een hoop flexibiliteit en creativiteit van iedereen die met UiTPAS bezig is! Lees mee wat we samen met onze partners in 2021 realiseerden en hoe jij hier komend jaar mee aan de slag kunt.

Meer lezen
Schermafbeelding 2021 11 19 om 13 21 07
Praktijkvoorbeeld

Toegankelijke evenementen in Gent

30 nov. 2021

Stad Gent levert verschillende inspanningen om evenementen toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. Wij gingen kijken hoe dit eraan toe gaat het op het lichtfestival.

Meer lezen