Het UiT-aanbod in de buurt

Het UiTnetwerk bestaat uit steden en gemeenten die communiceren met het herkenbare UiT-label. De meeste van hun vrije tijd beleven mensen immers dicht bij huis. Daarom zijn steden en gemeenten de juiste partner om over het lokale cultuur- en vrijetijdsaanbod te informeren.

Bijna overal UiT-label, meer en meer UiTPAS

95% van de Vlaamse en Brusselse steden en gemeenten zetten het UiT-label in. Elk jaar kiezen meer en meer lokale overheden, samen met plaatselijke aanbieders, ook voor UiTPAS, als impuls voor meer vrijetijdsparticipatie van inwoners en bezoekers.

Leden van het UiTnetwerk

Lid zijn van het UiTnetwerk, wat houdt dat in en aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Meer lezen

Aan de slag met UiT-communicatie

Gebruik de instrumenten van publiq voor je 360° UiT-communicatie om verschillende doelgroepen te bereiken.

Meer lezen

UiT-begeleidingen op maat

Je vrijetijdscommunicatie optimaliseren? Een partnermedewerker helpt jouw stad of gemeente op maat, afgestemd op de operationele noden van de diensten.

Meer weten

Beleef Weer Meer

Versterk je UiT-communicatie met de campagne Beleef Weer Meer

Onze UiTnetwerk-medewerkers informeren, begeleiden, adviseren en nodigen uit voor boeiende uitwisselingen rond UiT-communicatie en UiTPAS.

Aansluiten bij het UiTnetwerk, of heb je extra begeleiding op maat nodig?

Toon Beullens
Neem contact op met
Toon Beullens
Consulent vrijetijdsorganisatie en -strategie

Blijf op de hoogte met de maandelijkse UiTnetwerk-update vol tips & tricks, nieuws en praktijkvoorbeelden in je mailbox.

Klaar voor de volgende stap?

UiTPAS is de kers op de taart voor jouw UiT-communicatie! Dit Vlaamse programma stimuleert vrijetijdsparticipatie, met speciale aandacht voor mensen in armoede. Vandaag sparen en ruilen al meer dan 200.000 pashouders bij meer dan 3000 verschillende vrijetijdsorganisaties.

Bekijk ook:

Agenda in de kijker! De Groene Agenda van Natuurpunt en partners Meetjesland

26 sep 2022

Een spotlight op de Groene Agenda van Natuurpunt en partners Meetjesland: een agenda die het brede publiek warm maakt voor natuur en milieu.

Meer lezen
Tips & tricks

Toegankelijkheid in je vrijetijdsagenda: informeer je publiek

15 apr. 2022

Inter Vlaanderen geeft tips om evenementen toegankelijk te maken voor iedereen. Ontdek wat jij kan doen, want elke persoon verdient toch de kans om zorgeloos van vrijetijdsactiviteiten te genieten?

Meer lezen

Stad Oostende start pilootproject om evenementen meer toegankelijk te maken voor mensen met beperking

07 apr 2022

Bij de start van dit traject is stad Oostende ook de eerste partner die via de UiTdatabank evenementen verrijkt met toegankelijkheidsinformatie.

Meer lezen