Vitamine C


Lerend netwerk omtrent cultuureducatie in de non-formele sector.

Sinds januari blazen we de werking van Vitamine C nieuw leven in. Onder de vleugels van publiq vzw werken we over de grenzen van sectoren en disciplines verder aan expertisedeling, inspiratie, dialoog en uitwisseling. Zo willen we in overleg met zo veel mogelijk partners verder een een duurzaam, lerend en boeiend netwerk voor cultuureducatie in de vrije tijd uitbouwen.

Dat we samen met de sector aan de slag willen gaan is voor ons van cruciaal belang. Vandaar onze eerstvolgende activiteit: we plannen eind mei 2019 een roadtrip door Vlaanderen en Brussel. Tijdens deze tocht tonen we hoe divers ons culturele veld is en waar zij hun inspiratie halen. Voor elk wat wils!

Schrijf je hiernaast in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de planning.

Samen sloten we de studiedag Dig It Up af tijdens het JEFfestival in Antwerpen. John Moravec bracht zijn visie op cultuureducatie en tijdens de netwerkdrink nadien was het thema veelbesproken. 

Sven Gatz @ Vitamine C  John Moravec @Vitamine C  publiek @Vitamine C  Medialab JEF @Vitamine C 

Vragen, ideeën of suggesties? vitaminec@publiq.be 
 


 

Ken je ook Cultuurkuur al? Het platform voor cultuureducatie op school. 

Cultuurkuur is het platform waar cultuur en school elkaar vinden. Organisatoren van cultuureducatief aanbod publiceren hun activiteiten en bereiken meteen de juiste doelgroep. Scholen contacteren organisatoren en gaan met hen aan de slag. Daarnaast vind je op Cultuurkuur inspiratie en praktijkvoorbeelden en de juiste subsidies voor jouw cultureel project. Cultuurkuur is een initiatief van CANON Cultuurcel en publiq in opdracht van de Vlaamse Overheid.